Καλυτερη plasma vs Καλυτερης LCD

Reaction score
3
Απάντηση: Καλυτερη plasma vs Καλυτερης LCD

Σε αυτό το επίπεδο, σε αυτές τις διαστάσεις, πάλι καλά τα πήγε η LCD.

Reaction score
1
Ανδρέα, τι το ψάχνεις....;

Η διαφορά σε μαύρο και αντίθεση είναι σαν την διαφορά ANSI Contrast DLP - LCD στους προβολείς!

Έχω και τις δύο τεχνολογίες, η plasma έχει πιο φυσική εικόνα .

Reaction score
0
Εκατσα αρκετη ωρα και στο Πλαισιο και σε αλλα μαγαζια στην Ελλαδα και στην Κυπρο και παρατηρουσα με την ησυχια μου τις τηλεορασεις. Εχω και την εμπειρια που ειμαι κατοχος μιας 32αρας LCD Philips. Λοιπον, προσπαθουσα να τις συγκρινω σε ζευγη, τις δυο τεχνολογιες, τις διαφορες διαγωνιους, τις αναλυσεις.
Μαλλον ειμαι μονος μου σε αυτο που θα πω αφου δεν ετυχε να διαβασω κατι σχετικο αλλου. Συμφωνω οτι οι πλασμα εχουν πολυ καλυτερο μαυρο (το οποιο ομως περιεργως δεν μου κανει ιδιαιτερη διαφορα στην αντιθεση της εικονας) αλλα ασπρο δεν εχουν καθολου, στη θεση του ασπρου εχουν μπεζ. Και αυτο στην εικονα με ενοχλει πολυ περισσοτερο απο το μαυρο. Αυτη ειναι η εντυπωση μου. Δεν ξερω αν οφειλεται στις ρυθμισεις αλλα θυμαμαι πχ μια σκηνη που μια Sony LCD εδειχνε ενα απιθανο καταλευκο χιονι και στην πλασμα (Pioneer ή Panasonic δεν θυμαμαι) εμοιαζαν με λασπη. Σιγουρα με μια σκοτεινη σκηνη θα αντιστρεφονταν τα πραγματα αλλα αυτη τη στιγμη οπως ειναι συνηθισμενο το ματι μας, δεν με ενοχλει τοσο το γκριζωπο μαυρο οσο το μπεζ αποχρωσης ασπρο.
Και γενικα αυτο το απλετο φως που εχουν οι LCD με τραβα πολυ περισσοτερο παρα τα κατορθωματα των πλασμα στο μαυρο...

Εκεινο που με απασχολει περισσοτερο στις LCD ειναι η ευαισθητη επιφανεια της οθονης....

Reaction score
0
Δεν νομιζω οτι ειναι μπεζ τα λευκα σε πλασμα μαλλον δεν ηταν ρυθμισμενη σωστα.
Σιγουρα παντος τα λευκα στις lcd ειναι πιο φωτεινα,
αυτο που εμενα με ενοχλει ειναι οταν σχεδον χανει πληροφορια
δλδ "καιει" το φως και δημιουργει τρυπα.
Πραγμα που δεν συμβαινει με τις πλασμα, που εχουν λιγοτερη φωτεινοτητα μεν, αλλα οι πιο απαλες διαβαθμισεις δινουν πιο σωστο αποτελεσμα στην εικονα.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Φίλε Βάιε τα καταστήματα δεν είναι και ο καλύτερος χώρος για να βγάλουμε συμπεράσματα...
Ο φωτισμός απέχει πολύ από τον τυπικό "σπιτικό" ενώ τις περισσότερες φορές οι ρυθμίσεις των τηλεοράσεων είναι "ό,τι να'ναι"... Οι μισές παίζουν με out-of-the-box ρυθμίσεις, κάποιες τις έχει πειράξει υπάλληλος που (νομίζει πως) ξέρει να τις "φέρει" με το μάτι και κάποιες ο προηγούμενος πελάτης που επίσης (νόμιζε πως) ξέρει.
Σήμερα πάλι ήμουν στο Πλαίσιο και το θάψιμο που έτρωγαν οι plasma δεν λέγεται...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Προσωπικά για πολλούς λόγους που έχω εξηγήσει πολλές φορές είμαι οπαδός των LCD.

Όμως θεωρώ ότι η plasma της Pioneer είναι σήμερα η καλύτερη τηλεόραση στον κόσμο (εξαιρώ υλοποιήσεις 70''+).

Όμως πολύ κοντά (και αρκετά πιο φθηνή...) είναι η SONY 52'' X3500...

Reaction score
0
Μπορει να εχετε δικιο, δεν λεω .... Απλως , σε ολα τα μαγαζια ή εκθεσεις που πηγα, παρατηρησα το ιδιο πραγμα. Δεν μου αρεσε το ασπρο των πλασμα, μου εμοιαζε μπεζ σε σχεση με το ασπρο των LCD - λευκο - καταλευκο σαν αυτο στις διαφημισεις των απορρυπαντικων "happy_1" (με τις πλασμα θα εδειχναν το "ταγκιασμα" ?? ετσι λεγεται που γκριζευουν τα λευκα ρουχα??)
Παντως, οσα review και να διαβασω στα περιοδικα και στο ιντερνετ που να βγαζουν καλυτερες τις πλασμα, ακομα και να πηγαινα σε ενα μαγαζι αποφασισμενος να αγορασω πλασμα, οταν διπλα της υπαρχει μια LCD που να βγαζει πολυ περισσοτερο φως , τουλαχιστον θα μου δημιουργουνταν καποιες αμφιβολιες. Νομιζω, θα πρεπει να αφησουμε καποια περιθωρια και για προσωπικες υποκειμενικες προτιμησεις ... Αναλογα ποια στοιχεια στην εικονα εντυπωσιαζουν περισσοτερο τον καθενα , ή και τι ειδη ταινιων θα παιζει συχνοτερα , αλλα εχουν περισσοτερες σκοτεινες σκηνες, αλλα φωτεινες κλπ....

Reaction score
0
Απλά αναρωτιέμαι.... (πέρα από τις υποκειμενικές εκτιμήσεις):
1ον. Αντίθεση: 15000:1. Ποιά LCD δίνει τόσο σε αυτά τα χρήματα?
2ον. Είναι ποτέ δυνατόν το άσπρο να δείχνει γκρι με μια τέτοια αντίθεση?
3ον. < 3ms frame rate, ποιά LCD δίνει?
4ον. Η εικόνα στα shops είναι συνήθως παραπλανητική. ΜΗΝ βγάζεται το απόλυτο συμπέρασμα από εκεί. Συνήθως,... το μόνο αντικειμενικό είναι οι... αριθμοί!

Reaction score
14
να πώ και εγώ την γνώμη μου.

Μέχρι πρίν 2 μήνες ακουγα πλάσμα και μου γύρναγε το στομάχι.

Γιατί?

1) είχαν κολλήσει σε αυτή την σιχαμερή ανάλυση 1024χ768 που σε παραπέμπει σε λόγο διάστασης 4:3 και όχι 16:9. Ψυχολογικά αυτό με εριχνε αφάνταστα αφού στην θεωρία δεν ήταν ουτε κάν HD Ready.
2) υπερβολική κατανάλωση ενέργειας, σε βαθμό που νόμιζα ότι είναι σαν να καίει aircondition 10-12 ώρες την μέρα.
3) Πολλά πίξελς, εμφανή ειδικά αν πήγαινες κοντά εβλεπες τα μικρά "τρίχρωμα τηλεορασακια" τόσο εντονα που σε έπιανε απογοήτευση ειδικά όταν το dot των LCD ηταν στο 0.21 και κάτω...!!!
4) Ακριβές χωρίς λόγο. Και σε σχέση με την ερχόμενη και διαρκώς εξελισώμενη τεχνολογία των LCD ή PLASMA μου εδειχνε σαν τεχνολογία που εφευγε και δεν γινόταν νέα τεχνολογική ερευνα και εξέλιξη.

Πόσο εξω επεσα, και τελικά τι διαφορά εχουν οι 10ης γενιάς πλάσμα που βγηκαν πρίν 6 μήνες.

Επαθα πλάκα με το μαύρο τους, αληθινά είναι μέρα με την νύχτα με το μάυρο των LCD, ακόμα μαι την SONY που λέει ο γενικός μας. Επαθα πλάκα με την γωνία θέασης που είναι σχεδόν σαν CRT, φυσικά με τον κορεσμό χρωμάτων, με την ζωντανή παλλέτα (αποτέλεσμα του απόλυτου μάυρου) και φυσικά με την full HD ανάλυση που επιτέλους εφτασε στις πλασμα σε προσιτές τιμές

Βέβαια θα είδατε όλοι κάτι τιμές κάτω των 1000 ευρώ σε LCD full HD 42"??? αποτέλεσμα την χαμηλής τιμής των πλασμα?

Αυτό που εχω να τονίσω είναι οτι βλέπω στις πλασμα την ζωντανή και καθαρή εικόνα που περίπου βλέπω στους DLP projectors, χωρίς rainbow... που ετσι και αλλιως δεν το βλέπω...

Και συγκρίνω την εικόνα των LCD περιπου σαν την εικόνα των LCD projectors.

Η αναλογία και σύγκριση των δύο τεχνολογιών είναι πολύ κοντινή.

Reaction score
0
Συνήθως,... το μόνο αντικειμενικό είναι οι... αριθμοί!
Οταν παρουσιαζονται και αντικειμενικα ομως...γιατι πλεον με την δυναμικη αντιθεση εχει χαθει η μπαλα...εγω δεν πιστευω τιποτα πια....μακαρι να γραφανε και την native...

Παντως συμφωνω οτι η αναλογια στις συγκρισεις DLP-LCD στους προβολεις με plasma-LCD στις τηλεορασεις ειναι αρκετα καλη, ωστοσο ενω στους προβολεις με εχει κερδισει ξεκαθαρα το contrast του DLP, στις τηλεορασεις δεν εχω δει κατι εξισου εντυπωσιακο απο τις plasma... Πιο πολυ μου αρεσε το μαυρο και η συνολικη εικονα που εβλεπα απο το super clear panel της samsung LCD παρα αυτα μιας plasma διπλα της.

Ισως πρεπει να γινουν και περισσοτερες οι επιλογες στις plasma 1080p για να κανουμε καλυτερες συγκρισεις...αυτη τη στιγμη υπαρχει μονο η panasonic PZ σε "προσιτη" ας πουμε, τιμη...

Reaction score
0

Καλησπέρα παιδια εσεις με που ξερετε... απο κατανάλωση πως παμε σε σχεση με τις LCD βοηθειστε με λιγο. Μου αρέσει αυτή η Panasonic που λετε, αλλά είδα κατανάλωση 569W και μια lcd στις 47" Philips συγκεκριμενα δίνει κατανάλωση 270W , πεστε μου δεν ειναι παρα πολυ μεγάλη κατανάλωση? Δε ξερω πολλα απο ρευματα κατανάλωσης κλπ. αλλα απλά σαν διαφορά και μόνο στα νουμερα που ειδα μου κανει πραγματικα εντυπωση.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef