Καλύτερη ποιότητα το copy από το original !

Reaction score
5
Θα προτείνω κάτι που μπορείτε να δοκιμάσετε (μιας και τα single layer κενά dvd κοστίζουν όσο ένα κουτάκι τσίχλες :mrgreen: ).

Προϋπόθεση να έχετε το πρόγραμμα DVD2DVDR και το CCE. (Συνεργάζονται μαζί).

Τι να κάνετε

Επιλέξτε μια ταινία από τη συλλογή σας (είτε dvd-9 είτε dvd-5) η οποία έχει ναι μεν καλή ποιότητα (ή όχι) αλλά κακό έως «πρόχειρο» transfer / encoding.

Ανοίξτε το πρόγραμμα , επιλέξτε main movie, επιλέξτε 4 pass vbr και μετά από πολλές ώρες (χρονοβόρο πρόγραμμα ομολογώ) η ταινία είναι re-encoded έτοιμη.

Τώρα ….. Γράψτε την κόπια σε κενό DVD.

Τι να προσέξετε

Κάντε ένα A/B comparison μεταξύ του original και της κόπιας και προσέξτε τις σκηνές που σας ενοχλούσαν… 80% πιθανότητα να μην σας ενοχλούν πια και η κόπια να είναι φανερά καλύτερη από το original. :shock:

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που συμβαίνει αυτό…… Σαν παράδειγμα σας δίνω τη αγορά ενός cd original το οποίο πχ δεν έχει καλά μπάσα και μετά από ένα wavelab το κομμάτι ακούγεται υπέροχα……

Δοκιμάστε το …. Δεν έχετε να χάσετε κάτι.

Reaction score
786
Συμφωνω και επαυξανω!

Επιπλεον με το CCE και ενα "μαγικο" προγραμματακι ονοματι DVD Rebuilder μετατρεπονται ΑΥΤΟΜΑΤΑ τα letterbox DVD σε αναμορφικα, κρατωντας μενου, extras κλπ.
Η ιδια δουλεια μπορει να γινει και με το DVD2DVDR, με την προσθηκη μιας γραμμης στο AVS script, αλλα χωρις να κρατησουμε τα μενου.

Οοοχι αλλο letterbooooοοox λοιπον στην πραξη, και με ποιοτητα ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ. Αν καποιοι ενδιαφερονται για το θεμα, μπορω να γραψω και ενα ψιλο-tutorial...

Reaction score
32
SteliosFan said:
Προϋπόθεση να έχετε το πρόγραμμα DVD2DVDR και το CCE. (Συνεργάζονται μαζί).

Επιλέξτε μια ταινία από τη συλλογή σας (είτε dvd-9 είτε dvd-5) η οποία έχει ναι μεν καλή ποιότητα (ή όχι) αλλά κακό έως «πρόχειρο» transfer / encoding.
Ως ψαρακας θα ηθελα να ρωτησω
1)Που βρισκουμε τα προγραμματα αυτα?
2)Πως διαπιστωνουμε την ποιοτητα του transfer / encoding?

Reaction score
6
Διλαδη θα μπορουσα τον Τιτανικο και την Αβυσσο να τα μετατρεψω απο letterbox που ειναι σε αναμορφικο;
Για λεγε για λεγε.

Reaction score
786
ΟΚ, χαιρομαι που υπαρχει ενδιαφερον. Σαββατοκυριακο θα κατσω να το γραψω, Δευτερα πρωι θα ειναι πιστευω ετοιμο.

Βλεπω δυο εναλλακτικες, ή θα γινει σε μορφη PDF το οποιο θα ειναι διαθεσιμο απο το AVsite (μπορω να το στειλω στον κ. Ακρατοπουλο και εκεινος κανονιζει τα υπολοιπα υποθετω) ή θα γινει ενα thread στο forum με screenshots - που ειναι λιγο πιο "παίδεμα"...

Για να πάρετε μια ιδεα, αναφερω μερικα απο τα letterbox DVD (κυριως Ελληνικης παραγωγης) που εχω μετατρεψει ως τωρα σε αναμορφικα:
Cabaret, Cube, Delicatessen, The Doors, The Outsiders, Π, Ringu & Ringu 2, Rock N Roll High School, Straw Dogs, The Texas Chainsaw Massacre (1974), Topkapi, Underground, Οι Απεναντι, Βαλκανιζατεr και αρκετα αλλα.
Τωρα για τον Τιτανικο και το Abyss φιλε Ανδρεα δεν ξερω, τα εργακια ειναι τριωρα και σε 5άρι DVDR τα βλεπω χλωμά. Βεβαια τα 9άρια εχουν πεσει στα 7 Ε, οποτε με λιγο "πειραγμα" στα εργαλεια (μια που ολα κανονιζουν το bitrate για 4.37 GB) κατι θα γινει...

Reaction score
6
Ναι για DL μιλω και γω.
Μεχρι και πριν απο 1 βδομαδα ειχα την Αβυσσο σε Γαλλικη version με εξακαναλο ηχο μονο σε Γαλλικα.
Οσπου πηρα απο το play με Αγγλικο 5.1 και σκεφτομαι να περασω τους Ελληνικους Υποτιλους σε αυτη την version.Τωρα αν μπορεσουμε να το κανουμε και αναμορφικο ακομα καλυτερα.

Reaction score
0
Παιδιά,
εκτός του ότι το CCE είναι φοβερό και τρομερό, παίζει επίσης ρόλο ότι στο αντίγραφο δεν υπάρχει το macrovision.
Είναι πολύ εύκολο να δείτε την διαφορά στην ποιότητα με ένα D-5 DVD που χωρά σε ένα δίσκο. Βγάλτε το macrovision (με DVD Decrypter) και κάντε τη σύγκριση μετά.

Michael Iatrou

Συντονιστής
Reaction score
0
Στο letterbox έχεις ήδη χάσει πληροφορία, αν πας να το ξανακάνεις πάλι αναμορφικό, θα χάσεις κι άλλη...

Reaction score
786
Michael, ουτε και εγω πιστευα οτι το αποτελεσμα θα ηταν τοσο καλο. Δεν λεω οτι ειναι καλυτερο απο ενα σωστο anamorphic, αλλα ειναι πρακτικα αδυνατο να καταλαβει καποιος οτι εχει γινει "πατεντα". Και σιγουρα ειναι προτιμοτερο για καποιον με wide οθονη ή προβολεα, απο το προβληματικο letterbox 4:3. Δυστυχως δεν εχω σε αυτον τον υπολογιστη καποια screenshots πριν και μετα, ωστε να διαπιστωσετε ακριβως το αποτελεσμα, θα τα εχω ομως το βραδυ. Παντως δεν χανεις πληροφορια, απλα κοβεις τις μπαρες (οι οποιες δεν "τρωνε" bitrare στο πρωτοτυπο και αυτο ειναι καλο) και κάνεις de-interlace και ενα scale στον καθετο αξονα.

Να ζητησω συγγνωμη που δεν εχω ετοιμο το tutorial, καθως επεσε πολυς φορτος "οικιακής" εργασιας το Σ-Κ. Το απογευμα ομως υποσχομαι να ασχοληθω...

Reaction score
0
Επειδή πολύ πρόσφατα "αναβάθμισα" το software που χρησιμοποιώ για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των ταινιών μου από τα κλασικά DVDShrink κλπ στο περισσότερο ψαγμένο DVDrebuilder + CCE SP2.50 , μήπως κάποιος από τους πλέον έμπειρους στο σπορ ξέρει ποιές είναι οι σωστότερες ρυθμίσεις στα VBR_BIAS και Quality prec πεδία ;

Reaction score
5
Να ζητησω συγγνωμη που δεν εχω ετοιμο το tutorial, καθως επεσε πολυς φορτος "οικιακής" εργασιας το Σ-Κ. Το απογευμα ομως υποσχομαι να ασχοληθω...
Τελικά υπάρχει κάπου αυτό το tutorial; Γράφτηκε; Θα ήταν πολύ χρήσιμο :)

Ευχαριστώ

Reaction score
786
:oops:

Το σιγουρο ειναι οτι δεν το εχω ξεχασει.
Ελπιζω να εχω κατι συντομα...

Reaction score
0
Αν τελικά κάποιος που χρησιμοποιεί CCE μπορεί να μου πει τις ρυθμίσεις που χρησιμοποιεί στα QUALITY_PREC και VBR_BIAS πεδία θα του ήμουν υπόχρεος.
Απ'ότι έχω δει υπάρχουν στο forum γνώστες του CCE.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.666
Members
38.588
Νεότερο μέλος
dark2030@