Καλοκαίρι 2015, Πάργα - Σύβοτα


Kotsidis John

Photography
Moderator
Μηνύματα
13.880
Reaction score
34.262
ειχα παει εκει στα μερη προπερσυ, θα δω αν μπορεσω να βαλω καμια φωτο, αλλα να μη σου χαλασω το θεμα, δωσε Αχεροντα!
(ειχα παει μεχρι τη μεση του ποταμιου, δε πηγα μεχρι τερμα, την ειχαμε δαγκωσει Αυγουστο μηνα κιολας...!)
 

Μηνύματα
3.300
Reaction score
1.935
Το καλοκαίρι του 2009 είχα επισκεφτεί την Πάργα...πολύ ομορφος τόπος.
Περιμένουμε να ξεπεταχτουν λίγο ακόμα τα παιδιά και θα ξαναπάμε (να είμαστε καλά) κάποια στιγμή.
Πολύ όμορφη παρουσίαση!!!
 

Μηνύματα
288
Reaction score
270
Η επίσκεψη στον ποταμό Αχέροντα ήταν στο πρόγραμμα και στην κορυφή της λίστας. Στο ιντερνετ μπορεί να βρεί κάποιος πολλές πληροφορίες για την ιστορία και την περιοχή. Ενας γνωστός μου με παρότρυνε μάλιστα να ξεκινήσω απο τις εκβολές του με βάρκα κάνοντας την διαδρομή μέχρι το χωριό Γλυκή, αλλά προυποθέτει πολύ χρόνο και πρωινό ξύπνημα που η χαλαρότητα των διακοπών όπως τις κάνουμε εμείς δεν το επιτρέπει.
Ξεκινήσαμε απο το ξενοδοχείο με προορισμό το χωριό Γλυκή για να επισκευτούμε το πιό "τουριστικό" κομμάτι του ποταμού, στις πηγές του Αχέροντα όπως έχει επικρατήσει να λέγεται. Μετά απο μία ώρα περίπου είχαμε παρκάρει σε ένα άνοιγμα δίπλα στο ποταμό όπου υπήρχαν και κάποια περίπτερα που πρόσφεραν δραστηριότητες όπως ράφτινγ και ιππασία, προσπεράσαμε και κατευθυνθήκαμε στο μονοπάτι , ας μιλήσουν οι εικόνες...










στο σημείο αυτό τελειώνει το μονοπάτι (στα αριστερά υπάρχει μια μικρή όχθη) και για να συνεχίσει κάποιος θα πρέπει να μπει στο νερό.
 

Μηνύματα
288
Reaction score
270
μας είχαν προειδοποιήσει ότι τα νερά ήταν παγωμένα και φυσικά ήταν , στο σημείο αυτό δυστυχώς αναγκάστηκα να συνεχίσω μόνος μου μιας και η σύζυγος δεν ξεπέρασε το αρχικό σοκ του παγωμένου νερού.
Αυτό που διαπίστωσα τελικά είναι ότι η θερμοκρασία στο σημείο αυτό (βγαίνει και πολύ νερό απο τον βράχο αριστερά) μέχρι να φτάσεις στην επόμενη μικρή όχθη μετά απο 15-20 μέτρα έιναι η πιό κρύα που συναντάς, μετά ανεβαίνει και αντέχεται εύκολα. Όπως μας είπε και αργότερα ένας ντόπιος εκεί η θερμοκρασία νερού είναι 5-6 βαθμοί , ενω μετά 10-12.













δυστυχώς θα ήθελα να προχωρήσω και άλλο αλλά αυτό θα γίνει την επόμενη φορά , μιας και υποσχεθήκαμε οτι θα έρθουμε ξανά (να είμαστε καλά και να μπορούμε) σε αυτό το μαγικό μέρος ,συνέχεια με ράφτινγκ ...
 
Last edited:


Μηνύματα
288
Reaction score
270
τελικά δεν αντισταθήκαμε στον πειρασμό να δοκιμάσουμε και λίγη βαρκάδα για 10 λεπτά περίπου, ράφτιγκ κατηγορίας 0 (μηδέν) όσο και η επικινδυνότητα αλλά και η εμπειρία μας με το σπόρ. Πακέτο με λίγη βόλτα του μικρού με πόνυ και λίγη τοξοβολία στα 15€ για όσους ενδιαφέρονται.


από εδώ ξεκινούν κάποιες δραστηριότητες και το ραφτινκ , το ποτάμι έχει περισσότερο νερό και ορμή , το κομμάτι που κάναμε εμείς ήταν σχετικά ήρεμο, στο βάθος το φαράγγι με τις πηγές. Δυσκολεύτηκα με τη φωτογραφική γιατί έπρεπε να κάνω και κουπί.








τέλος διαδρομής
 


gonis

Luger
Μηνύματα
4.221
Reaction score
11.499
Είμαστε με διαφορά το καλύτερο οικόπεδο του πλανήτη και δεν μπορούμε,όπως και αλλα, να το διαχειριστούμε
 

Μηνύματα
288
Reaction score
270
Κλείνοντας μερικές εικόνες από το Ξενοδοχείο όπου μείναμε πολύ ευχαριστημένοι ,οι εγκαταστάσεις ήταν πολύ καλές ,ιδανικές για οικογένειες και οικονομικότατο για αυτά που προσφέρει . Όταν πήγαμε είχε μεγάλη πληρότητα , δυστυχώς μετά από τις εξελίξεις ο κόσμος δεν ανανεωνόταν , ιδίως οι Έλληνες που όπως μας είπαν θα έπρεπε να ήταν γεμάτο Αρχές Ιουλίου ακύρωναν και οι ιδιοκτήτες είχαν απογοητευτεί με την κατάσταση. Να κλείσω λοιπόν με ένα ευχαριστώ για τους ανθρώπους αυτούς που μας εξυπηρέτησαν και βοήθησαν τις διακοπές μας. Εύχομαι ,να μπορέσω να επιστρέψω...








