Καλησπέρα, σχετικά με ορισμένα cd δυσεύρετα που πωλούνται σε αστρονομικά ποσά

Reaction score
30
Καλησπέρα και χίλια συγγνώμη για την ενόχληση!Δεν έχω σκοπό να ζητήσω συγκεκριμένα cd αρχεία ήχου κλπ γιατί σαφώς και δεν επιτρέπεται, απλώς έχω φάει τον τόπο να βρω ορισμένα άλμπουμς σε cd στην καλύτερη δυνατή ποιότητα. Γενικώς βγήκαν από το 1987 ως 1989 σε cd και μετά δεν επανεκδόθηκαν αλλά ούτε υπάρχουν και στις ψηφιακές πλατφόρμες παρόλο που η υπόλοιπη δισκογραφία (άλλο δηλαδή βγήκε σε cd από τη συγκεκριμένη εταιρεία υπάρχει και βρίσκεται εύκολα)
Στο youtube πέρα από κομμάτια που μετέπειτα μπήκαν σε κάποιες συλλογές, τα υπόλοιπα είναι με αλλοιωμένο ήχο πειραγμένο

Αρχικά ήθελα να ρωτήσω αν του Νίκου Νομικού το album Ξέρω ν' αγαπώ έχει αυτό το οπισθόφυλλο, όπως λένε οι συλλέκτες ότι είναι γνήσιο, μου φαίνεται εντελώς ψεύτικο fanmade

και σε flac αρχείο πιάνει πολύ λίγες συχνότητες κι ας λένε ότι είναι original (επίσης δεν μου φαίνεται καλός ήχος, ενώ το βινύλιο αν και τa έχω με πολύ σκρατς πιάνει 20-22khz). Είναι αδιανόητο να πωλείται 200 ευρώ και να έχει τέτοιο ήχο!

Το άλλο είναι ο Πυρετός της Λίτσας Διαμάντη, το οποίο λένε ότι είναι official εξώφυλλο (αλλά χθες συνειδητοποίησα ότι είναι ίδιο με της κασέτας κ απλά το έχουν κόψει). Μόνο 3 κομμάτια του άλμπουμ υπάρχουν διαθέσιμα σε πλατφόρμες στη σωστή ποιότητα από συλλογές

Τα άλλα 2 από Minos είναι του Νομικού το Να Προσέχεις και του Αδαμαντίδη το Ακόμα σ'αγαπώ. Από WEA δεν έχω βρει με ήχο cd τη Φαντασία Μου του Αδαμαντίδη, πολύ δυσεύρετο και από Polydor το Στάσου Πλάι Μου της Στανίση (5 κομμάτια δεν έχω βρει γιατί τα υπόλοιπα έχουν μπει σε συλλογές). Κάτι 300άρια 500άρια βλέπω δηλαδή είναι να τρελαίνεται κάποιος με αυτές τις τιμές.
Της Κανελλίδου οι Μικρές Επαναστάσεις έλεγαν ότι είναι το πιο δυσεύρετο cd της ελληνικής δισκογραφίας και υπήρχε άτομο που το πήρε πριν 1-2 χρόνια 400 ευρώ used. Αλλά τώρα βλέπω ότι παίζουν κ πιο πάνω, αδιανόητες τιμές. Κάποια πωλούνται και μεταξύ κύκλου συλλεκτών μόνο, αλλά σε τέτοιες τιμές.
Και πάλι χίλια συγγνώμη, δεν έχω σκοπό να τα ζητήσω με το ζόρι. Πάντως κομπλάρουν να στείλουν τα ηχητικά αρχεία όσοι λένε ότι τα έχουν. Ή ζητάνε χρήματα 20-30 ευρώ για μια αντιγραφή. Έχω ψάξει σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, σε παλιότερα δισκοπωλεία/δισκάδικα που είναι από τα 80s, δεν γνωρίζουν καν ότι βγήκαν σε cd.

gonis

Luger
Reaction score
12.431

Το οπισθόφυλλο φαινεται γνήσιο γιατί το serial number βγάζει στο discogs τον δίσκο.
Οσο αφορά την τιμή,πουλιεται 1 κομμάτι στα 200€ και έχει πουληθεί άλλο ένα πριν 7 χρόνια στα 30€
Προφανως η τιμή είναι παράλογη αλλά απευθύνεται σε ”συλλέκτη” που ίσως θα δώσει αυτά τα λεφτά :oops:
Με το ίδιο σκεπτικό εγώ θα τον έβαζα 1000€:p

Reaction score
5.849

Το οπισθόφυλλο φαινεται γνήσιο γιατί το serial number βγάζει στο discogs τον δίσκο.
Οσο αφορά την τιμή,πουλιεται 1 κομμάτι στα 200€ και έχει πουληθεί άλλο ένα πριν 7 χρόνια στα 30€
Προφανως η τιμή είναι παράλογη αλλά απευθύνεται σε ”συλλέκτη” που ίσως θα δώσει αυτά τα λεφτά :oops:
Με το ίδιο σκεπτικό εγώ θα τον έβαζα 1000€:p
Πρώτη φορά βλέπω το βινύλιο να πωλείται 3 ευρώ (και μάλιστα Mint ο δίσκος) και να θέλουν 200 ευρώ για το CD (που το αποθηκεύεις στο pc και βγάζεις άπειρα πανομοιότυπα αντίγραφα)
https://www.discogs.com/sell/item/62731454

gonis

Luger
Reaction score
12.431
Πρώτη φορά βλέπω το βινύλιο να πωλείται 3 ευρώ (και μάλιστα Mint ο δίσκος) και να θέλουν 200 ευρώ για το CD (που το αποθηκεύεις στο pc και βγάζεις άπειρα πανομοιότυπα αντίγραφα)
https://www.discogs.com/sell/item/62731454
Από το λινκ που έβαλες και τις φωτο του Lp φαίνεται ότι το οπισθόφυλλο του cd που αναρωτιέται ο νηματοθετης είναι αυθεντικο:p

Last edited:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.208
... κατα βαση ειναι ελληνικη <-> συλλεκτικη πραγματικοτητα. 🐒
-δεν το καταλαβα ποτε αυτο (ουτε το συλλεκτικο, ουτε το ελληνικο του πραματως), καποιου ειδους ψυχωση πρεπει να κρυβεται πισω απο κατι τετοιο.

Reaction score
30
Είναι συγκεκριμένα άτομα που πουλάνε αυτά τα cd (κάποια μάλιστα και μέσω μηνυμάτων, εννοώ δεν βάζουν δημόσια τις τιμές γιατί έχω ακούσει πολύ πιο παράλογες τιμές).
Εγώ σαν αρχείο τα έψαχνα, αλλά αν όντως πιάνουν αυτές τις συχνότητες όπως αυτό, δεν ξέρω τι να πω. Δεν ξέρεις και τι να πιστέψεις, κάποιοι λένε ότι βγήκαν επίσημα, κάποιοι ότι δόθηκαν μόνο στα ραδιόφωνα!
Οι εταιρείες τα συγκεκριμένα που ψάχνω δεν τα έχουν βάλει σε πλατφόρμες, πέρα από μερικά κομμάτια που έχουν μπει σε συλλογές. Σαν να μην υπήρξαν ποτέ τα cd.

Reaction score
5.849
Είναι συγκεκριμένα άτομα που πουλάνε αυτά τα cd (κάποια μάλιστα και μέσω μηνυμάτων, εννοώ δεν βάζουν δημόσια τις τιμές γιατί έχω ακούσει πολύ πιο παράλογες τιμές).
Εγώ σαν αρχείο τα έψαχνα, αλλά αν όντως πιάνουν αυτές τις συχνότητες όπως αυτό, δεν ξέρω τι να πω. Δεν ξέρεις και τι να πιστέψεις, κάποιοι λένε ότι βγήκαν επίσημα, κάποιοι ότι δόθηκαν μόνο στα ραδιόφωνα!
Οι εταιρείες τα συγκεκριμένα που ψάχνω δεν τα έχουν βάλει σε πλατφόρμες, πέρα από μερικά κομμάτια που έχουν μπει σε συλλογές. Σαν να μην υπήρξαν ποτέ τα cd.
Πάρε το βινύλιο και ψηφιοποίησέ το και βγάζεις όσα θες CD

Reaction score
30
Δεν έχω πικάπ και από βινύλιο δεν μπορώ να πετύχω το σωστό ήχο, κανείς από τους γνωστούς μου που έχουν πικάπ δεν θέλουν να κάνουν αυτή τη δουλειά αν και έχουν πανάκριβα συστήματα γιατί πολύ απλά θεωρούν ότι το βινύλιο πρέπει να παραμένει βινύλιο κλπ.
Επιπλέον τα έχω βρει τα κομμάτια από βινύλιο και παίζουν με σκρατς μέσα. Και αυτό που μου έστειλαν χθες είναι μεν καθαρά αλλα αλλοιωμένα αλλά πιάνουν 15khz σε flac και wav αν ψηφιοποιήθηκε έτσι το cd από την εταιρεία τι να πω. Δεν μπορούν και να μου ξεκαθαρίσουν αν είναι original ή όχι και γενικώς τι παίζει με αυτά που το οπισθόφυλλό τους ήταν κακογραμμένο. Σε Αλεξίου, Πάριο, Νταλάρα στις πρώτες εκδόσεις δεν είδα προχειρότητα.
Αν και από ότι λένε οι συλλέκτες τα πρώτα που έβγαλε η Minos σε cd ήταν αυτά του Νομικού, του Αδαμαντίδη και του Βελή το Ένα Βράδυ Στις Νταλίκες, τέλη 87 με αρχές 88 και μετά έβγαλε σε cd Αλεξίου κλπ (το Η νύχτα θέλει έρωτα είναι το πρώτο από Αλεξίου που βγήκε σε cd). Μου φαίνεται εντελώς κουλό όμως όσο και επιτυχία να είχαν τότε Αδαμαντίδης, Βελής, Νομικός να μην έβγαλε πρώτα κάτι από Αλεξίου, Νταλάρα, Πάριο

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.818
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos