Καλημέρα με ένα κάρο ερωτήσεις

Reaction score
0
Παίδες χαιρετώ και προκαταβολικά συγνώμη για το μακρυνάρι, αλλά δυσκολεύομαι να κάνω έκπτωσεις στο μπλα μπλα.

Παρακολουθώ το σάιτ εδώ και καιρό, οπότε είπα να κάνω και εγώ την αρχή. Ετοιμάζομαι επιτέλους για μετακόμιση το καλοκαίρι, και αφού πάω σε νέο σπίτι, είπα να κάνω την καλή και να κάνω ένα τίμιο media center δωμάτιο. Αλλά τόσες βδομάδες που το μελετάω, δεν έχω κατασταλάξει πουθενά!

Και έρχομαι στο κυρίως θέμα που θέλω την αποψη σας - εξοπλισμός για τις πηγές.

Αρχικά είχα αποφασίσει να στήσω ένα HTPC το οποίο θα ήταν all-in-one λύση: web browsing, BD/DVD/MKV playback, HD/SD sat/tv/radio, gaming, κλπ κλπ. Λίγο πολύ, θα μπορούσα να κάνω integrate τα πάντα πάνω σε MCE, και ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ, ένα δυνατό PC με την κατάλληλη παραμετροποίηση μπορεί να τα κάνει όλα αυτά και καλά, χρησιμοποιώντας το 50% των δυνατοτήτων του (εκτός αν καίγεσαι για παιχνίδια). Τα έβαλα κάτω και είδα ότι το μπάτζετ για το PC θα ήταν περί τα 1000-1200 ευρώπουλα - εύκολο να το φτάσεις όταν το κάθε κομάτι που βάζεις παίζει στα 100-200 ευρώ.

Κοίταγα όμως πάλι τις τελευταίες λύσεις, με receivers που συνδιάζουν DVBS+DVBT+PVR+MKV+DIVX+stream+μπισκότα σοκολάτα με 200-300 ευρώ (powerbuy καλά καταλάβατε) και λέω ρε μπας και? Δηλαδή μήπως είμαι (μεγάλος) ΛΑΛΑΚΑΣ να δώσω 1200 για HTPC ώστε να κάνω - σε γενικές γραμμές - ότι θα έκανα και με 600 συνδιάζοντας έναν δέκτη πασπαρτού με ένα PS3?

Ερώτηση: βάσει των μέχρι στιγμής εμπειριών σας, τα μηχανάκια της αγοράς είναι ικανά να αντικαταστήσουν για εναν ΜΕΣΟ χρηστη, σε ποσοστό 90% τις δυνατότητες, την απόδοση και τις λειτουργίες που θα είχε ένα καλοστημένο HTPC (βγάζω τα παιχνίδια απέξω, τα οποία θα ήταν αρμοδιότητα του PS3)? Για να σας δώσω ένα προφίλ, μετά τα αρχικά μεροκάταμα του πρώτου μήνα για να έφτιαχνα το PC, η χρήση θα ήτανε περίπου 10-30 ώρες την εβδομάδα, και με σειρά προτεραιότητας: αθλητικά, internet, ελληνικά κανάλια, ταινίες, παιχνίδια.

Εάν ακόμα διαβάζετε το ποστ, ευχαριστώ και σόρυ για το καψώνι! Ακολουθούν λίγες ερωτήσεις, λιγότερο φιλοσοφικές και πιο πολύ τεχνικές:

- Το φαινομενικά "διαμάντι" AZBox, δέχεται και DVB-T tuner απότι καταλαβαίνω. Έιναι hybrid tuner που να παίζει και τα κολοαναλογικά μας κανάλια? Θα άξιζε τον κόπο απο θέμα ποιότητας (όχι για PVR) να τον προτιμήσεις από το tuner μιας τυπικής μεγάλης plasma/lcd για τα SD κανάλια μας?

- Τη δορυφορική την θέλω κυρίως για αθλητικά (για να μην πω μόνο) και επί το πλείστον για μηχανοκίνητο αθλητισμό, ευρωπαϊκή μπάλα και μπάσκετ και όσο πιο πολύ σε HD γίνεται (συνδρομητικό η free). Από τότε που είδα σε HD το Melbourne GP και 1-2 αγώνες ποδομπάσκετ έπαθα την πλάκα μου (άντε με το καλό κάποτε και τα ελληνικά προταθλήματα να μας τιμήσουν έστω με ένα 720p). Για τέτοια θεάματα, τι δορυφόρους προτείνετε? Το κλασικό Hotbird/Astra combo για να έχω και την νόβα σε εμβέλεια είναι OK?

- Σε συνέχεια του προηγούμενου, σε επίπεδο εγκατάστασης: το νέο οίκοιμα έχει 8 μπρίζες (σε 8 διαφορετικά δωμάτια), με ανεξάρτητο coaxial η καθεμία - οπότε 8 καλώδια στην ταράτσα. Θέλω επίγειο και δορυφορικό σήμα παντού (αν και θα συμβιβαζόμουνα με sat μόνο για τις μισές μπρίζες - αλλά επίγειο παντόυ). Με την σκέψη για Hotbird/Astra, η εγκατάσταση που είχα στο νου μου ώστε οι 8 μπρίζες να πέζουν ανεξάρτητα ήταν: επίγεια + πίατο με 2 quattro lnb -> σε 9x8 multiswitch -> σε 8 μπρίζες TV/SAT.
-Σωστα?
-Πιάτο 1,20 είναι ΟΚ ή θέλει μεγαλύτερο?
-Πιάτα toroidial(?) - με ενδιαφέρουν ή όχι?
-Άμα παίξω με προσανατολισμό για Hotbird/Astra, υπάρχει τίποτα άλλο καλό εκεί κοντα για τα θεάματα που με ενδιαφέρουν να βάλω και 3ο lnb (Αθήνα μένω)?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ και θα τα πούμε ξανά σύντομα!

Reaction score
4.485
Απάντηση: Καλημέρα με ένα κάρο ερωτήσεις

web browsing, BD/DVD/MKV playback, HD/SD sat/tv/radio, gaming, κλπ κλπ.

media player + ps3 μονόδρομος !!!!

Reaction score
4

Είμαστε συνάδελφοι ή μου φαίνετε?

Εσύ δεν κυκλοφορείς με 4 πόδια τελευταία?

Αν ναι, θα στα πω ένα χεράκι στην δουλειά.....

Reaction score
0

ωχ με πιασανε! :135: να δω τι θα μου πεις...:143:

Reaction score
4

Αντε, να πω κάτι και εδώ γιατί θα μας παρεξηγήσουν.... διαβάζει και ο Ευγένιος.....

HD και μάλιστα δωρεάν, το ξεχνάς για την ώρα... εκτός αν πάρεις κανα Αλβανικό πακέτο, ή αρχίσεις το feed hunting.... Εκτός αν έχεις άλλες άκρες οπότε δες το προηγούμενο post για το ...χεράκι....
Τα HD στον 28.2 δεν κατεβαίνουν στην Ελλάδα, οπότε μια απο τα ίδια...
Για feed hunting βάζεις ένα μοτεράκι για 1.20 πιάτο (μετά το 1.20 θα χρειαστείς actuator και positioner) και είσαι μια χαρά. Γλυτώνεις και το δεύτερο LNB.
Το Multiswitch δεν ξέρω πως θα μπορέσει να δουλέψει με το μοτέρ. Εγώ επειδή έχω positioner θα το γυρνάω ξεχωριστά και απλά θα ρίχω το lnb απο το κινητό και το σταθερό στο multiswitch.
BTW γιατί quattro LNB? αφού έχεις multiswitch και μονό μια χαρά είναι... άντε διπλό για καλύτερο SNR.....

HTPC ??? χμμμ. ναι καταλαβαίνω ότι είσαι εργένης, και καλός με τα κουμπάκια, αλλά εγώ τουλάχιστον απο αυτά που έχω καταλάβει μέχρι τώρα είναι ότι ....χ@σε μέσα... 100 διαφορετικοι decoders, 2-3-4 διαφορετικά προγράμματα ανάλογα με το τι θες να κάνεις... κλάφτα..... με τηλεκοντρόλ ποτέ δεν πρόκειτε να βγάλω άκρη. Το πληκτρολόγιο και ποντίκι είναι απαραίτητα. Αν αρχίζεις να πειραματίζεσε και με τους codecs για να πετύχεις καλύτερη ποιότητα ανάλογα με το τι βλέπεις (άλλος παίζει καλύτερα στο ποδόσφαιρο, άλλος στη F1, κτλ) θα σπας και τα νεύρα των άλλων... Απορώ πως ο Σωτήρης με ανέχεται ακόμα και έρχετε να βλέπει F1....

Επίσης δεν χρειάζεσε 1200 ευρώ PC. Με 500-600 ευρουλάκια έχεις κάνει την δουλειά σου μια χαρά.

To cut a long story short, λινουξάκι στο PS3 ή έστω έναν σερβεράκο για PS3 media server στην υπόγα και XMB στο PS3, και έναν καλό HD δέκτη (εννοείτε Dreambox) και νομίζω είσαι μια χαρά.... αν το έκανα σήμερα αυτό θα έκανα...
Αν δεν είχα προλάβει τα HD στις καλές τους για να τα δω με την skystar HD (i.e. τον γερμανό, τον Αυστριακό και πολλά feed χωρίς κλείδωμα) θα είχα μετανοιώσει προ πολλού τα λεφτά που έδωσα στο PC και δεν πήρα με αυτά ένα PS3.

8 δωμάτια???? πότε θα κάνουμε πάρτυ?

Edit: Τι έιπα???? Quattro???? AAAAAAXXXXXXXXXXXXXXXXX..... Πότε θα έρθει το άτιμο..............

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Ερώτηση: βάσει των μέχρι στιγμής εμπειριών σας, τα μηχανάκια της αγοράς είναι ικανά να αντικαταστήσουν για εναν ΜΕΣΟ χρηστη, σε ποσοστό 90% τις δυνατότητες, την απόδοση και τις λειτουργίες που θα είχε ένα καλοστημένο HTPC (βγάζω τα παιχνίδια απέξω, τα οποία θα ήταν αρμοδιότητα του PS3)? Για να σας δώσω ένα προφίλ, μετά τα αρχικά μεροκάταμα του πρώτου μήνα για να έφτιαχνα το PC, η χρήση θα ήτανε περίπου 10-30 ώρες την εβδομάδα, και με σειρά προτεραιότητας: αθλητικά, internet, ελληνικά κανάλια, ταινίες, παιχνίδια.
NAI...

- Το φαινομενικά "διαμάντι" AZBox, δέχεται και DVB-T tuner απότι καταλαβαίνω. Έιναι hybrid tuner που να παίζει και τα κολοαναλογικά μας κανάλια? Θα άξιζε τον κόπο απο θέμα ποιότητας (όχι για PVR) να τον προτιμήσεις από το tuner μιας τυπικής μεγάλης plasma/lcd για τα SD κανάλια μας?
OXI... δεν παίζει τα αναλογικά, ΜΟΝΟ τα ψηφιακά, DVB-Τ και DVB-Τ2. Αλλά "δεν παίζεται"...

- Τη δορυφορική την θέλω κυρίως για αθλητικά (για να μην πω μόνο) και επί το πλείστον για μηχανοκίνητο αθλητισμό, ευρωπαϊκή μπάλα και μπάσκετ και όσο πιο πολύ σε HD γίνεται (συνδρομητικό η free). Από τότε που είδα σε HD το Melbourne GP και 1-2 αγώνες ποδομπάσκετ έπαθα την πλάκα μου (άντε με το καλό κάποτε και τα ελληνικά προταθλήματα να μας τιμήσουν έστω με ένα 720p). Για τέτοια θεάματα, τι δορυφόρους προτείνετε? Το κλασικό Hotbird/Astra combo για να έχω και την νόβα σε εμβέλεια είναι OK?
Αθλητικά υπάρχουν σε πολλούς δορυφόρους , αλλά κυρίως σε HOTBIRD και ASTRA, και φυσικά τα πιο πολλά κλειδωμένα...

- Σε συνέχεια του προηγούμενου, σε επίπεδο εγκατάστασης: το νέο οίκοιμα έχει 8 μπρίζες (σε 8 διαφορετικά δωμάτια), με ανεξάρτητο coaxial η καθεμία - οπότε 8 καλώδια στην ταράτσα. Θέλω επίγειο και δορυφορικό σήμα παντού (αν και θα συμβιβαζόμουνα με sat μόνο για τις μισές μπρίζες - αλλά επίγειο παντόυ). Με την σκέψη για Hotbird/Astra, η εγκατάσταση που είχα στο νου μου ώστε οι 8 μπρίζες να πέζουν ανεξάρτητα ήταν: επίγεια + πίατο με 2 quattro lnb -> σε 9x8 multiswitch -> σε 8 μπρίζες TV/SAT.
-Σωστα?
ΣΩΣΤΑ...

-Πιάτο 1,20 είναι ΟΚ ή θέλει μεγαλύτερο?
Καλό είναι για τους δυο δορυφόρους

-Πιάτα toroidial(?) - με ενδιαφέρουν ή όχι?
Εαν θέλεις μέχρι και 16 δορυφόρους, αλλά περιορίζεσαι στο 1 μέτρο διάμετρο, χωρίς αυτό να ειναι ΚΑΙ το πρόβλημα.

-Άμα παίξω με προσανατολισμό για Hotbird/Astra, υπάρχει τίποτα άλλο καλό εκεί κοντα για τα θεάματα που με ενδιαφέρουν να βάλω και 3ο lnb (Αθήνα μένω)?
ΝΑΙ υπάρχει..., καλό θα ήταν το 3ο LNB...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ και θα τα πούμε ξανά σύντομα!
Νασαι καλά, εδώ είμαστε...:109:

Reaction score
0

@karaman: βλέπω μας βγήκες και "γκουρού"!!! χααχαχα ρε εισαι σίγουρος ότι τον αστράγαλο δεν τον τσακιζες πέφτοντας από καμιά ταράτσα? όσο για τις μπρίζες δεν είναι όλες για την πάρτη μου - αλλά δεν λέω καλά θα ήταν θα άνοιγα και τηλεοπτικό πλατώ!

@πανος: thanx για τις απαντήσεις, τώρα οποτέ απλά να διαλέξω μεταξύ ελιτ και πρίμιουμ!

Reaction score
4

Εγώ θέλω να δω με τα μάτια μου πάντως ένα τέτοιο κουτί να παίζει ματρόσκες και HD υλικό, για να το πιστέψω.....

Πάνο, πότε θα έχεις κανά τέτοιο στην Ηλιούπολη? να περάσω απο εκεί (θέλω να συγχαρώ και τον παππού για το Ευρωπαικό....)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.940
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm