Καινούργιο ηχοσύστημα!

Reaction score
29
Φίλοι μου χαίρεται!Καλή χρονιά εύχομαι σε όλους.
Θα ήθελα την βοήθειά σας.
΄Εχοντας τρέλα με την μουσική είπα να αρχίσω και εγώ να φτιάχνω το ηχοσύστημά μου.Ο χώρος στον οποίο θα μπεί
είναι περίπου 16τ.μ αρα δεν πάμε σε κάτι πολύ μεγάλο μιας και ο χώρος είναι μικρός.Το μπάτζετ που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι 1500 ευρώ το μάξιμουμ.
Ο πρώτος ενδοιασμός είναι ενεργά ηχεία ή ολοκληρωμένος ενισχυτής και ηχεία?Ξέρω ότι με αυτό το μπάτζετ που είναι σχετικά χαμηλό συμφέρουν τα ενεργά όμως με κολλάει το γεγονός για περιθώρια βελτίωσης.Θα ήθελα δηλαδή να ξεκινήσω κάτι που να μπορώ στο μέλλον να το βελτιώσω η για παράδειγμα να το επεκτείνω σε homecinema.;
Από ενεργά αυτά που έχω στα υπόψιν και μου αρέσουν είναι τα focal cms 65.
Aπ΄ την άλλη μεριά άκουσα πάρα πολύ καλές κριτικές για τα geometric harmony micro τα οποία θέλω να πάω να ακούσω και τα οποία απ όσο διάβασα είναι αρκετά ευκολοδήγητα και πιστεύω πως με έναν μικρό λαμπάτο θα είναι οκ.
Γενικά έχω πολλά στο μυαλό μου και πρέπει σιγά σιγά να πηγαίνω να ακούω να δω και τι ταιριάζει περισσότερο στο αυτό που θέλω να ακούω.
Από εσάς θα ήθελα την γνώμη αλλά και τις προτάσεις φυσικά.Είμαι της άποψης πως όταν ξεκινάς κάτι είναι απαραίτητη η άποψη ενός πιο έμπειρου.τκκ

Reaction score
29
Απ: Καινούργιο ηχοσύστημα!

Κάποια βοήθεια;

Στάλθηκε από το GT-I9100 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Reaction score
29
Απάντηση: Απ: Καινούργιο ηχοσύστημα!

Τα παρακάτω ηχεία είναι αυτά που έχω στα υπόψιν και θέλω να ακούσω.Θα ήθελα αν κάποιος τα έχει ακούσει και με τι ενίσχυση να μου πεί την γνώμη του.
1.acoustics leema xero
2.audio spectrum sirene ή eros
3.geometric harmony micro
4.Roister status 4.2

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.874
Απάντηση: Απ: Καινούργιο ηχοσύστημα!

Τα παρακάτω ηχεία είναι αυτά που έχω στα υπόψιν και θέλω να ακούσω.Θα ήθελα αν κάποιος τα έχει ακούσει και με τι ενίσχυση να μου πεί την γνώμη του.
1.acoustics leema xero
2.audio spectrum sirene ή eros
3.geometric harmony micro
4.Roister status 4.2
Φιλε μου καλημερα εχω τα eros τα οποια τα εχω ακουσει με
Marantz 7003,Rotel rb1091,adcom7705,Rotel rb993 και pro Parasound halo p3(δικα μου μηχανηματα)
τα οποια παρα το μικρο τους ογκο βγαζουν καλο μπασο και αναλυση γενικα απο τα πολυ καλα ηχεια που εχω ακουσει(τουλαχιστον στα δικα μου αυτια και χωρο) δεδομενου και των διαστασεων του αλλα μην περιμενεις να σου βγαλει τρελα db μικρο ειναι αλλα ακουσε το!
Αν δεν εχεις το μικροβιο να αλλαζεις συνεχεια μηχανηματα (και πιστεψε ειμαστε πολλοι...) και ξερεις τι θες θα αποφασισεις πιο ευκολα.
Ακου βεβαια προσεκτικα τι θα σου προτεινουν αλλα στο τελος εσυ αποφασιζεις τι θα παρεις οτι ακουγετε καλυτερα σε εσενα.
Βασικο ρολο παιζει παντα το συνολο ενισχυτης cd μεχρι και ενα σημειο τα καλωδια και φυσικα ο χωρος.
Καλα θα κανεις να ακουσεις εσυ ο ιδιος πριν αγορασεις(παρε μαζι σου τα δικα σου cd) και ξεκινα απο μαγαζι σε μαγαζι.
Αλλα προσεχε με τι ενισχυτες και player θα τα ακουσεις!! μην τα οδηγουν με μηχανηματα αξιας 10 φορες απο τα ηχεια.
Αν δεν εχεις δικο σου ενισχυτη θα πρεπει να κανεις αρκετες ακροασεις(συνδιασμους ηχεια+ενισχυτες) στα μαγαζια
που θα πας στο οριο των χρηματων που διαθετεις, μην μασας τα λεφτα σου θα δωσεις πριξε τους λιγο οχι πολυ...:410:
Στο χωριο μου λεμε με τα λεφτα μου γ@μω και την κυρα μου:405::120:
Να βρεις ενα καλο πακετο κοντα σε αυτο που θες να ακους..θελει χρονο το θεμα μην βιαστεις...

Φιλικα
Μακης

Reaction score
29

Φίλε Μάκη σε ευχαριστώ.Η αλήθεια είναι ότι έχω μπερδευτεί.Ήδη έχω κάνει κάποιες ακροάσεις.Εκεί που κολλάω είναι στο γεγονός αν ηχεία δαπέδου θα έκαναν στο δικό μου χώρο χωρίς μπουμαρισματα γιατί αν έκαναν θα τα προτιμούσα λόγο του ότι έχει διάφορα ένα ηχείο 3 δρόμων από ένα ηχείο 2 δρόμων.Πολλοί υποστηρίζουν πως τα ηχεία βάσης είναι ικανά μόνο για surround και όχι για 2.1.Εγώ την δεδομένη στιγμή ενδιαφέρομαι αποκλειστικά για μουσική.

Reaction score
313
Απάντηση: Καινούργιο ηχοσύστημα!

Από ενεργά, πήγαινε στο http://athensproaudio.gr/ και ο κ.Χατζηστάμου, θα σε βοηθήσει.

Προτάσεις (σε ζεύγη):
1 (& 2 )
3

Προτάσεις (σε τεμάχιο):
Διάφορα

Από παθητικά:
1 (Αντιπροσωπεία)
2 (Αντιπροσωπεία)
3 (Skroutz)
4

Ενισχυτές:
1
2
3

Όλες οι προτάσεις είναι, προφανώς, ενδεικτικές και σε τυχαία σειρά...

Reaction score
2.288

Ο καλυτερος τροπος ειναι πιστευω να ακουσεις αρκετα ηχεια και να ξεχωρισεις αυτα που σου ταιριαζει περισσοτερο ο χαρακτηρας τους. Μετα θα μπορουν νε σε βοηθησουν περισσοτερο οι γνωστες για το ταιριασμα με τα υπολοιπα του συστηματος.
Το διαθεσιμο budget ειναι για ενισχυτη και ηχεια? Πηγη τι θα ειναι?

Reaction score
29

Μετά από αρκετές ακροάσεις σε ηχεία βάσης και μικρά δαπέδου πιστεύω πως κατέληξα κάπου.Τα ηχεία που ταιριαξαν περισσότερο στα ακούσματα μου είναι τα geometric harmony centi.Ομολογώ πως μου έκαναν πάρα πολύ καλή εντύπωση και πιστεύω πως είναι μια πολύ καλή περίπτωση στα χρήματα του.Αφού έχω σχεδόν καταλήξει λοιπόν σε θέμα ηχείων έρχεται o πονοκέφαλος του ενισχυτή.Επειδή πάντα μου άρεσε o ήχος της λάμπας θα κινηθώ προς τα εκεί.Έχω στα υπόψιν και σαν πρώτη επιλογή τον xindak 6200.Το θέμα είναι πως έχω βρει τον αίολος του Τσακιριδη στην μισή τιμή και αναρωτιέμαι αν η διάφορα θα είναι μεγάλη μεταξύ αυτών των δύο ενισχυτών και αξίζει την διάφορα χρημάτων.Σίγουρα θα γίνει και ακρόαση αλλά θα ήθελα και την δική σας γνώμη.

Reaction score
29

Κάποια βοήθεια;

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
714

Ο κατασκευαστής των centi τι λέει; Στην τελευταία έκθεση έπαιζε με Τσακιρίδης.

Reaction score
29

Τελικά μετά από πολύ σκέψη κατέληξα στα εξής
Ηχεία: geometric harmony diamond centi
Ενισχυτικά:2 μονομπλοκ Άρτεμις και παθητικό προ από Τσακιριδη
Έγιναν οι παραγγελίες και είμαι σε αναμονή.
Επειδή σαν πηγή θα χρησιμοποιηθεί o υπολογιστής είμαι και στην αναζήτηση dac.Αρχικά θα ακούω με μια εξωτερική κάρτα ήχου της m-audio.
Είναι το πρώτο μου σεταπ και η αγωνία μου όσο και o ενθουσιασμός είναι στο κατακόρυφο.

Reaction score
0

Τελικά Γιώργο το αποφάσισες έτσι?

Το σύνολο φαίνεται πολύ δυνατό και μάλλον δεν είσαι ο μόνος που αδημονείς...
Μαζί σου και πολλοί από εμάς, που περιμένουμε να γράψεις -λεπτομερείς- εντυπώσεις ! :drinks:

Reaction score
29

Τελικά Γιώργο το αποφάσισες έτσι?

Το σύνολο φαίνεται πολύ δυνατό και μάλλον δεν είσαι ο μόνος που αδημονείς...
Μαζί σου και πολλοί από εμάς, που περιμένουμε να γράψεις -λεπτομερείς- εντυπώσεις ! :drinks:
Το αποφάσισα φίλε μου και να είσαι σίγουρος πως θα γίνει η ανάλογη παρουσίαση και θα προσπαθήσω να μεταφέρω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις εντυπώσεις μου.

Reaction score
29

Πάντως η ανυπομονησία είναι μεγάλη.Είναι το πρώτο μου σεταπ και δεδομένης της αγάπης μου για την μουσική νιώθω πολύ ενθουσιασμένος που παρά τις δυσκολίες των ημερών κατάφερα με αρκετό κόπο να αγοράσω το δικό μου ηχοσυστημα.Μπορεί βέβαια να απέχει πολύ από άλλες ομολογουμένως απίστευτες υλοποιήσεις συστημάτων που έχω δει στο φόρουμ όμως πιστεύω πως είναι μια καλή αρχή και σκοπεύω να το ευχαριστηθώ όσο μπορώ.

Reaction score
539

Ενδιαφέρουσες επιλογές.
Μεγειές, ατέλειωτες ώρες ακρόασης σου εύχομαι φίλε μου

Reaction score
29

Ενδιαφέρουσες επιλογές.
Μεγειές, ατέλειωτες ώρες ακρόασης σου εύχομαι φίλε μου
Σ ευχαριστώ πολύ φίλε μου.Να σαι καλά!

Reaction score
29

Όπως είχα πεί σαν κύρια πηγή θα χρησιμοποιηθεί το laptop και επομένως θα χρειαστώ dac.
Το θέμα μου είναι πως ήδη έχω μια εξωτερική κάρτα ήχου της m audio fast track στην οποία συνδέω και ένα μικρόφωνο για ηχογραφήσεις το οποίο δουλεύει με phantom power.Θα ήταν πιο συμφέρον να προχωρήσω σε αγορά dac ή να δώσω την κάρτα που έχω και να πάω σε μια καλύτερη εξωτερική κάρτα ήχου;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης