Καινουργιο τροφοδοτικο

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.222
Είναι καλό, πάρ' το.
Το δικό μου Liberty συνεχίζει ακάθεκτο!

Reaction score
2.429
Καλησπερα! απο οτι φαινεται το enermax liberty 500 watt του HTPC που ειχα παρεδωσε πνευμα, και ψαχνω για αντικαταστατη. Εχω δει το http://www.e-shop.gr/corsair-cx-ser...lus-bronze-certified-modular-psu-p-PER.641155 τι λετε ειναι καλο? να το παρω?
Μια χαρα ειναι αλλα χωρις να ξερω το συστημα σου μηπως πρεπει να ξαναδεις την ισχυ που χρειαζεσαι;
Μηπως και τραβαζει ζορι τωρα γι αυτο και παρεδωσε πνευμα;

Reaction score
9
Zizik, μπορεις να μου πεις ποσα watt και τι τροφοδοτει, και για ποσο καιρο τωρα το δικο σου??
JDROGAS, ειναι πιο πιθανο να τα εφτυσε επειδη δεν ειχε που να στειλει τα 500 watt γιατι, δεν νομιζω να το εφταναν στα ορια του ενας raptor, ενας western digital green , 2 stick ddr2 μνημης, ενα bluray recorder μια radeon hd 5570 passive και ενας core 2 duo 2,4 GH, μια noctua 14'' ( η 12'' ) cpu cooler και οι δυο 12'' ανεμιστηρες του Thermaltake DH103 VH3001BNS

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.222
Κάτι αντίστοιχο, 70W σε ηρεμία και περίπου 220W σε 100% CPU+GPU.

Reaction score
2.429
Aρα καλυπτεσαι λοιπον οποτε εχεις αρκετες επιλογες νομιζω.
Αναλογως μπατζετ διαλεγεις,εγω εχω μεινει αρκετα ευχαριστημενος απο corsair,antec,nzxt,akasa.
Πολυ καλα επισης και τα seasonic,xfx.Αντιθετα δεν εχω μεινει ευχαριστημενος απο silverstone,tagan,ocz.
Eδω αναλογως επιλεγεις αν σε βολευει να ειναι modular (χωροταξικα εννοω)
Σε αυτη την κατηγορια τιμης το corsair που δειχνεις ειναι πολυ καλη επιλογη.

Reaction score
9
εμενα το enermaxx liberty μου αντεξε καμια 6-7 χρονια εσυ ποσο το εχεις Zizik?
και κατι αλλο... καποιος ειχς ισχυριστει μια φορα σε ενα forum οτι το κουτι που εχω δεν θα bootαρει αν το τροφοδοτικο δεν ειναι πανω απο καποια watt. Δεν καταφερα να το επιβεβαιωσω. Λετε να ισχυει? γιαυτο και εχω κολησει στα 500 watt δεν θα ηθελα να το μαθω με τον δυσκολο τροπο.

Last edited:

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
και κατι αλλο... καποιος ειχς ισχυριστει μια φορα σε ενα forum οτι το κουτι που εχω δεν θα bootαρει αν το τροφοδοτικο δεν ειναι πανω απο καποια watt. Δεν καταφερα να το επιβεβαιωσω. Λετε να ισχυει? γιαυτο και εχω κολησει στα 500 watt δεν θα ηθελα να το μαθω με τον δυσκολο τροπο.
Δεν ισχύει αυτό που σου είπαν...
Με λίγα χρήματα παραπάνω αγοράζεις το Seasonic G-450 που είναι πολύ καλύτερο από το Corsair που έχεις επιλέξει, έχει 5 χρόνια εγγύηση και είναι 80+ Gold.

Reaction score
9
gkontoletas ποιος ειναι ο λογος που προτεινεις το συγκεκριμενο? εκτος απο το 80+ gold εννοω. Ειναι υσηχο? δεν θελω ενα θορυβωδες γιατι το ΗΤPC θα μπει σε υπνοδωματιο.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Η Seasonic είναι από τις λίγες εταιρίες που σχεδιάζει και κατασκευάζει τροφοδοτικά τόσο για την ίδια όσο και για άλλες.
Η ποιότητα υλικών και κατασκευής είναι σε κορυφαία επίπεδα, κορυφαίες είναι και οι επιδόσεις των τροφοδοτικών ειδικά στο voltage ripple.
Νομίζω ότι τα 15€ διαφοράς στην τιμή δικαιολογούνται από τα 2 επιπλέον χρόνια εγγύησης και τις καλύτερες επιδόσεις.
Θόρυβο θα ακούσεις αν του ζητήσεις 300+W για πολύ ώρα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος πάνω από 30C.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
109.469
3 χρόνια εγγύηση έχει κι αυτό.

Στα ίδια λεφτά το Seasonic δίνει 5 χρόνια!

Reaction score
9
3 χρόνια εγγύηση έχει κι αυτό.

Στα ίδια λεφτά το Seasonic δίνει 5 χρόνια!
Ναι το ειδα, και επισης το seasonic εχει περισοτερα sata conectors η απορια μου ειναι πιο ειναι πιο υσηχο αναφορικα με την εγγυηση πιστευω οτι οσο πιο μεγαλη ειναι, τοσο πιο πιθανο ειναι να τα φτυσει το προιον οταν αυτη περασει, ενταξει αυτο δεν ισχυει για τις lifetime!

Reaction score
9
Seasonic G-450 review! το τροφοδοτικό είναι αθόρυβο ( 22 dbA) ιαπωνικούς και ταιβανεζικους πυκνωτές στην συσκευασία υπάρχουν 7 καλώδια σύνδεσης συσκευών ( floppy disk, sata, PCI, molex) κάτι βελκρο (σκρατς) με το λογότυπο της εταιριας, που δεν κατάλαβα για το τι είναι. cable management ίσως? είχε και καλωδιοδετες και τις βίδες που είναι έβαφες, μικρο το κακό. Τώρα στα αρνητικά. Τα καλώδια του είναι ΜΙΚΡΟΥ μεγέθους. Δεν είναι ντυμένα ( sleeved) και είναι μόνο ενός τύπου δηλαδή η' sata, η' molex αλλά όχι και τα δυο μαζί. Πως βοηθάει η modular σχεδίαση αν πρέπει να προσθέσεις καλώδια??? το λέω αυτό γιατί το Enermax liberty που είχα πριν, και μακρύτερα καλώδια είχε, και διαφορετικούς τύπους σύνδεσης στο ίδιο καλώδιο. Με δυο λόγια, καλό τροφοδοτικό, μάπα καλώδια.
Αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι που δεν το ανέφερα ευχαρίστως.
Υ.Γ. Είχα παραγγείλει και κάτι μειωτήρες για τους ανεμιστήρες του κουτιού οι οποίοι δεν δούλεψαν. Αυτός εδώ http://www.e-shop.gr/scythe-sy1225sl12l-slip-stream-120mm-case-fan-p-PER.807972 ο ανεμιστήρας πως σας φαίνεται?

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Seasonic G-450 review! το τροφοδοτικό είναι αθόρυβο ( 22 dbA) ιαπωνικούς και ταιβανεζικους πυκνωτές στην συσκευασία υπάρχουν 7 καλώδια σύνδεσης συσκευών ( floppy disk, sata, PCI, molex) κάτι βελκρο (σκρατς) με το λογότυπο της εταιριας, που δεν κατάλαβα για το τι είναι. cable management ίσως? είχε και καλωδιοδετες και τις βίδες που είναι έβαφες, μικρο το κακό. Τώρα στα αρνητικά. Τα καλώδια του είναι ΜΙΚΡΟΥ μεγέθους. Δεν είναι ντυμένα ( sleeved) και είναι μόνο ενός τύπου δηλαδή η' sata, η' molex αλλά όχι και τα δυο μαζί. Πως βοηθάει η modular σχεδίαση αν πρέπει να προσθέσεις καλώδια??? το λέω αυτό γιατί το Enermax liberty που είχα πριν, και μακρύτερα καλώδια είχε, και διαφορετικούς τύπους σύνδεσης στο ίδιο καλώδιο. Με δυο λόγια, καλό τροφοδοτικό, μάπα καλώδια.
Αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι που δεν το ανέφερα ευχαρίστως.
Υ.Γ. Είχα παραγγείλει και κάτι μειωτήρες για τους ανεμιστήρες του κουτιού οι οποίοι δεν δούλεψαν. Αυτός εδώ http://www.e-shop.gr/scythe-sy1225sl12l-slip-stream-120mm-case-fan-p-PER.807972 ο ανεμιστήρας πως σας φαίνεται?
Τα επίπεδα καλώδια είναι πιο εύκολα στη διαχείριση, δεν μαζεύουν σκόνη κι αν μαζέψουν καθαρίζονται πολύ εύκολα, βέβαια υπάρχει και το γούστο του καθενός, εδώ πάω πάσο.

Δεν νομίζω να υπάρχει κανένα τροφοδοτικό με αποσπώμενα καλώδια που να έχει σε ένα καλώδιο molex και sata, έριξα μια ματιά στο αρχαίο Enermax Galaxy του 2007 αλλά κι αυτό δεν έχει κάτι τέτοιο,έχει ένα καλώδιο με molex και FDD(δισκέτα).

Οι ανεμιστήρες της Scyth είναι πολύ καλοί.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.666
Members
38.588
Νεότερο μέλος
dark2030@