Καλωδια Hdmi

Reaction score
0
Εχει δοκιμασει κανενας καλωδιο HDMI 15 μετρων? Χρειαζομαι ενα τετοιο καλωδιο αλλα θελω να καλυπτει τωρα το 720p και το 1080i αλλα και το μελλοντικο 1080p. Δεν ειναι τοσο τα λεφτα που σκεφτομαι, οσο ο κοπος να βαζω και να βγαζω καλωδια απο τα tracking των 15 μετρων.
Δοκιμασα τα Van den Hul 15 και 10 μετρων και στα δυο επαιζε η εικονα στο 1080. Μαλλον δεν φταινε τα καλωδια αλλα αν ξερετε καποια καλυτερη μαρκα και πιο σιγουρη, θα τα δοκιμασω.
Γενικως ποιες ειναι οι καλυτερες μαρκες σ`αυτα τα καλωδια?? Ομως οχι και τιποτα αστρονομικες τιμες. Για το HDMI 15 μετρων εωσ και 350 ευρω νομιζω ειναι καλα.
Υπαρχει καμια μαρκα που να εγγυαται οτι δουλευει σε ολες τις αναλυσεις και στην μελλοντικη 1080p και να ειναι δοκιμασμενο κιολας? Τα περιοδικα μας εχουν μεινει λιγο πισω οσον αφορα τα καλωδια.Ειπανε πριν λιγο καιρο οτι τα dvi δεν δουλεουνε πανω απο 10 μετρα και αφησανε το θεμα εκει.
Καμια αλλη ελληνικη εμπειρια?
Το HDMI ειναι οντως πιο ανθεκτικο στα μεγαλα μηκη καλωδιων απο τα DVI?

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Βάιε δεν νομίζω οτι θα βρεις καμία πληροφορία γύρω από το 1080p αφού δεν έχει κυκλοφορήσει ούτε σαν μέσο ακόμη.
Ολες οι μεταδόσεις μέχρι στιγμής του HD είναι σε 1080i.

Λοιπόν, κοίτα να βρεις ένα καλώδιο που  να σηκώνσει σήμα μέχρι 1080i και μη σε νοιάζει το progressive γιατί καλά-καλά ακόμη δεν έχει καθιερωθεί σαν πρότυπο. Η Microsoft τώρα δουλεύει το Rendering αυτού του format.

Οπότε αν το δούμε ποτέ στην Ελλάδα θα είναι μετα από πολλά χρόνια.

Πως θα βρεις 15m καλώδιο τώρα για σίγουρο 1080i;
Με ενα τρόπο. ΔΟΚΙΜΗ.

Βρες ενα αξιολογο μαγαζί να σου δανείσει για μερικές ώρες ένα-δυο καλώδια και κάντα δοκιμή από ένα DVD σε 720 και 1080.
Όποιο καταρχήν δουλέψει και ΔΕΝ σου βγάλει κόκκο ή είδωλα είναι λαυράκι.

Βάιε δεν θα σου προτείνω κάποια συγκεκριμένα μάρκα διότι έχω παρατηρήσει οτι ίδιο 15μετρο καλώδιο μιας εταιρίας σε ίδιο προβολέα αλλά με διαφορετικό DVD είχε διαφορετική συμπεριφορά.

Οπότε οποιαδήποτε πρόταση θα ήταν παρακινδυνευμένη.
Ενας δρόμος υπάρχει. ΔΟΚΙΜΗ.
Προτίμησε DVI αν έχεις την επιλογή.

Ελπίζω να βοήθησα.

Reaction score
0
Ευχαριστω Βαγγελη. Μονο HDMI μπορω να χρησιμοποιησω. Εκανα αυτο που λες, την δοκιμη. Ενα μαγαζι μου εδωσε Van Den Hul 15 και 10 μετρων. Στα 720 η εικονα ηταν σταθερη. Στα 1080 η εικονα εκανε κατι μικρα πηδηματακια και στα δυο μηκη καλωδιων. Το περιεργο ειναι οτι για καποιες ωρες ηταν σταθερη και μετα ξαναχαλασε.Δεν καταλαβα που οφειλοταν και τα πηρα πισω τα καλωδια. Στην Κυπρο δεν νομιζω να υπαρχει αλλο μαγαζι που να εχει τετοια καλωδια. Να μην παραγγειλω καποια ακριβη μαρκα απο το ιντερνετ??

Reaction score
5
μιας και μιλαμε εδω για καλωδια...

βρηκα καλωδιο 15Μ HDMI-HDMI με παχος 10mm που σηκωνει ως 5GBit/sec κλπ κλπ...
το δινουν στο ebay με 35ευρω...
τι κακό μπορει να συμβει μιας και ειναι no-name μαρκα?
το μονο που γνωριζω ειναι οτι για πανω απο 10μετρα χρειαζεται καλωδιο παχους 10mm.

οπως γνωριζω το πινακακι θα μπορουσε να ειναι αυτο:

μηκος-παχος
1.0M - 5mm
2.0M - 6mm
3.0M - 6,5mm
5.0M - 7mm
απο 10.0M και πανω περιπου 9,5mm

το καταστημα ειναι εξειδικευμενο μονο για καλωδια και διασυνδεστικα που χρειαζονται μεσα στο σπιτι... και εχει πανω απο 20.000θετικες γνωμες οποτε ειναι αξιοπιστο...

να κανω τη δοκιμη ή ειναι 100% χαλι μαυρο και δε θα σηκωνει δεδομενα πανω απο 576p?

Reaction score
0
Βάιε,
αυτό που είναι δοκιμασμένο μέχρι 1080p (τουλάχιστον από δύο εδώ στο avsite) είναι αυτό των 12.5μ:
http://www2.dvigear.com/hdmi12metershr.html
Το 15μ λέει η εταιρεία παίζει μέχρι 1080i:
http://www2.dvigear.com/hdmi15mshr.html

Επίσης έχω διαβάσει πολύ καλά σχόλια για τα bettercables:
http://www.bettercables.com/index.asp?PageAction=VIEWPROD&ProdID=8
Αυτοί λένε ότι παίζει 1080p στα 15μ.

Τα καλώδια του Ramelectronics τα προηγούμενα μοντέλα σε 12μ έπαιζαν μέχρι 1080i (δοκιμασμένο). Τα καινούργια (σειρά "High End") λέει ότι πάνε μέχρι 1080p.

Τα bluejeanscables δεν παίζουν 1080p σε τόσο μεγάλες αποστάσεις (νομίζω και οι ίδιοι λένε μέχρι 1080i στο site τους).

Μου φαίνεται ότι είναι οριακά τα 15μ για 1080p και ίσως χρειαστείς repeater/extender. Δες μήπως τα καταφέρεις με τα 12.5μ.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.819
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos