Καλής ποιότητας switch

Reaction score
660
Έχετε κανένα καλό switch υπόψιν σας να δουλέψω 2-3 πικάπ με το ίδιο phono stage?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.430
Αν χρησιμοποιήσεις εξωτερικό επιλογέα, η χωρητικότητα εισόδου που <<βλέπει>> η κεφαλή θα πάει περίπατο, λόγο διαδρομών του σήματος και των επιπλέον καλωδίων.
Μόνο αν δύναται να τοποθετηθεί εντός του σασί θα έχεις τις λιγότερες απώλειες.
Κάτι τέτοιο χρειάζεσαι ή με χρήση ηλεκτρονόμου:

Reaction score
660
Αν χρησιμοποιήσεις εξωτερικό επιλογέα, η χωρητικότητα εισόδου που <<βλέπει>> η κεφαλή θα πάει περίπατο, λόγο διαδρομών του σήματος και των επιπλέον καλωδίων.
Μόνο αν δύναται να τοποθετηθεί εντός του σασί θα έχεις τις λιγότερες απώλειες.
Κάτι τέτοιο χρειάζεσαι ή με χρήση ηλεκτρονόμου:
Προτεινεις δηλ να κανιβαλισω το phono stage?

Reaction score
666
Αν έχεις 2 πικαπ τότε θες ή 2 ξεχωριστά phono ή ένα που να έχει 2 εισόδους. Αρκετά έχουν 2 εισόδους μία για ΜΜ και 1 για MC κεφαλή και επιλέγεις είσοδο, όντας και οι 2 κεφαλές συνδεδεμένες επάνω.
Διαφωνώ με την προσθήκη switch.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.430
Προτεινεις δηλ να κανιβαλισω το phono stage?
Ζητάς λύση για ένα πρόβλημα και σου προτείνω την καλύτερη.
Οι προενισχυτές που έχουν παραπάνω από μία είσοδο έχουν κάτι τέτοιο στο εσωτερικό τους.

Λέγοντας <<κανιβαλίζω>>, πιστεύω πως αντιλαμβάνεσαι ότι του προσθέτεις μια δυνατότητα συν ότι δεν κανιβαλίζεις τον ήχο που παράγεται από φωνογραφική κεφαλή στο σύστημα σου.

Reaction score
660
Ζητάς λύση για ένα πρόβλημα και σου προτείνω την καλύτερη.
Οι προενισχυτές που έχουν παραπάνω από μία είσοδο έχουν κάτι τέτοιο στο εσωτερικό τους.

Λέγοντας <<κανιβαλίζω>>, πιστεύω πως αντιλαμβάνεσαι ότι του προσθέτεις μια δυνατότητα συν ότι δεν κανιβαλίζεις τον ήχο που παράγεται από φωνογραφική κεφαλή στο σύστημα σου.
Δεν κατέκρινα αυτό που μου είπες και σε ευχαριστώ πολύ για τη λύση που προτείνεις αλλά είναι ένα clearaudio και λυπάμαι πολύ να το ξεντεριάσω... προτιμώ να πάω να αγοράσω άλλο ένα τουλάχιστον

Reaction score
330
η χρήση ενός μέτριου διακόπτη ( η ηλεκτρονόμου ) και δύο μέτριων RCA θα προσθέσει μια χωρητικότητα 7-8 pf το πολύ (1+3.5+3.5 - μετρημένα με όργανα ) . Μεγαλύτερη ζημιά στη χωρητικότητα θα έχεις από το επιπλέον καλώδιο που ενδεχομένως θα βάλεις από πικάπ στο διακόπτη ( πχ με 50 cm καλώδιο θα προσθέσεις καμιά 40 pf ή άν βάλεις τίποτα εξωτικά ...... άντε 30 pf - που είναι μιά υπόθεση ... ) . Βάζοντας λοιπόν ένα διακόπτη φρόντησε να έχεις συνολικό καλώδιο πικάπ - διακόπτης - phono , με όσο το δυνατόν μικρότερο μήκος . Ο διακόπτης με το αντίστοιχο RCA είναι σαν να βάζεις 8-9 πόντους καλώδιο επιπλέον οπότε αν καταφέρεις να πάς στο αρχικό μήκος περίπου και λίγους πόντους λιγότερο θα είσαι μιά χαρά . Εγώ σε παλαιότερη χρονική στιγμή που ήθελα να κάνω συγκριτικά σε τρία πικάπ με το ίδιο phono έκανα χρήση διακόπτη με τα καλώδια κολ. επάνω χωρίς RCA και με συνολικό μήκος όχι μεγαλύτερο από 1μέτρο και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα ( μετρημένο πάντα .... όχι με τα αυτάκια .......γιατί δεν είναι όργανα ) . Η πτώση της στάθμης λόγω διακόπτη είναι πολύ μικρή και άνευ σημασίας ( αυτό για τους βιαστικούς .... ) ακόμη και για MC κεφαλές . Καλή επιλογή !!!!

Reaction score
660
η χρήση ενός μέτριου διακόπτη ( η ηλεκτρονόμου ) και δύο μέτριων RCA θα προσθέσει μια χωρητικότητα 7-8 pf το πολύ (1+3.5+3.5 - μετρημένα με όργανα ) . Μεγαλύτερη ζημιά στη χωρητικότητα θα έχεις από το επιπλέον καλώδιο που ενδεχομένως θα βάλεις από πικάπ στο διακόπτη ( πχ με 50 cm καλώδιο θα προσθέσεις καμιά 40 pf ή άν βάλεις τίποτα εξωτικά ...... άντε 30 pf - που είναι μιά υπόθεση ... ) . Βάζοντας λοιπόν ένα διακόπτη φρόντησε να έχεις συνολικό καλώδιο πικάπ - διακόπτης - phono , με όσο το δυνατόν μικρότερο μήκος . Ο διακόπτης με το αντίστοιχο RCA είναι σαν να βάζεις 8-9 πόντους καλώδιο επιπλέον οπότε αν καταφέρεις να πάς στο αρχικό μήκος περίπου και λίγους πόντους λιγότερο θα είσαι μιά χαρά . Εγώ σε παλαιότερη χρονική στιγμή που ήθελα να κάνω συγκριτικά σε τρία πικάπ με το ίδιο phono έκανα χρήση διακόπτη με τα καλώδια κολ. επάνω χωρίς RCA και με συνολικό μήκος όχι μεγαλύτερο από 1μέτρο και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα ( μετρημένο πάντα .... όχι με τα αυτάκια .......γιατί δεν είναι όργανα ) . Η πτώση της στάθμης λόγω διακόπτη είναι πολύ μικρή και άνευ σημασίας ( αυτό για τους βιαστικούς .... ) ακόμη και για MC κεφαλές . Καλή επιλογή !!!!
Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ως εξής
Έχω 3 πικάπ διαφορετικά και με διαφορετικές κεφαλές , ο βασικός μου προενισχυτής /dac έχει μια είσοδο analog (αρκετές digital ) και έξοδο xlr που πάει σε ενεργά. Χρησιμοποιώ λοιπόν έναν προενισχυτή ακόμα με το phono του , έχω ρίξει πάνω άλλα 2 phono stages σε aux και το tape out το στέλνω στο βασικό μου προενισχυτή/dac.
Σκέφτηκα ότι
ή θέλω ένα switch να χρησιμοποιήσω ένα phono stage και να ρίξω πάνω τα πικάπ (αυτό λέτε όλοι ότι θα γιίνει χάλια ο ήχος και το σέβομαι )
ή ένα switch και 3 phono stages ( δε ξέρω τι αποτέλεσμα θα έχει αυτό) ....έχω δει ένα beresford tc 7240 και ένα της tisbury audio
Mini Passive Preamplifier II
ή ένα αξιόλογο προενισχυτή που να έχει 2χ xlr input (να βάλω το dac μου και ένα phono stage balanced )και xlr output (προς τα ενεργά) και αρκετά unbalanced rca input αλλά ότι βρίσκω έχει και dac και τους πουλάνε 2χιιλ +

Reaction score
330
θέλω ένα switch να χρησιμοποιήσω ένα phono stage και να ρίξω πάνω τα πικάπ (αυτό λέτε όλοι ότι θα γιίνει χάλια ο ήχος και το σέβομαι )
Ως ποιό ανέξοδο μήπως να το δοκιμάσεις ; να έχεις προσωπική άποψη ώστε να δείς πόσο χάλια θα είναι ; Στο κάτω κάτω στη χειρότερη θα επιβεβαιώση το σεβασμό σου . Δές το ..... δεν χάνεις και τίποτα ..... και θα έχεις και άποψη !!!!

Reaction score
666
Τα 3 πικαπ τα θέλεις οπωσδήποτε? Μέχρι 2 το καταλαβαίνω. Το τρίτο?

Reaction score
660
Τα 3 πικαπ τα θέλεις οπωσδήποτε? Μέχρι 2 το καταλαβαίνω. Το τρίτο?
To τρίτο παίζει αυτούς που έχουν καμιά ψιλή γρατζουνιά γιατί όσους είχα με σοβαρές γρατζουνιές τους πέταξα στα σκουπίδια

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.961
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988