Καθυστέρηση παραγγελίας απο εξωτερικό (????)

Reaction score
1.277
Γιατί αργούν οι παραγγελίες,έχουν θέμα τα ΕΛΤΑ;

Πήρα 1 ταινία απο το play.com πριν 27 μέρες (τότε μου έστειλαν μήνυμα οτι εστάλει) και δεν φάνηκε.

Πήρα και απο Japan stop (ebay) κάτι δισκάκια πριν 15 μέρες ενώ το παιδί που μου το πρότεινε λέει οτι κάνει 1 εβδομάδα το πολύ και αυτά τίποτα.

Επίσης για το ebay μου δώσανε κάποιο tracking number (EMS) μπήκα στην Κινέζικη ιστοσελίδα της EMS καταχώρησα τον αριθμό και μου βγάζει..
"No tracking information for the shipment, or overdue tracking."

Ξέρει κανείς πως λειτουργεί η υπηρεσία;

Επίσης επειδή μένω εκτός Θεσσαλονίκης (σε χωριό-15 λεπτά δρόμος) υπάρχει περίπτωση αν δηλώνω διεύθυνση εντός Θεσσαλονίκης να έρχονται πιο γρήγορα τα πράματα (να χάνει μέρες στη μεταφορά απο κάποιο κεντρικό ταχυδρομείο σε κάποιο παράρτημα);

Παρατήρησα 2 φορές οτι όταν πήρα μαζεμένες ταινίες απο play.com ενώ πήρα τις ταινίες με διαφορά 3 ημερών μεταξύ τους μου ήρθαν μαζί.Αρα κάπου τις μαζέψανε και περιμένανε να μαζευτούνε και άλλα για να στείλουν πχ ενα δρομολόγιο.

*Στο play μου είπανε οτι θα στείλουν ξανά την παραγγελία με δικιά τους χρέωση,ποιος τα κλέβει απο το ταχυδρομείο ξέρει κανείς κάτι;Μου κάνει εντύπωση!

Reaction score
460
Απάντηση: Καθυστέρηση παραγγελίας απο εξωτερικό (????)

Καλημερα,ψωνιζω απο ebay αρκετα χρονια και απο ολο τον κοσμο.
Ο χρονος παραλαβης των αγαθων που αγοραζεις διαφερει απο χωρα σε χωρα και απο περιοχη σε περιοχη ακομη και της ιδιας χωρας.
Πχ,εαν ψωνισεις απο καποια επαρχια της Ιαπωνιας θα καθυστερησει παρα πολυ η παραλαβη (μπορει και 3 εβδομαδες) δια τον λογω οτι μονο εαν συσορευθει ενας ικανος ογκος γραμματων-δεματων κατα τα οικονομικα τους δεδομενα θα ξεκινησει η διαδικασια μεταφορας των.
Σε καμια περιπτωση μην περιμενεις αποστολη της μιας εβδομαδας απο τις χωρες αυτες (Κινα - Ιαπωνια - Αμερικη κλπ),υπο ιδανικες συνθηκες θα παραλαβεις σε 15-18 ημερες.
Οσο αφορα τα tracking number εκει η κατασταση παρακολουθησης μεσω ιντερνετ ειναι δραματικη,θα σε προετρεπα να καλεις στο τηλ : 8001182000 και να ρωτας (εφοσων εχεις το tracking number) καθε φορα που περιμενεις δεμα,την διαδρομη του και το που βρισκετε,ειναι ευγενεστατοι και σε εξυπηρετουν αμεσα.
Μην αφηνεις ομως τιποτα στην τυχη του,να παρακολουθεις συνεχεια το αγαθο που περιμενεις γιατι στα ΕΛΤΑ ολο και καποια λαθακια γινονται (ειμαι παθων).
Ελπιζα να σε βοηθησα λιγο,και παλι καλημερα.

Reaction score
1.277
Μάλιστα..

Απλά το σάϊτ αυτό το Ιαπωνικό μου το πρότεινε παιδί απο το AV club και μου είπε οτι σε 1 εβδομάδα συνήθως τα έχω.Και εμένα περάσανε 2..Γενικά θα πρέπει να είμαι πιο υπομονετικός μου φαίνεται..Η μόνη παρηγοριά οτι κερδίζω πάρα πολλά λεφτά σε σχέση με Ελλάδα.

Πρίν λίγο μου απάντησε ο πωλητής απο Ιαπωνία και μου έστειλε το εξής:

Αντε να χρονομετρήσω και τα ΕΛΤΑ μας..

Reaction score
460

Πρεπει να εχεις υπομονη φιλε μου και να παρακολουθεις την μεταφορα του.
Τωρα με την απεργια...........θα αναμενουμε αρκετα για τα εμπορευματα που ειναι προς παραλαβη (περιμενω και εγω καποια πραγματα).
Που να δεις τι καθυστερησεις γινονται τις γιορτες των Χριστουγεννων και του Πασχα.
Καλη παραλαβη σου ευχομαι παντως.

Reaction score
169

To tracking number μπορείς να το ελέγξεις στα ΕΛΤΑ. Στο Κινέζικο θα φαίνεται μέχρι να φύγει από εκεί. Από τη στιγμή που φτάσει ΕΛΤΑ φαίνεται εδώ.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.156

Γερμανικό tracking number στα ΕΛΤΑ δεν... Από play.com δεν ξέρω...

Reaction score
19

Αυτή την περίοδο είναι το κομουνιστικό συνέδριο στη Κίνα. Τα ταχυδρομεία της ευθύνονται για την καθυστέρηση των δεμάτων. Έχω καμιά δεκαριά παραγγελίες σε εκκρεμότητα από τον Σεπτέμβρη.

Reaction score
89
Πάλι οι κομμουνιστές φταίνε? :116:
μπα σε καλο σας σημερα κ@θικι@ θα με πεθανετε με αυτα που γραφετε!!! :204: :204: :204:

Για να σοβαρευτουμε λιγο σε σοβαρο φορουμ γραφουμε κ σοβαροι ανθρωποι μας διαβαζουν!!! Το νου σας!!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.153
Members
38.538
Νεότερο μέλος
Evasound