δεν είναι καπνογόνα αλλά το διπλανό μπάρμπεκιου :D
 

Μηνύματα
631
Reaction score
534
Και εμείς είχαμε πάει εκεί το μακρινό 2001... χωρίς παιδιά τότε. Μέναμε στο Karavostasi Beach. Ήταν στα υπόψη για να πάμε με τα παιδιά, ίσως κάποια στιγμή μ.κ.
 

Μηνύματα
705
Reaction score
995
Να'σαι καλά φίλε indy, οι δικές μου διακοπές ακυρώθηκαν αλλά με ταξίδεψες εσύ . Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες σου.
 

Μηνύματα
3.300
Reaction score
1.935
Ποίο είναι το ξενοδοχείο φίλε μου;
Για μελλοντική χρήση!!!
 

Μηνύματα
288
Reaction score
270
ευχαριστώ για τα καλά λόγια , μαζί μου έφερα πάνω απο 800 φωτογραφίες και 23GB HD video, η δυσκολία στην επιλογή ήταν μεγάλη και προσπάθησα να μην φορτώσω πολύ και να φτιαχτούν "σεντόνια".

ο δρόμος για να φτάσεις στην περιοχή (απο Αθήνα) είναι δύσκολος και κουραστικός, αν φτιαχτεί η Κορίνθου-Πατρων και η Ιόνια Οδός σίγουρα θα ξαναπάω.

τελικά δεν μπόρεσα να επισκευτώ τους Παξούς-Αντίπαξους όπως με συμβούλεψαν η ημερίσια (10 πρωί μέχρι 6 απόγευμα) θα ήταν ταλαιπωρία με τον μικρό μαζί, ίσως την επόμενη φορά.

@tparlos είχατε πάει στο πάρκο; απο οτι είδαμε στην πινακίδα είχε φτιαχτεί το 1998 και θα πρέπει να ήταν σε καλή κατάσταση τότε

@gbeg εχεις πμ

@Kotsidis John δώσε και εσύ αν βρεις , με το μαλακό όμως :D
 

Μηνύματα
3.300
Reaction score
1.935
Το είδα το πμ. Ευχαριστώ!

Όταν είχα πάει με την γυναίκα δεν με είχε προβληματίσει ο δρόμος γιατί ήμουν με μηχανή, και ΄φτάσαμε μέχρι Ζαγοροχώρια για rafting.

Ο λόγος που δεν θέλω να επισκεφτώ αυτά τα μέρη ακόμα με τα παιδιά είναι το κάκιστο οδικό δίκτυο.
Όταν με το καλό βελτιωθεί αισθητά θα ξαναπάω!
 

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.405
Reaction score
74.700
Τα τελευταία χρόνια, όποτε ταξιδεύω προς τα 'κεί πηγαίνω απο Ιτέα. Έρημοι και αρκετά καλύτεροι δρόμοι (και πολλές στροφές :D ).
 

Μηνύματα
631
Reaction score
534
@tparlos είχατε πάει στο πάρκο; απο οτι είδαμε στην πινακίδα είχε φτιαχτεί το 1998 και θα πρέπει να ήταν σε καλή κατάσταση τότε
Ναι, είχαμε πάει στο πάρκο, είχε πέστροφες, ελάφια και ακολουθήσαμε το μονοπάτι μέχρι την ψηλή πέτρινη γέφυρα (αυτή ήταν που έχει πέσει?)
Είχαμε ανέβει και στον αρχαιολογικό χώρο του Δημόκαστρου (?), αλλά εντύπωση μου έκανε η δόμηση στις παραλίες, κυρίως στην Αγία Παρασκευή, που θυμάμαι μόνο το εκκλησάκι, αλλά και στο καραβοστάσι, που εκτός από το Ρεγκίνα και το "Καραβοστάσι Beach" είχε άλλο ένα ξενοδοχείο.
Να΄σαι καλά που μου θύμησες όλες αυτές τις ομορφιές...
 

Μηνύματα
248
Reaction score
285
Σε καμμια 15αρια μερουλες θα ειναι η τριτη φορα που θα επισκεφτουμε την περιοχη για τις φετινες μας διακοπες.Παραλια Αρριλα!
 

Μηνύματα
631
Reaction score
534
EDIT:Ναι, είχαμε πάει στο πάρκο, είχε πέστροφες, ελάφια και ακολουθήσαμε το μονοπάτι μέχρι την ψηλή πέτρινη γέφυρα (αυτή ήταν που έχει πέσει?)
Είχαμε ανέβει και στον αρχαιολογικό χώρο του Δυμόκαστρου, αλλά εντύπωση μου έκανε η δόμηση στις παραλίες, κυρίως στην Αγία Παρασκευή, που θυμάμαι μόνο το εκκλησάκι, αλλά και στο Καραβοστάσι, που εκτός από το Ρεγκίνα και το "Καραβοστάσι Beach" είχε άλλο ένα ξενοδοχείο.
Να΄σαι καλά που μου θύμισες όλες αυτές τις ομορφιές...
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.599
Μηνύματα
2.867.366
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top