Καινούργιο home cinema...λύσεις.....

Reaction score
0
Καλησπέρα παιδια...
Εχω να κανω μερικες ερωτησεις...η σημερινη μου κατασταση σε επιπεδο ηχου ειναι¨ενας ενισχυτης yamaha dsp ax620 - 5.1 - 90wrms(σχεδον καινουργιο) και 7 ηχεια - 2 σετ μαιν(απο παλια στερεοφωνικα), ενα center και 2 surround απο παλιο home cinema.Θα ηθελα να τα διωξω ολα και να αρχισω απο την αρχη ενα home cinema.Εχω σκεφτει διαφορες επιλογες αλλα επειδh δεν πολυξερω απο αυτα ηθελα να ρωτησω εδω.Αυτο που θελω ειναι να παιζω 7.1 και να εχει πολυ ενταση γτ τον ενισχυτη και τα ηχεια θα τα χρειαστω και για παρτυ σε εξωτερικο χωρο σε πολλα τ.μ!!!
Μια σκεψη μου ειναι ενας ενισχυτης σκετος rotel, και μια πολυ καλη καρτα ηχου για να του στελνω απο εκει οτι θέλω και αυτος απλα να το παιζει... η ενας συνδιασμος του ενισχυτη που ειδη εχω(yamaha dsp ax620...με εναν τετρακαναλο...για να παιζω απο τον 1 μερικα ηχεια και τα αλλα απο τον αλλον....γινεται κατι τετοιο???

Reaction score
0
Λοιπόν έχουμε και λέμε, καταρχήν καλά κάνεις και θέλεις να ξεκινήσεις από την αρχή γιατί τα ηχεία που έχεις από παλιά στερεοφωνικά θέλουν αλλαγή με κάτι καλύτερο και όταν λέω καλύτερο εννοώ φτιαγμένα για Home Cinema. Ας περάσουμε στο ψητό όμως.

Ζητάς ένα σύστημα 7.1 που να προσφέρει δυνατές εντάσεις, με το οποίο όπως λες θέλεις να παίξεις και σε ένα Party σε εξωτερικό χώρο. Συγνώμη που θα στο πω αλλά αυτό δεν γίνεται και θα εξηγήσω το γιατί.

Οι ενισχυτές που υπάρχουν στο εμπόριο χωρίζονται σε δυο κατηγορίες (όχι άδικα). Υπάρχουν ενισχυτές για οικιακή χρήση και φτιάχνονται έτσι ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες όλων εμάς που θέλουμε να βλέπουμε τις ταινίες μας και να ακούμε την μουσική μας. Προσφέρουν μεγάλη πληθώρα εισόδων και εξόδων έτσι ώστε να καθιστούν εύκολη την οποιαδήποτε σύνδεση. Διαθέτουν Decoders για τα πάντα αλλά και επαρκεί ένταση για κλειστούς χώρους.
Από την άλλη μεριά είναι οι επαγγελματικοί ενισχυτές οι οποίοι είναι φτιαγμένοι για να παίζουν πολλές ώρες σε μεγάλες εντάσεις χωρίς όμως να προσφέρουν τίποτα από τα παραπάνω παρά μόνο τα απολύτως απαραίτητα. Τέλος για να καταλήξω κάπου.

Καλό θα ήταν να αγοράσεις ένα ενισχυτή και ηχεία και να φτιάξεις ένα καλό 7.1 Home Cinema που να ταιριάζει με τον χώρο σου και ταυτόχρονα να καλύπτει όλες σου τις ανάγκες. Όσο για το Party στον εξωτερικό χώρο καλό θα ήταν να νοικιάσεις επαγγελματικό εξοπλισμό για να μην κλαις τα δικά σου μιας και είναι 100% σίγουρος πως κάτι τέτοιο θα γίνει. :107:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Καινούργιο home cinema...λύσεις.....

Να σου πω..εχω σκεφτει μια λυση αλλα δεν κσερς κατα ποσο μπορει να δουλεψει...να παρς εναν ενισχυτη 7.1 που να εχει πολλες επιλογες αλλα να μην εχει πολυ μεγαλη ενταση και να συνδεσω 5 ηχεια εκει...τα center και surround!και αλλον εναν απλο οπως λες και εσυ αλλα δυνατο για να συνδεσω τα 2 main ηχεια...και με καποια καρτα ηχου που βγαζει οπτικη και με καταλληλο software...να στελνω σημα στον εναν και τα 7 ηχεια, να κραταει τα 5 καναλια και να στελνει τα 2 main στον 2ο και να τα παιζει ο δευτερος...κατι τετοιο μπορει να γινει..????????

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Καινούργιο home cinema...λύσεις.....

Να σου πω..εχω σκεφτει μια λυση αλλα δεν κσερς κατα ποσο μπορει να δουλεψει...να παρς εναν ενισχυτη 7.1 που να εχει πολλες επιλογες αλλα να μην εχει πολυ μεγαλη ενταση και να συνδεσω 5 ηχεια εκει...τα center και surround!και αλλον εναν απλο οπως λες και εσυ αλλα δυνατο για να συνδεσω τα 2 main ηχεια...και με καποια καρτα ηχου που βγαζει οπτικη και με καταλληλο software...να στελνω σημα στον εναν και τα 7 ηχεια, να κραταει τα 5 καναλια και να στελνει τα 2 main στον 2ο και να τα παιζει ο δευτερος...κατι τετοιο μπορει να γινει..????????
Ναι γίνεται. Θα χρειαστείς έναν A/V Reciever (παράδειγμα) ο οποίος να διαθέτει εξόδους προενίσχυσης από τις οποίες θα πάρεις μόνο τα Front και θα τα δώσεις σε ένα επαγγελματικό (παράδειγμα) της αρεσκείας σου. Λέγοντας του να παίξει Stereo έχεις αυτό που ζητάς.
Το θέμα φίλτατε είναι πως υπάρχει και ένα αλλά στην όλη υπόθεση. Αν τα ηχεία που θα παίξεις στο Party είναι τα ηχεία που θα αγοράσεις για το Home Cinema 99% θα τα κλάψεις γιατί όλο και κανένα Tweeter θα κάψεις μιας και τα εν λόγο ηχεία δεν κατασκευάζονται για τέτοια χρήση.
Θα επιμείνω λοιπόν πως πρέπει να προχωρήσεις σε ενοικίαση επαγγελματικού εξοπλισμού (Μίκτης, Ενισχυτής και Ηχεία).

Reaction score
0
Τι θέλεις να ξοδέψεις δεν μας είπες; Γιατί αν "τα έχεις" δεν χρειάζεται να το σκέφτεσαι... παίρνεις δύο διαφορετικά συστήματα και ησυχάζεις...

Reaction score
150
Θα σου πρότεινα κι εγώ να αποφύγεις αυτή τη λύση του όλα σε ένα γιατί θα κάνεις ζημιά και δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις και τίποτα σοβαρές εντάσεις σε εξωτερικό χώρο με home cinema σύστημα εκτός αν.....αρκετό χρήμα..

Για το πάρτυ π.χ. 2 JBL + ένα sub επαγγελματικό + Crown και καθάρισες. Αλλά όλα εξαρτώνται από το πόσα θέλεις να ξοδέψεις

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.818
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos