Καλυτερο φορματ για μετατροπη dvds και αναπαραγωγη απο δικτυο?

Reaction score
0
Θελω να μετατρεψω τα dvd μου (κυριως κινουμενα σχεδια) σε καποιο φορματ που να παιρνει λιγοτερο χωρο στον σκληρο δισκο απο το mpeg2 και να διατηρει την ποιοτητα εικονας του. Δηλαδη σε mpeg4 - avc - h264. Eπισης θελω να διατηρησω το dolby digital 5.1 (μονο η ελληνικη γλωσσα μου αρκει, χωρις καποιους υποτιτλους). Θελω να τα εχω σε εναν σκληρο δισκο στο PC μου και να τα παιζω μεσω δικτυου σε PS3 και σε WD TV Live. Πιο παλια ειχα καμει καμποσες ταινιες σε mp4 με aac ηχο. Το PS3 τα παιζει μια χαρα, οχι πολυκαναλλα δυστυχως. Ακομα πιο δυστυχως το WD τα παιζει καπως σπαστα. Τωρα μετατρεψα καποια σε mkv. To WD τα παιζει τελεια, ομως το PS3 μεσω PS3 Media Server δεν τα παιζει καθολου. Τις περισσοτερες μετατροπες τις κανω με το Handbrake. Τι λαθος κανω στις ρυθμισεις του X264 και το PS3 Media Server δεν μπορει να τα φτιαχνει σε συμβατο με το PS3? Καποια αλλη ιδεα για ενα φορματ - container το οποιο θα εχει μελλοντικη διαβιωση και θα παιζει τωρα και σε PS3 και σε WD TV Live ? (avc - dd 5.1)

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Καλυτερο φορματ για μετατροπη dvds και αναπαραγωγη απο δικτυο?

"Θελω να μετατρεψω τα dvd μου (κυριως κινουμενα σχεδια) σε καποιο φορματ που να παιρνει λιγοτερο χωρο στον σκληρο δισκο απο το mpeg2 και να διατηρει την ποιοτητα εικονας του."
Δοκιμασε με το προγραμμα SUPER (http://www.erightsoft.com/SUPER.html) ποια απο τις παμπολλες επιλογεςτου σε ικανοποιει (δηλ. μετετρεψε ενα μικρο αρχειο-για συντομια- σε αλλο ειδος κι αν σε ικανοποιει εισαι ΟΚ)

"Eπισης θελω να διατηρησω το dolby digital 5.1 (μονο η ελληνικη γλωσσα μου αρκει, χωρις καποιους υποτιτλους)"
Το προγραμμα mkvmerge σου επιτρεπει να αφαιρεσεις οτι αρχεια (ηχοι, υποτιτλοι) δεν σου αρεσουν και να τα κανεις muxing

Reaction score
0
Απάντηση: Καλυτερο φορματ για μετατροπη dvds και αναπαραγωγη απο δικτυο?

Thanks
Τελικα βρηκα μα ακρη τι εγινε με το handbrake. Κατι αλλαξανε στην τελευταια εκδοση και το tsmuxer μπερδευει το framerate με το timerate. Θα επιμεινω με το Handbrake γιατι ειναι το μονο που ειδα να κανονιζει το μεγεθος της εικονας να γεμιζει και να ταιριαζει εξαρχης σε οθονη 16/9

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.968
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas