alexis
Reticular Activating System
- Μηνύματα
- 10.978
- Reaction score
- 22.496
Ναι οκ, δεν είναι 100% είναι 65%-70%. Μόνο εγώ πίνω τουλάχιστον 2L την ημέρα. Δεν πλένουμε κάθε μέρα.
Οι ερωτησεις σου 1) και 2) για ποιο λογο εγιναν ?CAMELOT Φίλτρα Νερού - ανήκουστη συμπεριφορά == ΕΚΑΝΑ ΔΗΜΟΣΙΩΣ (στα prolile τους) ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΕΡΏΤΗΣΗ ΣΤΗΝ CAMELOT: ένα ποτήρι νερό, λέτε, ότι γεμίζει σε 6" (δευτερόλεπτα). Δεν μας είπατε όμως: 1)ποια η πίεση του νερού στην είσοδο του φίλτρου??, 2)ποια η χωρητικότητα του ποτηριού σε ml??, 3)ποιος ο λόγος ύπαρξης των πρόσθετων υφασμάτινων μεμβρανών στο φίλτρο την στιγμή -που όπως λέτε- η πυκνότητα του άνθρακα στο φίλτρο είναι ίδια με αυτή των υφασμάτινων μεμβρανών, 4) δεν αναφέρεστε στο εάν υπάρχει άργυρος στο φίλτρο με σκοπό την εξουδετέρωση των μικροβίων στο νερό, Περιμένουμε την απάντησή σας. ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ, ΔΗΜΟΣΊΩΣ (στα profil τους), ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΉ ΜΟΥ ΑΥΤΟΙ ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΑ PROFILE ΤΟΥΣ ΚΑΘΏΣ ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ... ΑΥΤΉ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ Η CAMELOT??
οι καφετιέρες θέλουν συχνά αφαλάτωση απο τα μπόλικα άλατα που περιέχουν αυτά που μας αρέσουν.
Ζαρός, Θεόνη, Ζαγόρι.
Δεν έχει τέτοια 'δώ κάτου.Κωστηλάτα, έχει (από) τα χαμηλότερα. Νομίζω 96 ppm σκληρότητα. Εγώ αυτό βάζω. Πιο χαμηλό είδα μόνο σε Άθως, η μια παρτίδα λέει 36 (!!!) η άλλη 250+.... μάλλον δεν ισχύει το πρώτο, θα ήταν τρελά χαμηλό.
Ο καφές θέλει κάτω από 100ppm και ιδανικά γύρω στο 70ppm.Κωστηλάτα, έχει (από) τα χαμηλότερα. Νομίζω 96 ppm σκληρότητα. Εγώ αυτό βάζω. Πιο χαμηλό είδα μόνο σε Άθως, η μια παρτίδα λέει 36 (!!!) η άλλη 250+.... μάλλον δεν ισχύει το πρώτο, θα ήταν τρελά χαμηλό.
να σου στείλω μια 6αδα βρε.....άλλου νιρό λέμε....σε ξεδιψάειΔεν έχει τέτοια 'δώ κάτου.
για τον υπολογισμό της παροχής νερού λίτρα/λεπτόΟι ερωτησεις σου 1) και 2) για ποιο λογο εγιναν ?
για τον υπολογισμό της παροχής νερού λίτρα/λεπτό
Μάλλον διέκριναν επιθετικό τόνο, άπλωσες το ζωνάρι για καυγά, και σου λέει άστο, με αυτόν δεν θα βγάλουμε άκρη, κάνας περίεργος θα είναι, delete.CAMELOT Φίλτρα Νερού - ανήκουστη συμπεριφορά == ΕΚΑΝΑ ΔΗΜΟΣΙΩΣ (στα prolile τους) ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΕΡΏΤΗΣΗ ΣΤΗΝ CAMELOT: ένα ποτήρι νερό, λέτε, ότι γεμίζει σε 6" (δευτερόλεπτα). Δεν μας είπατε όμως: 1)ποια η πίεση του νερού στην είσοδο του φίλτρου??, 2)ποια η χωρητικότητα του ποτηριού σε ml??, 3)ποιος ο λόγος ύπαρξης των πρόσθετων υφασμάτινων μεμβρανών στο φίλτρο την στιγμή -που όπως λέτε- η πυκνότητα του άνθρακα στο φίλτρο είναι ίδια με αυτή των υφασμάτινων μεμβρανών, 4) δεν αναφέρεστε στο εάν υπάρχει άργυρος στο φίλτρο με σκοπό την εξουδετέρωση των μικροβίων στο νερό, Περιμένουμε την απάντησή σας. ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ, ΔΗΜΟΣΊΩΣ (στα profil τους), ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΉ ΜΟΥ ΑΥΤΟΙ ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΑ PROFILE ΤΟΥΣ ΚΑΘΏΣ ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ... ΑΥΤΉ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ Η CAMELOT??
+1Μάλλον διέκριναν επιθετικό τόνο, άπλωσες το ζωνάρι για καυγά, και σου λέει άστο, με αυτόν δεν θα βγάλουμε άκρη, κάνας περίεργος θα είναι, delete.
Η Brita επικεντρώνεται σε χωρες που το νερο της βρύσης δεν πινεται καν,και εχει εναν συνδιασμο ρυτινων και ενεργου ανθρακα.Αυτος ο συνδιασμος σε σχεση με την αργη ροη που περναει το νερο απο το φιλτρο εχει σαν αποτέλεσμα το νερος της Αττικης που ειναι απο 120 εως 140 ppm να το πηγαινει περιπου στα 90.Εμενα δεν μου αρεσει το κανει πολυ "γλυκο" το νερο και στον καφε μου αφαιρει το σωμα αρκετα.Μέσα στην καραντίνα πήρα και αυτό το σύστημα με την κανάτα και τα φίλτρα ενεργού άνθρακα (britax). Τότε για να δω αν έχει διαφορά στον καφέ...και καλά. Το νερό από την κανάτα είναι πιο άνοστο, ας το πω έτσι. Της κυράς της αρέσει και το χρησιμοποιεί συχνά πυκνά. Εγώ πάλι όχι, σταθερά από το βρυσάκι του ψυγείου χειμώνα - καλοκαίρι (είναι ρυθμισμένο θερμοκρασιακά με τέτοιο τρόπο που πίνεται ευχάριστα όλο το χρόνο). Στη καφετιέρα βάζω συνήθως από την κανάτα ή από το βρυσάκι του ψυγείου, πιο πολύ από ανασφάλεια για να μην πιάνει άλατα η μηχανή και πρέπει να την καθαρίζω συχνά. Εχει και το δικό της φίλτρο, το οποίο επίσης αλλάζεται μια φορά στο τόσο γιατί χρησιμοποιούμε νερό ήδη φιλτραρισμένο κατά κάποιο τρόπο.
Αντίστροφη ώσμωση στην Αττική δεν χρειάζεται, εχω λόγω του ενυδρείου και το νερο που βγαζει ειναι περιπου 10 ppm και χωρίς ιχνοστοιχεία. Μπορεις αν μπείς σε αυτή την διαδικασία να φερεις και την γευση εκει που θέλεις γιατι αναγκαστικα θα προσθέσεις ιχνοστοιχεία και αλατα μετα την πρωτη επεξεργασία,γιατι το νερο ειναι νεκρο οπως λεγεται και δεν προσφερει κατι στον οργανισμο οταν το καταναλώσεις. Αν μένεις σε νησί χωρίς υδροδότηση τότε οι επιλογές είναι η εμφιαλωμένα η επεξεργασία.Μία επισήμανση:
Τα φίλτρα για τα οποία μιλάμε εδώ μέσα έχουν ως αποκλειστική λειτουργία την αφαίρεση ακαθαρσιών από το νερό (μικροοργανισμούς, βαρέα μέταλλα, χλώριο, οργανικές ενώσεις κλπ). Το καθάρισμα αυτό βελτιώνει και τη γεύση.
Η επόμενη και αρκετά ακριβότερη κατηγορία περιλαμβάνει τα φίλτρα αντίστροφης ώσμωσης με ακόμα πιο αποτελεσματικό φιλτράρισμα. Ως ένα βαθμό μειώνουν και τη σκληρότητα.
Για την αποκλειστική ρύθμιση της σκληρότητας υπάρχουν οι water softeners (αποσκληρυντές νερού).
Οι ψαγμένες καφετέριες έχουν συνδυασμό φίλτρων, εγκατεστημένων από ειδικό, έχοντας λάβει υπόψη την ποιότητα του νερού της περιοχής.
Αν δεν εχεις καθολου φιλτρο στο σπιτι(που δεν νομιζω γιατι εισαι ο ενας και μοναδικος Κροκος!!!)θα σου ελεγα να βαλεις ενα σαν αυτο ,αλλιως αν θελεις μονον για την μηχανη του καφέ, υπάρχουν καποια που μπαίνουν μεσα στο παγουρι της μηχανης οπως αυτο η στην εισαγωγη οπως αυτό.πες κάνα φίλτρο για την brera, να μην πάρω το brita λες;