Featured Καλωδια ηχειων ..... ( μακρυτατο )

Reaction score
23.636
Rated Power 20W +20W @ 1KHz, 5% THD
Frequency Response 10Hz - 21KHz (+0dB, -3dB @ 1W)
Noise < 1mV
Power Consumption 270W
Weight 34 Kg

Να ρωτήσω κι εγώ. Ο παραπάνω ενισχυτής, με αυτά τα εταιρικά specs, είναι ποιοτικός???
Τι χάλια είναι αυτά ; Δράμα. :D 😍 Εμένα ο δικός μου είναι χειρότερος, είναι 35 watt και έχει κατανάλωση 800 watt και βάρος 55 κιλά. Πάω (παραπάνω αλλά θα σου πω μόνο μέχρι που μετράνε μόνο) flat μέχρι τα 70 Khz και έχω μια πτώση 0.1 - 0.15 db στα 30 Hz μέχρι 10 Hz. Τουλάχιστον εσυ τον έφτιαξες μόνος σου δεν πλήρωσες ακριβά. Τουλάχιστον επίσης δεν είμαστε HI FI , όντιοφίλ και audio people. Κάτι είναι και αυτό. :D :D 😍 Παραμόρφωση επίσης έχεις καλύτερη, εμένα είναι 0.9 και φτάνει το 3 % 😍 Και φαντάσου και τι σκάτα power supply και μετασχηματιστές πρέπει να έχουμε με τόσα κιλά. χα χα. Αμ slew rate σε ανοικτό κυκλωμα χωρίς ανάδραση ; :D :DΕίσαι και "αργός" δηλαδή. :D Τι κλάση είσαι ; ¨Εχεις κλάσει Α ; ή είσαι push pull τόσο ελαφρύς που είσαι ;

Υ.Γ. : Ο @Bhutia 😍 suddenly seems pretty good to me right now. Καλά να πάθω. :D

Last edited:

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.513
Καλησπερα ερωτηση προς East Electronics μπορεις σε παρακαλω να μου περιγραψεις το συστημα σου που ακους στο σπιτι σου Set Up μηχανηματα και το ειδος μουσικησ που ακους...Ευχαριστω
Οι προσωπικες μου επιλογες δεν βοηθανε καθολου την συζητηση
Οπως ολοι εδω και εγω κανει τις επιλογες μου με συμβιβασμους
Στο σπιτι δεν ειναι δικο μου νοικαζω αρα ο χωρος εχει θεματα
Δευτερος παρονομαστης ειναι το κοστος δεν εχω την δυνατοτητα να φτασω εκει που θα ηθελα
Τριτος παρονομαστης ειναι η μουσικη,

Μπορω να πω οτι ακουω διαφορα ειδη μουσικης αλλα αυτο που κραταει το 90% εναι συγκεριμενο, και επειδη το ειδος αυτο με ευχαριστει τα συστηματα μου προσανατολιζονται να παιζουν πολυ καλα αυτο οποτε οι επιλογες μου ειναι ευκολοτερες , ενω ολα τα υπολοιπα απλα τα παιζουν.
Λογω ηλικιας ειμαι σην soulful house (Για οσους δεν γνωριζουν ειναι σε κατηγορια dance αλλα οχι πριονια , κραταει τις βασεις σε αληθινα οργανα και ηλεκτρονικα, εχει φωνες αντρικες γυναικειες, και ειναι ενα blend απο Disco , Funk και Soul με ενα touch απο κλασσικα house κοινος παρονομαστης ειναι οτι ειμαστε παντα μεταξυ 120-124bpm )

Στην μουσικη αυτη χρειαζονται speedy μπασσα και ατακαδορικα σε καμμια περιπτωση πλαδαρα , κρυσταλινα και μεταξενια πριμα ενω τα μεσαια ειναι παρων με τονικη ισοροπια αλλα δεν ειναι αυτα που κυριαρχουν το αποτελεσμα .

Εχω τρια συστηματα σε κοινο προενισχυτη και πηγες.
τα δυο σε ταξη ΑΒ και ειναι στημενα με αξονα την ευαισθησια.

Ενα συστημα 2*62W υψηλης πολωσης ταξη ΑΒ ,CFP που παιζει με ηχεια δυο δρομων 92db 8"+1" ported Που ειναι για τις κρυες νυχτες του χειμωνα και σκοπος του ειναι να παιζει αν ειναι δυνατον απο μηδεν βαττ .

Tο δευτερο αποτελειται απο εναν ενισχυτη2*200@8 και 2*400@4 κανονικης ταξης ΑΒ EFP οδηγει ενα σετ ηχειων κολωνες της Visaton 2*8"+2*3.5" +1.25" bass reflex 200W normal 400 peak 87db
Για οταν εχω τα κεφια μου,
Με το γνωστο tweeter της Visaton το οποιο τσιμπαει ως γνωστον στους 10500 το οποιο επιλεχτηκε με ακριβως αυτο τον στοχο επειδη θυμιζει τον ηχο που ειχαν τα JBL 2405-2402 την δεκαετια του 80 το οποιο παρολο οτι εμφανιζεται ως μικρο λαθος σε ολες τις μετρησεις εμενα μου αρεσει παρα πολυ γιατι θυμιζει την δεκαετια του 80 .

το τριτο ειναι ενσιχυτης σε ταξη Α 100% 2*7W επισης CFP και ειναι στο συστημα απλα για να οδηγει τα ακουστικα
Audio Technica ATH-AD2000X

Οι πηγες μου ειναι ιδιαιτερα απλες
ενα πικαπ ATlp 8X Audio technica με μια Shibata επανω ( χωρις το phono stage toy φυσικα )
Ενα tuner της Sony με βελτιωμενο σταδιο εξοδου
Ενα VRDS10 TEac παιζei σπανια και μονο ως πηγη αναφορας
ενα DAC το οποιο το μονο που κραταμε απο αυτο ειναι οτι εχει HDAM στην εξοδο

Ολα τα ηχεια μου ειναι συνδεμενα με υβριδικες καλωδιωσεις οπως αυτες περιγραφονται στην αρχη του νηματος και απο πλευρας λιανικης τιμης αν βαλεις ιντερκονεκτ ρευματα και κοντισιονερ η λιανικη ολων αυτων ειναι περιπου 6500

Συμπερασμα
Οπως ολοι οι ακροατες εστησα το συστημα μου πανω σε ΠΑΡΑ πολυ συγκεριμενους στοχους
θεωρω οτι συγκριτικα με αλλους ηξερα ξεκαθαρα τι ηθελα να κανω

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.369
κατ' αρχήν μπορείς να το δεις και αντίστροφα, ένας ωραίος κυκλωματικά σχεδιασμένος ενισχυτής, με διαλεχτά υλικά δεν θα αποδίδει στο 100% των δυνατοτήτων του με "κουτσουρεμένη" τροφοδοσία, που γίνεται για λόγους συνήθως οικονομίας στην τελική τιμή του προϊόντος.
Κάθε ενισχυτής μπορεί αμέσως και χωρίς κόπο να μετατραπεί σε ενισχυτή με επαρκή τροφοδοσία, βρίσκοντας την ισχύ του σε φορτίο 8Ω, με διαίρεση της ισχύος του, διόρθωση, της ισχύος που ανακοινώνει ο κατασκευαστής του στα 4Ω.

Επειδή, όμως, οι άνθρωποι συνδέουν αυτόματα το περισσότερο με το καλύτερο, οι κατασκευαστές σχεδόν πάντοτε ανακοινώνουν ισχύ σχετικά υψηλότερη, ώστε να προδιαθέτουν θετικά τον υποψήφιο πελάτη, που είναι ανυποψίαστος.

Reaction score
11.877
τα 20+20 βατ ειναι πολυ λιγα
Η παραμορφωση με τα σημερινα δεδομενα ειναι δραμα 1KHz, 5% THD
η αποκριση συχνοτητας ειναι εντος οριων αλλα για τα σημερινα δεδομενα ειναι λιγη 10Hz - 21KHz (+0dB, -3dB @ 1W)
ο θορυβος ειναι ας πουμε αποδεκτος
Η καταναλωση δειχνει εξω πραγματικη 270W για αποτελεσμα 20+20 W
Ta 34 Κιλα ειναι μεγα δραμα .

Αρα συμφωνα με τα specs αυτο ειναι ενα κακο μηχανημα ?
ΝΑΙ.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.513
Κάθε ενισχυτής μπορεί αμέσως και χωρίς κόπο να μετατραπεί σε ενισχυτή με επαρκή τροφοδοσία, βρίσκοντας την ισχύ του σε φορτίο 8Ω, με διαίρεση της ισχύος του, διόρθωση, της ισχύος που ανακοινώνει ο κατασκευαστής του στα 4Ω.

Επειδή, όμως, οι άνθρωποι συνδέουν αυτόματα το περισσότερο με το καλύτερο, οι κατασκευαστές σχεδόν πάντοτε ανακοινώνουν ισχύ σχετικά υψηλότερη, ώστε να προδιαθέτουν θετικά τον υποψήφιο πελάτη, που είναι ανυποψίαστος.
Αυτο ειναι λαθος και ειναι το λαθος που μπερδευει ολους τους ακροατες
Η ανακοινωση της ισχυος δεν καμμια ουσια οταν δεν γνωριζεις πως εχει μετρηθει αφενος ,και αφεταιρου να μπορεις να αξιολογησεις το αποτελεσμα σωστα
Για παραδειγμα Μπορει να σου λεει 50 στα 8Ω με μια παραμορφωση 0,003%
Να σου λεει οτι ειναι και 100W στα 4 Ω αλλα δεν σου λεει οτι εκει η παραμορφωση εχει ανεβει στο 0,4%
Για τους λογους που εξηγω αναλυτικα πιο πανω
οποτε ναι 100W μπορει να εχεις αλλα πρακτικα ειναι αχρηστα.

Οι κατασκευαστες κρυβονται πισω απο τις προδιαγραφες και διατυπωνουν τα μεγεθη οπως τους βολευει
μπορει οπως h Behringer να σου λεει οτι ειναι 1000W στα 8Ω αλλα αυτο ειναι πλασματικο και αχρηστο για τον ακροατη παρολα αυτα αληθινο για να μην τους ξεσκισουν στις μηνυσεις
1000W Στο καναλι σε πριζα που ειναι ακριβως 240V μετρημενο με 1KHZ σε Ωμικο φορτιο
Σπανια μια πριαζα ειναι μπαμ 240 στον αστικο ιστο ειναι παντα λίγο χαμηλοτερα
Ο ακροατης δεν παιζει 1ΚΗΖ παιζει μουσικη
και δεν εχει ωμικο φορτιο εχει επαγωγικο συν καλωδια.

Οι προδιαγραφες και οι μετρησεις δεν εχουν κανενα απολυτως νοημα για τον ακροατη αν δεν μπορει να τις ερμηνευσει και ακομα χειροτερα να καταλαβει την ερμηνεια
Στις περισσοτερες φορες οι προδιαγραφες ειναι απλα μια κινηση εντυπωσιασμου
Γραφουν μονο τα καλα και εννοουν κατω απο συγκεκριμενες συνθηκες

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.513
Πραγματι ειναι κακες οι προδιαγραφες ομως προσφερει καποια πραγματα που αλλοι ενισχυτες δεν μπορουν
Οποτε οι προδιαγραφες δεν εχουν σημασια
οι αναγκες του ακροατη εχουν σημασια εδω
Τραβαει την γραμμη και απο κατω γραφει
Εμενα ετσι μου αρεσει

Reaction score
798
Τι χάλια είναι αυτά ; Δράμα. :D 😍 Εμένα ο δικός μου είναι χειρότερος, είναι 35 watt και έχει κατανάλωση 800 watt και βάρος 55 κιλά. Πάω (παραπάνω αλλά θα σου πω μόνο μέχρι που μετράνε μόνο) flat μέχρι τα 70 Khz και έχω μια πτώση 0.1 - 0.15 db στα 30 Hz μέχρι 10 Hz. Τουλάχιστον εσυ τον έφτιαξες μόνος σου δεν πλήρωσες ακριβά. Τουλάχιστον επίσης δεν είμαστε HI FI , όντιοφίλ και audio people. Κάτι είναι και αυτό. :D :D 😍 Παραμόρφωση επίσης έχεις καλύτερη, εμένα είναι 0.9 και φτάνει το 3 % 😍 Και φαντάσου και τι σκάτα power supply και μετασχηματιστές πρέπει να έχουμε με τόσα κιλά. χα χα. Αμ slew rate σε ανοικτό κυκλωμα χωρίς ανάδραση ; :D :DΕίσαι και "αργός" δηλαδή. :D Τι κλάση είσαι ; ¨Εχεις κλάσει Α ; ή είσαι push pull τόσο ελαφρύς που είσαι ;

Είσαι τρελός για δέσιμο. 😍
Σου απαγορεύω να ξαναγράψεις εδώ μέσα. 😍
Αν τον είχα φτιάξει εγώ, σίγουρα δεν θα έγραφα εδώ μέσα. :p

Αυτό το κάκιστο μηχανάκι / ενισχυτάκι (μετρητικά) είναι ο ................................................
211 single ended stereo amplifier AUDIO NOTE ONGAKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.369
Αυτο ειναι λαθος και ειναι το λαθος που μπερδευει ολους τους ακροατες
Η ανακοινωση της ισχυος δεν καμμια ουσια οταν δεν γνωριζεις πως εχει μετρηθει αφενος ,και αφεταιρου να μπορεις να αξιολογησεις το αποτελεσμα σωστα
Για παραδειγμα Μπορει να σου λεει 50 στα 8Ω με μια παραμορφωση 0,003%
Να σου λεει οτι ειναι και 100W στα 4 Ω αλλα δεν σου λεει οτι εκει η παραμορφωση εχει ανεβει στο 0,4%
Για τους λογους που εξηγω αναλυτικα πιο πανω
οποτε ναι 100W μπορει να εχεις αλλα πρακτικα ειναι αχρηστα.
Πραγματι ειναι κακες οι προδιαγραφες ομως προσφερει καποια πραγματα που αλλοι ενισχυτες δεν μπορουν
Οποτε οι προδιαγραφες δεν εχουν σημασια
οι αναγκες του ακροατη εχουν σημασια εδω
Τραβαει την γραμμη και απο κατω γραφει
Εμενα ετσι μου αρεσει
.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.513
H Σημειολογια αυτη που κανετε εδω πρεπει να σταματησει καπου
Ο ενας ακροατης εθεσε ερωτηματα του πως μεταφραζονται οι προδιαγραφες σε ηχητικο αποτελεσμα.
Ο αλλος ακροατης εκανε μια συνειδητη επιλογη γνωριζοντας ηδη οτι το μηχανημα που εχει θα φερει μικρη ισχυ, μεγαλη καταναλωση ,και αρκετη παραμορφωση διοτι το μηχανημα αυτο του καλυπτει συγκεκριμενες αναγκες και στοχους που εχει.
Κατω απο πρισμα αυτο ο δευτερος ακροατης ειναι σωστος εχει κανει την επιλογη του με συγκεριμενα κριτηρια και εχει μεταφρασει τις προδιαγραφες με σωστο τροπο .

Προσωπικα αν με ρωτησεις το μηχανημα αυτο δνε το εβαζα στο σπιτι μου ουτε για σκαλοπατι να ανεβαινω στο παταρι Οχι γιατι ειναι κακο μηχανημα απλα γιατι εχω τελειως διαφορετικους στοχους

Last edited:

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
34.873
Ουνγκάκου. Τιμή εξωπραγματική σε βαθμό κακουργήματος. Τοτέμ των ανά τον πλανήτη ψεκορηβγιούερς. Με ηλικίες 70 άνω και ακοή με ρολ οφ στα 10 ΚΗΖ το πολύ.

Reaction score
23.636

Αυτό το κάκιστο μηχανάκι / ενισχυτάκι (μετρητικά) είναι ο ................................................
Ναι το ξέρω ... εσυ έχεις άλλα βατ κλπ το βλέπω στο προφίλ σου.
Ουνγκάκου. Τιμή εξωπραγματική σε βαθμό κακουργήματος. Τοτέμ των ανά τον πλανήτη ψεκορηβγιούερς. Με ηλικίες 70 άνω και ακοή με ρολ οφ στα 10 ΚΗΖ το πολύ.
Άσε, δράμα μεγάλο. Το μάραντζ μου του 1980 μετράει πολύ καλύτερα. :D

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.513
Φυσικα
Αν ηταν ετσι οπως το λες θα τους ειχαν πηδηξει στις μηνυσεις και τις αγωγες
Το μυστικο ειναι οι προδιαγραφες που αναφερουν ΠΡΕΠΕΙ να ειναι αληθινες
το προβλημα ειναι σε αυτες που ΔΕΝ αναφερουν
Φυσικα
Επισης η προδιαγραφη αυτη ειναι ευκολο να την πετυχει ακομα και ενα κακο μηχανημα
Αυτο που με τρομαζει πραγματικα ειναι οτι λεει οτι κατεβαινει μεχρι 10Hz
περισσοτερο για τυπογραφικο λαθος μου κανει αυτο
το θεωρω αδυνατον αλλα καμμια φορα δεν ξερεις

διορθωνω sorry καταλαβa τωρα οτι μιλαγες για το roll off της ακοης

εγω μιλαγα για οτν ενισχυτη

Reaction score
23.636
Φυσικα

Επισης η προδιαγραφη αυτη ειναι ευκολο να την πετυχει ακομα και ενα κακο μηχανημα
Αυτο που με τρομαζει πραγματικα ειναι οτι λεει οτι κατεβαινει μεχρι 10Hz
περισσοτερο για τυπογραφικο λαθος μου κανει αυτο
το θεωρω αδυνατον αλλα καμμια φορα δεν ξερεις

διορθωνω sorry καταλαβa τωρα οτι μιλαγες για το roll off της ακοης

εγω μιλαγα για οτν ενισχυτη

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.079

Γενικώς δύσκολα είναι τα ξεμπερδέματα με ... Ουγκ-άκου ακροαματικόφιλους... :lolsign:

Ουγκ-Άκου.JPG

Ακόμα δυσκολότερα με Audio Dick που υποστηρίζουν μεν τη σχολή των ΄΄καθώς πρέπει΄΄ τελικών σλλά γουστάρουν και τους ΄΄δεν΄΄...:sneaky:

Reaction score
12.723
Κατω απο πρισμα αυτο ο δευτερος ακροατης ειναι σωστος εχει κανει την επιλογη του με συγκεριμενα κριτηρια και εχει μεταφρασει τις προδιαγραφες με σωστο τροπο .
Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι μας πειράζει η υποτιθέμενη παραμόρφωση ενός τελεστικού που και πάλι είναι πολύ κάτω απο μονάδα, αλλά η παραμόρφωση της τάξης του 5% είναι άποψη και γούστο.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.079
Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι μας πειράζει η υποτιθέμενη παραμόρφωση ενός τελεστικού που και πάλι είναι πολύ κάτω απο μονάδα, αλλά η παραμόρφωση της τάξης του 5% είναι άποψη και γούστο.
Κάνοντας τον συνήγορο του διαβόλου σημειώνω ότι οι παραμορφώσεις σε τελεστικούς αν και μικρότερες σε απόλυτη τιμή αποτελούνται συνήθως από συνιστώσες αρκετά ανώτερες της δεύτερης και τρίτης αρμονικής οπότε τείνουν να γίνονται πιο ενοχλητικές παρά τα πολύ μικρότερα ποσοστά παρουσίας . Επίσης ας μην παραβλέπεται η αθροιστική επίδραση καθώς το σήμα θα διέρχεται από διαδοχικά στάδια υλοποιημένα με τελεστικούς.

Reaction score
12.723
Κάνοντας τον συνήγορο του διαβόλου σημειώνω ότι οι παραμορφώσεις σε τελεστικούς αν και μικρότερες σε απόλυτη τιμή αποτελούνται συνήθως από συνιστώσες αρκετά ανώτερες της δεύτερης και τρίτης αρμονικής οι οποίες τείνουν να γίνονται πιο ενοχλητικές σε πολύ μικρότερα ποσοστά παρουσίας .
Δεκτό. Αλλά και πάλι, μιλάμε για 5% παραμόρφωση. Αν αυτό είναι hifi, τί να πω...

Reaction score
9.962
Στο τέλος καταλήγουμε στο έτσι μ αρέσει.
Εντάξει για την κιθάρα του Willie Nelson που την έχει δεκαετίες μπορώ να εκφραστώ με αυτό το μ αρέσει δεν μ αρέσει, αν και δύσκολα μπορώ να φανταστώ κάποιον να μην του αρέσει.
Τέλος πάντων εκεί έχει κάποια λογική το μ αρέσει δεν μ αρέσει.

Στον ήχο τώρα νομίζω είναι πιο περιορισμένο το αρέσει.
Εάν το ξεχειλωσουμε μπορούμε να πούμε ότι μ αρέσει να ακούω σε χώρο με πολλές ανακλάσεις με μπουμαρισμα, συμπιεσμένο υλικό, απόλυτη ελευθερία και αποδοχή του έτσι μ αρέσει.
Δηλαδή εαν κάτσεις 7 μέτρα μακριά από ένα 5ιντσο σε 100τμ χώρο παίζοντας δυνατά με μια λάμπα πόσο πιθανόν είναι να αρέσει?
Απλώς οι οντιοενθουσιαστς, άιντε να μην ανοίξω το βρωμοοστομα μου, ειναι ευτυχισμένοι μέσα στην άγνοια τους.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.513
Κάνοντας τον συνήγορο του διαβόλου σημειώνω ότι οι παραμορφώσεις σε τελεστικούς αν και μικρότερες σε απόλυτη τιμή αποτελούνται συνήθως από συνιστώσες αρκετά ανώτερες της δεύτερης και τρίτης αρμονικής οπότε τείνουν να γίνονται πιο ενοχλητικές παρά τα πολύ μικρότερα ποσοστά παρουσίας . Επίσης ας μην παραβλέπεται η αθροιστική επίδραση καθώς το σήμα θα διέρχεται από διαδοχικά στάδια υλοποιημένα με τελεστικούς.
Δοξα τον θεο

Reaction score
23.636
Κάνοντας τον συνήγορο του διαβόλου σημειώνω ότι οι παραμορφώσεις σε τελεστικούς αν και μικρότερες σε απόλυτη τιμή αποτελούνται συνήθως από συνιστώσες αρκετά ανώτερες της δεύτερης και τρίτης αρμονικής οι οποίες τείνουν να γίνονται πιο ενοχλητικές παρά τα πολύ μικρότερα ποσοστά παρουσίας . Επίσης ας μην παραβλέπεται η αθροιστική επίδραση καθώς το σήμα θα διέρχεται από διαδοχικά στάδια υλοποιημένα με τελεστικούς.
Άσε την παραπληροφόρηση. Δικαιολογείς τα αδικαιολόγητα πάλι ; Όλες οι παραμορφώσεις ίδιες είναι. Αυτά που λες μας τα λέγανε το 1990. Σε λίγο θα μας πείς ότι έχει σχέση και η σταδιακή πτώση και η σχέση πτώσης μεταξύ τους και σύμφωνα και με το σήμα. :D

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.635
Members
38.582
Νεότερο μέλος
NikolasLegend7