Καλή ήχος stereo σε ΗC;

Reaction score
0
Γειά σας

Είμαι καινούργιος στο χώρο και θα ήθελα τα φώτα σας.
Έχω stereo σύστημα που αποτελείται από ARCAM 7,MARANTZ CD PLAYER και ηχεία KEF CODA 9.2.Σκέφτομαι να προχωρήσω στην δημιουργία HC και σκέφτομαι...

Ο χώρος που θέλω να καλύψω ηχητικά είναι 4Χ3.5 m.Θέλω να χρησιμοποιήσω τα KEF σαν περιφερειακά και να πάρω δύο καλύτερα L-R.
Το κεντρικό είναι απαγορευτικό(διάταξη συζύγου ν.27) άρα θα πάιζει λειτουργία fantom από L-R.
Πρέπει να πάρω πάλι KEF για να ταιριάζουν ηχητικά τα εμπρός με τα πίσω;
Θα χάσω πολύ από την απουσία του κεντρικού;
Τα περιφερειακά πρέπει να βρίσκονται σε κάποιο συγκεκριμένο ύψος από τον ακροατή(το τουίτερ των KEF είναι στα 50cm);
Ποια εταιρεία έχει AV ενισχυτές που παίζουν αρκετά καλά και σε stereo;
Nα δώσω σημασία σε όλα αυτά τα συστήματα καλιμπραρίσματος των ηχείων(Audyssey,YPAO,MCACC κτλ.);Έχετε δοκιμάσει κάποιο;Υπάρχει διαφορά;
Το ποσό που σκοπεύω να δαπανήσω φτάνει τα 1000€ για ηχεία και 700€ για ενισχυτή.

Αυτά...

:shock:

Reaction score
50
Μπάμπη καλοσώρισες καταρχήν...

Τώρα όσο για το ερώτημά σου, για να είμαι ειλικρινής δε γνωρίζω τι κατηγορίας είναι ο Arcam 7 που έχεις. Αν όμως είναι αξιοπρεπής (που φαντάζομαι θα είναι) τότε δε νομίζω να βρεις πολυκάναλο στα 700 ευρώ που να έχει αντίστοιχη απόδοση. Γιατί δεν κρατάς τον ίδιο; Βέβαια είναι λίγο σπαστικό να... αλλάζεις καλώδια και συνδέσεις για ν' ακούσεις μουσική πάντως θα έχεις πολύ καλύτερη απόδοση. Επίσης μπορείς να κάνεις το άλλο αν το υποστηρίζει ο ενισχυτής σου (αλλά δε γνωρίζω πόσο παλιός είναι και πιθανόν να μην το υποστηρίζει): μπορείς να συνδέσεις τον πολυκάναλο από τις εξόδους προενίσχυσης απευθείας με τα τελικά στάδια του ενισχυτή σου (κι από 'κει για τα δυο κύρια ηχεία) και το CD player που ήδη έχεις με την κανονική είσοδο του Arcam. Βασική προυπόθεση όμως είναι ο ενισχυτής σου να έχει είσοδο για τα τελικά του στάδια απ' ευθείας χωρίς να περνάει απ' τα προενισχυτικά. Επίσης συνδέεις το DVD με τον πολυκάναλο. Έτσι:

- όταν θες ν' ακούσεις μουσική βάζεις το CD, ρυθμίζεις τον ολοκληρωμένο να μην παρακάμπτει τα προενισχυτικά (αυτό μπορεί να μη χρειάζεται και καθόλου) και ακούς με το σύστημα CD-ολοκληρωμένος δικάναλος-ηχεία.
- όταν θες να δεις ταινία βάζεις DVD, ρυθμίζεις τον ολοκληρωμένο να παρακάμπτει τα προενισχυτικά και να λειτουργεί ως τελικός και ακούς με το σύστημα DVD-A/V-τελικός-ηχεία.

Το ότι ο ολοκληρωμένος/τελικός θα χρησιμοποιείται για τα μπροστά μόνο δεν πρέπει να σε ανησυχεί καθόλου - είναι συνήθης πρακτική, ειδικά αφού δεν έχεις κεντρικό. Τα πίσω θα ενισχύονται απ' τους ενσωματωμένους τελικούς του A/V. Τώρα βέβαια αν ο ολοκληρωμένος δικάναλος δεν έχει επιλογή για λειτουργία ως τελικός το πολύ πολύ τον συνδέεις ολόκληρο και περνάς και απ' τα προενισχυτικά του όταν παίζει ο A/V. Απλά δεν ξέρω πόσο θα επηρεάσει το αποτέλεσμα.

Για το παραπάνω setup θα πρότεινα για A/V τον Yamaha 659 ή τον 1600. Ο 659 είναι γύρω στα 500-600 ευρώ, ο 1600 κάπου στα 700, ίσως και πιο κάτω.

Για ηχεία καταρχήν δε χρειάζεται ν' ανησυχείς για το ματσάρισμο των μπρος πίσω. Αυτό θα'πρεπε να σε ανησυχεί αν είχες κεντρικό. Παρεπιπτόντως, για την απουσία κεντρικού οι απόψεις δίιστανται. Γενικώς θεωρείται το πιο σημαντικό ηχείο για home cinema, παρόλαυτά πολλοί είναι ευχαριστημένοι χωρίς αυτό, με δυο καλά μπροστινά ηχεία. Τώρα για να σου προτείνει κάποιος ηχεία είναι δύσκολο. Μικρό χώρο έχεις, ίσως να σου κάνουν κάποια καλά βάσης. Αν σ' αρέσουν τα KEF ξεκίνα απ' αυτά. Πήγαινε σε κάποιο κατάστημα που να μπορείς ν' ακούσεις πολλά ηχεία και... ξεκίνα τις ακροάσεις! Αλλιώς δε γίνεται δουλειά:)

Reaction score
1
- HC χωρίς κεντρικό είναι σαν stereo χωρίς LR. Ειδικά εάν τα LR είναι απομακρυσμένα από την οθόνη ή η οθόνη είναι μεγάλη (προβολέας). Αν μιλάς για τηλεόραση και βάλεις τα ηχεία δίπλα, τότε ok. Γενικά, καλύτερα να λείπουν τα surround παρά το κεντρικό.
- Το ταίριασμα των LR με τα surround δεν είναι απαραίτητο. Τα LR πρέπει να ταιριαστούν με το κεντρικό.
- Δεν αναφέρεις sub. Χωρίς αυτό χάνεις το .1 κανάλι (LFE).
- AV με έμφαση στη μουσικότητα είναι οι Marantz και οι Denon.
- 1000€ για LR στο χώρο που αναφέρεις τα θεωρώ πολλά.

Reaction score
7
Καλωσηρθες Μπαμπη
Ενημερωτικα, για τη διάταξη συζύγου ν.27 υπαρχει μια παραγραφος (με ψιλα γραμματα) που λεει οτι "αν υπαρχει δυνατοτητα για καλυψη-αποκρυψη του κεντρικου κατα τις ωρες μη-θεασης, μπορει να χρησιμοποιηθει".
Αν δεν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα καλο ειναι να αποφευχθει η χρηση κεντρικου, για να αποφευχθει και η περιπτωση "πυρ-και-κινηση"....

....Με προλαβαν οι προ(τρα)λαλησαντες...

Reaction score
0
Ο χώρος είναι περιορισμένος για δύο ενισχυτές οπότε δεν παίζει.Ο χώρος ακρόασης είναι 4X3,5m,από ένα δωμάτιο 6Χ7m.Ο καναπές μου είναι στα 4m από την οθόνη αλλά έχω χώρο πίσω μου για τα SLR.Sub πουλάει ένας συνάδελφος το SW800 της Υαmaha και λέω να το πάρω.Οι pioneer(1015 EISA) τι λένε σε stereo;

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
38.651
babis γιατι δεν μπορει να μπει κεντρικο?Το HC θα ειναι με TV η προβολεα?
Νομιζω οτι το κεντρικο ειναι πολυ βασικο............

Reaction score
143
νομίζω ότι υπάρχει και μια 'φωτογραφική' διάταξη του ν.27 σύμφωνα με την οποία
μπορείς να καλύψεις το κεντρικό με ένα αξεσουάρ τύπου LALAOYNIS model, ή ακόμη κάτι σε γουνινο της σειράς ΧΟΥΝΤΑΛΑ
αλλά θα πρέπει να ανεβάσεις το budget σου κανα 1000αρικάκι ακόμα......

Reaction score
0
Επιστροφή από Σαβ/κο...
Λοιπόν υπάρχει μια τηλεόραση για να μην χάνουμε τις γνωστές αηδίες που μας πασάρουν(εξαίρεση αποτελούν το ΣΚΑΙ,ΝΕΤκαι ΕΤ1).
Πίσω από την τηλεόραση υπάρχει ελεύθερος τοίχος πλάτους 2,5μ.Σκέφτομαι για Panasonic ή ΕPSON LCD progector.
Το κεντρικό θα μπεί (αν μπεί) πάνω στην τηλεόραση.Τώρα προέκυψε και άλλο ερώτημα.Αν το κεντρικό είναι πάνω από την τηλεόραση και πάρω δύο στήλες για LR σε τι ύψος θα πρέπει να βρίσκονται τα τουίτερ για να δένουν.Η εικόνα του projector θα βρίσκεται πάνω από το ύψος έπιπλο+TV+κεντρικό.
Το fantom δεν στέλνει όλη την πληροφορία του κεντρικού στα LR.Yπάρχει κάποια απώλεια;Aν είναι θέμα επιπλέον έντασης δεν αντιμετωπίζεται με ποιο ευαίσθητα ηχεα;Η απόσταση των LR είναι στα 2,80.Υπάρχει πρόβλημα με την ηχητική εικόνα και θέλει συμπλήρωμα με το κεντρικό;
Eπίσης ξαναρωτώ τα coda 9.2 σαν περιφερικά πρέπει να παίζουν πάνω από το κεφάλι μου;

Reaction score
7
Βλεπω οτι ο Arcam7 ειναι στερεοφωνικος οποτε θα χρειαστεις ετσι κι αλλως ενας AV5-6-7.1.
"Μουσικοι" AV θεωρουνται οι Marantz και οι Denon.

Tα περισσοτερα (υψους 1μ -δεν αναφερομαι σε "υπερβολες") ηχεια δαπεδου/στηλες ειναι κατασκευασμενα ωστε τα tweeter να ειναι στο σωστο υψος (υψος αφτιου καθημενου ακροατη), οποτε δε θα πρεπει να σε απασχολει αυτο και πολυ.
Περισσοτερο σκεψου σε τι υψος θα φτασει να ειναι το κεντρικο (πανω απο την TV και το επιπλο της) και κατ επεκταση σε τι υψος θα ειναι το κατωτερο μερος του πανιου, που δε θα πρεπει να κατεβαινει πισω απο το επιπεδο του κεντρικου. Εκτος και αν το επιπλο ειναι χαμηλο και με τη TV το υψος δεν ξεπερναει το 1μ το πολυ, ωστε το κατω μετος του πανιου να ειναι 0,8-1μ απο το δαπεδο= στην ευθεια του ματιου....

ΤΙ εννοεις για τα περιφεριακα < να παίζουν πάνω από το κεφάλι μου >? Να ειναι πισω και ψηλα?

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Τι εκανες εντελει Babis?
Δεν πιστευω να εχεις καμια συγγενεια με το αφεντικο μου Babis Vovos :shock:
:lol: :lol: :lol:

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.463
Members