Καινούριο Remote απο τη Logitech, Harmony 525

Reaction score
50
Είναι σίγουρο ότι στην προηγούμενη φωτογραφία δεν φαινόταν.......
Εδώ όμως είναι σαφές.......

Δείτε πόσο slim είναι η σχεδίασή του στο πάνω τμήμα του (περίπου τα 3/4 του συνολικού μήκους)

Reaction score
164
To αγόρασα χτες από το e-shop, 75€
Δεν πρόλαβα να ασχοληθώ πολύ μαζί του, αλλά φαίνεται πολύ καλό.
Είναι πολύ καλοφτιαγμένο και όμορφο, χωρίς να δείχνει την εντύπωση ότι χρειάζεται μεγάλη προ΄σοχή στη χρήση όπως αυτά με τις touch screen.
Παράξενο είναι το software του. Κατ' αρχάς πρέπει να είσαι online στο internet για να δουλέψει. Ο προγραμματισμός γίνεται απαντώντας διάφορες ερωτήσεις σχετικά με τις συσκευές μας. Στη συνέχεια προτείνονται κάποια "activities", ουσιαστικά macro εντολές, όπως πχ "listen cd", "watch dvd" κτλ. Ακολουθούν και άλλες διευκρινιστικές ερωτήσεις όπως πχ σε ποιά είσοδο της τηλεόρασης είναι συνδεδεμένο το dvd ή αν θα χρησιμοποιούμε το volume της τηλεόρασης ή του av δέκτη...
Δεν πρόλαβα να δω κατά πόσο είναι παραμετροποιήσημα αυτά τα activities, πχ δεν θέλω όταν πατήσω το "watch dvd" να μου κλείνει τον δορυφορικό δέκτη.
θα δω και θα σας πω :)

GTX

Reaction score
39
Το πρόγραμμα που το σετάρεις (υποθέτω ειναι το ίδιο με του 885 που έχω) μπορεί πάντως να γίνει λίγο κουραστικό και χαζό δε σ'αφήνει πάντα να κάνεις αυτο που θες.
Το θέμα ομως είναι οτι χρησιμοποιεί το internet και δουλεύει μέσω browser ώστε κάθε φορά που κάποιος σετάρει μια συσκευή η οποία δεν είναι στο database της Logitech αυτή να προστίθεται οπότε συνεχώς περιλαμβάνει περισσότερες συσκευές και πολλές φορές σπάνιες (μ'έκαψες συσκευές κτλ.)

Reaction score
164
Συνέχεια εντυπώσεων:
Είναι πολύ βολικό, τα πλήκτρα βρίσκονται εύκολα "στα τυφλά" και το 90% των λειτουργιών γίνονται χωρίς να ψάχνουμε στο μενού στην οθόνη.
Αλλά το software είναι εκνευριστικό και δυσλειτουργικό για κάποιον με PSTN σύνδεση, όπως εγώ... Αν προγραμματιζόταν και από τα menu του κοντρόλ, χωρίς σύνδεση με υπολογιστή και internet, θα ήταν τέλειο.
Μια απορία: Γιατί αν μείνει πολλή ώρα ακίνητο, μόλις το ακουμπήσουμε ανάβει ο φωτισμός στην οθόνη, χωρίς να πατήσουμε το πλήκρο "Glow";

GTX

Reaction score
39
Μια απορία: Γιατί αν μείνει πολλή ώρα ακίνητο, μόλις το ακουμπήσουμε ανάβει ο φωτισμός στην οθόνη, χωρίς να πατήσουμε το πλήκρο "Glow";
Βασικά το κοντρόλ έχει σένσορα κίνησης έτσι ώστε με το που το σηκώσεις να ανάβει, για ευνόητους λόγους ευχρηστίας. Τώρα κάπου μέσα στις ρυθμίσεις του πρέπει να έχει μια επιλογή για απενεργοποίηση αυτής της λειτουργίας, τότε είναι που αποκτά χρησημότητα το κουμπί glow, τότε ανάβει και σβήνει με το glow.

GTX

Reaction score
39
GTXTC το πήρες τελικά ? (885)
Εντυπώσεις ? :) :)
Sorry δεν είχα δεί τι παίζει στο thread,
Ναι ρε συ το 885 το'χω εδώ και πάρα πολύ καιρό απ'τον Άυγουστο συγκεκριμένα! Είμαι ΠΑΡΑ πολύ ευχαριστημένος, ελέγχει τα πάντα στο σαλόνι μου (TV, DVD, Projector, ενισχυτή av, Φώτα, Aircondition, δορυφορικό δέκτη, HTPC, PS2, Windows Media center και skystar 2). Το μόνο που δεν ελέγχει είναι η οθόνη του προβολέα που δέχεται RF και όχι IR.
Τα macros κάνουνε θαύματα είναι απίστευτα βολικά. Επίσης εκεί που μου έλυσε τα χέρια είναι στο θέμα της τηλεόρασης. Έχω μια LG lcd 32", της οποίας το τηλεκοντρόλ είναι τόσο σπαστικό οπου για να πάς ας πούμε απο το s-video στο component πρέπει να πατήσεις γύρω στις 4-5 φορές και με αναμονή μεταξύ της κάθε φοράς, το κουμπί επιλογής input το οποίο κάνει κύκλο ανάμεσα στα inputs. Το logitech απο την άλλη μου έχει βγάλει έτοιμη επιλογή για το κάθε input δηλαδή πατάω s-video και πάει στιγμιαία στο s-video, πατάω component και πάει αμέσως. Με απλά λόγια κάνει περισσότερα και απο το remote της ίδιας της tv. Και ευτυχώς δηλαδή γιατί τα macros αλλίως δε θα δουλεύανε έτσι αποτελεσματικά όπως τώρα. Φαντάσου είμαι στο s-video και βλέπω δορυφορική πατάω το macro watch dvd και πάει μόνο του την tv στο component, γυρίζει τον av στο dvd ανάβει και το dvd και σβήνει και το δορυφορικό δέκτη και τα ενεργά κουμπία πάνω στο remote τώρα ελέγχουν το dvd. Αν δεν έλεγχε τόσο καλά την tv θα έπρεπε να περιμένω να κάνει κύκλο πρώτα μέχρι να βρεί το σωστό input...πίκρα.
Το μεγάλο αρνητικό είναι το software που το ρυθμίζεις μου σπάει τα νεύρα, δουλεύει κυρίως υπό τη μορφή wizard και δε σε αφήνει να κάνεις ο,τι θές όταν το θές οπως το θές. Αν κάνεις πάντως το setup δεν έχεις πρόβλημα απλά στα σπάει λίγο μέχρι να βρείς πώς γίνονται κάποια πράγματα όσον αφορά το σετάρισμα του.
Να αναφέρω κάτι για τον έλεγχο συσκευών κλιματισμού. Ενώ μεν μπορεί να τις ελέγξει όλες δεν βολεύει και πολύ γιατί δεν σου δείχνει πληροφορίες στην οθόνη όπως τα περισσότερα remote των aircondition. Δηλαδή το ανάβεις, οκ αλλά δεν ξέρεις σε τι θερμοκρασία είναι, αν το έχεις στο ζεστό ή στο κρύο πχ ή αν ο ανεμιστήρας είναι στο medium ή sto high οπότε αναγκαστηκά θα χρησιμοποιήσεις το μαμίσιο ή θα το έχεις σε μια σταθερή ρύθμιση που θές και απλά θα το ανοιγοκλείνεις με το logitech. Ξεκαθαρίζω μπορεί να στείλει όλες τις εντολές στο aircon απλά τις στέλνεις στα τυφλά δηλ. μπορείς να ανεβάσεις την θερμοκρασία αλλά δε βλέπεις που ήταν ή που την έβαλες (εκτός και αν είσαι τυχερός και το ίδιο το aircon έχει πάνω του οθονούλα με ένδειξη θερμοκρασίας.
Επίσης να προσθέσω οτι εδώ και κανα μήνα το έχω βγάλει στη αχρηστία γιατί σε ένα update των ρυθμίσεων που πήγα να του κάνω κάτι απο τα αρχεία έγινε corrupt και δε μπορεί να ολοκληρωθεί το update με αποτέλεσμα να το κάνω reset (έπρεπε ν'ανοίξω καινούργιο account στο site της logitech και ν'αρχίσω το σετάρισμα απο την αρχή :twisted: :? ). Μιλάμε για ΜΕΓΆΛΗ πίκρα γιατί μέτα απο το update αυτό που πήγα να του κάνω θα ήταν τέλειο, το είχα παραμετροποιήσει σε μεγάλο βαθμό με macros, εικονίδια με τα logo των καναλιών κτλ. Γενικά μου είχε πάρει αρκετά updates για να το φτάσω εκεί που ήταν, τώρα είναι σε αρκετά βασικό επίπεδο και δεν έχω βρεί το χρόνο και κυρίως την όρεξη ν'ασχοληθω για να το ξαναφτιάξω, που θα πάει θα το κάνω ομως γιατί έχει αρχίσει και μου λείπει :D
Τέλος να πω οτι δεν ξέρω αν αξίζει για κάποιον η διαφορά τιμής απο το 525, πάνω κάτω τα ίδια κάνουν με διαφορές την έγχρωμη οθόνη, την επαναφορτιζόμενη μπαταρία και το design. Το 525 δεν το έχω δει απο κοντά αλλά το 885 είναι πολύ όμορφο και σχετικά μικρο, το 525 έχω ακούσει οτι είναι ψιλομεγάλο, το 885 πάντως είναι πιο μικρό απ'οτι φαίνεται στις φωτογραφίες.
Αυτα.

Reaction score
0
Φίλε GTXTC ευχαριστώ πολύ για το αναλυτικότατο review .

Τέλη Δεκεμβρίου θα είμαι για λίγες ημέρες Αγγλία οπότε αν το βρω θα το πάρω ...

8) 8) 8)

Reaction score
164
Βασικά το κοντρόλ έχει σένσορα κίνησης έτσι ώστε με το που το σηκώσεις να ανάβει, για ευνόητους λόγους ευχρηστίας. Τώρα κάπου μέσα στις ρυθμίσεις του πρέπει να έχει μια επιλογή για απενεργοποίηση αυτής της λειτουργίας, τότε είναι που αποκτά χρησημότητα το κουμπί glow, τότε ανάβει και σβήνει με το glow.
Εδώ αρχίζουν τα μυστήρια... Ούτε option υπάρχει, ούτε σένσορα κίνησης :shock:

GTX

Reaction score
39
Εδώ αρχίζουν τα μυστήρια... Ούτε option υπάρχει, ούτε σένσορα κίνησης :shock:
Καλά πως λες οτι δεν έχει σένσορα κίνησης αφού λες οτι μόλις το ακουμπήσεις ανάβει :?:
Πάντως αυτά που λέω βασίζονται στο 885 που έχω, πιστεύω όμως οτι ισχύουν και για το 525, μόλις επικοινωνήσω με φίλο που έχει το 525 θα σου πω με σιγουριά. Η ρύθμιση απ'οτι θυμάμαι είναι αρκετά καλά κρυμένη στο μενού των ρυθμίσεων οπότε δε μου κάνει εντύπωση αν δεν την έχεις βρεί ακόμα απ'οτι θυμάμαι και γω καταλάθος τη βρήκα.

Reaction score
164
Για κάνε μια ερώτηση... Γιατί έχω καταλήξει στο ότι μάλλον το δικό μου είναι δαιμονισμένο :)

GTX

Reaction score
39
Για κάνε μια ερώτηση... Γιατί έχω καταλήξει στο ότι μάλλον το δικό μου είναι δαιμονισμένο :)
Λοιπόν του μίλησα λίγο στο MSN και απ'οτι κατάλαβα δεν είσαι μόνος σου. Και του φίλου μου βασικά απ'οτι μου'πε όποτε θέλει ανάβει! Θα του μιλήσω και τηλεφωνικά κάποια στιγμή για να καταλάβω καλύτερα. Έχεις τσεκάρει αν έχει καινούργιο firmware να του βάλεις?

Reaction score
0
Ερώτηση : Επειδή θέλω να πάρω το 885 αν, λέω αν, χρειαστεί μια επισκευή, που το στέλνουμε ?

Στην Ελλάδα δεν το έχω βρει πουθενά και η Logitech δεν έχει αντιπρόσωπο εδώ ...

:?: :?: :?:

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.054
Members
38.524
Νεότερο μέλος