Και Hi-Rez το 2016 το Tidal !!!!

AriPetro

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.723
Για όσους απο εμάς την έχουν βρεί με την ευκολία του streaming και έχουν αποτάξει τους σκληρούς δίσκους και όλα τα σχετικά, έρχονται πολύ καλά νέα απο την Tidal (να είχε και καλύτερες playlists ωραία θα ήταν). Σημειωτέον, χωρίς extra χρέωση !!!!! :hi:

http://www.whathifi.com/news/tidal-...al&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer

m1ts0s

News poster
Reaction score
3.652
Ψιλο off-topic, από αυτά που διαβάζω υπολείπεται αρκετά η data base τού tidal σε σχέση με αυτή του spotify.

Eπίσης σε blind test η ποιότητα τού spotify (σε extreme quality) είναι αισθητά κατώτερη αυτής τού tidal?

και φυσικά είναι το θέμα των playlists όπου το spotify κερδίζει κατά κράτος.

AriPetro

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.723
Ψιλο off-topic, από αυτά που διαβάζω υπολείπεται αρκετά η data base τού tidal σε σχέση με αυτή του spotify.

Eπίσης σε blind test η ποιότητα τού spotify (σε extreme quality) είναι αισθητά κατώτερη αυτής τού tidal?

και φυσικά είναι το θέμα των playlists όπου το spotify κερδίζει κατά κράτος.
Καταθέτοντας την προσωπική μου άποψη, διαμορφωμένη από ενδελεχείς ακροάσεις τόσο από ακουστικά όσο και από ηχεία έχω να πω τα εξής. (Σημείωση: είμαι συνδρομητής και στα δύο)

Θα ξεκινήσω από τα πιο ξεκάθαρα και θα καταλήξω στα πιο...αμφιλεγόμενα.
Οι playlists του Spotify απλά δεν υπάρχουν, απέχουν έτη φωτός από του Tidal και σε ποιότητα και σε ποσότητα. Στην κλασική μουσική δε, οι playlists του Tidal είναι για τα κλάμματα. Είναι σημαντικό ότι οι ήδη υπάρχουσες playlists του Spotify συνεχώς εμπλουτίζονται και διαμορφώνονται.

Στο θέμα της database, στην αρχή της λειτουργίας του Tidal υπήρχε μεγάλη διαφορά υπέρ του Spotify, τώρα πια είναι ελάχιστα τα κομμάτια που δεν βρίσκεις στο Tidal. Οφείλω να πω όμως ότι στην κλασική μουσική ακόμα υπολείπεται το Tidal σε σχέση με το Spotify.

Έρχομαι και στο θέμα της ποιότητας του ήχου.
Ναι, το Tidal έχει καλύτερη ποιότητα ήχου από το Spotify, ΑΛΛΑ όχι αυτό που γράφτηκε κάπου ότι το Spotify ακούγεται σαν τρανζιστορακι σε σχέση με το Tidal. Ούτε κατα διάνοια.

Εν κατακλείδι, μπορω να πω ότι λειτουργούν συμπληρωματικά η μια ως προς την άλλη.
Φιλικά

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.599
Members
38.578
Νεότερο μέλος
margaret50