- Reaction score
- 968
To θέμα είναι ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν ότι οι LCD τηλεοράσεις έχουν ποιοτική εικόνα.
εσυ μπορεις να γελας,εγω ομως ξερω πολυ καλα τι ειδαΝα με πάρουν τα γέλια τώρα, ή να περιμένω απο Δευτέρα..... :143:
Συμφέρει πολύ τις εταιρείς να συγκρίνουν με την 5090.....
Για να έβαζαν την 500αρα.. και μια 50άρα philips να δούμε τι θα έβγαινε....
οχι απο μαγαζι,το ειδα πριν απο μερικες εβδομαδες σε ενα γερμανικο site,και τοτε δεν ειχα δωσει μεγαλη σημασια.ειχε διπλα διπλα την kuro και την 9704.η philips ειχε εμφανως καλυτερη εικονα,υπεθεσα ομως οτι τοσο εμφανης διαφορα δεν ειναι λογικο να υπαρχει αναμεσα στις 2 τηλεορασεις,οτι μπορει αυτος που δημοσιευσε τις εικονες να εκανε λαθος ρυθμισεις,ειτε απο τυχη,ειτε επιτηδες.Ελα ομως που χθες τις ξαναειδα διπλα διπλα(υπηρχε τωρα και μια τριτη,η samsung 46UE8000B),σε γιαπωνεζικο site,με πανομοιοτυπα αποτελεσματα!στο τεστ του μαυρου,στη δεξια πλευρα που ηταν η philips,ηταν το απολυτο σκοταδι,ενω αριστερα η kuro ειχε μια ανεπαισθητη,αλλα ορατη μπλε-μωβ αποχρωση.η samsung πρασινιζε αρκετα,ενω εδειχνε να σχηματιζει στο πανελ της λωριδες φωτος,εκει που επρεπε να ειναι το μαυρο.επισης,σε μια εικονα που ειχε πολλα αντικειμενα,η philips αναδυκνειε καλυτερα τις λεπτομερειες απο την kuro...δυστυχως,το link δεν λειτουργει,οποιος ομως εχει google chrome,πληκτρολογει στην αρχικη σελιδα "philips 9704",παταει enter και μεταβαινει στη δεκατη(αυτη τη στιγμη) σελιδα,οπου υπαρχει το εξης:"review33.com(παρεμβαλλονται 4 γιαπωνεζικα ιδεογραμματα)PHILIPS 9704 LCD TV.....εκει μπορειτε να διαπιστωσετε αυτα που σας περιεγραψα.δυστυχως,δε θυμαμαι το γερμανικο site,εχει περασει αρκετος καιρος.Ασχολείσαι πάααρα πολύ με τα τεχνικά χαρακτηριστικά σε θεωρητικό επίπεδο. Αν δεν κάνω λάθος έχεις παραγγείλει την 9704, αλλά δεν την έχεις παραλάβει ακόμα; Άρα ό,τι έχεις δει είναι από επίδειξη σε μαγαζί...
σαφως και παιζουν ρολο ολα αυτα που ειπες,αλλα τα ιδια πραγματα ειδα σε δυο διαφορετικα sites,απο δυο διαφορετικες χωρες.ξερεις γιατι θεωρω αξιοπιστες τις φωτογραφιες,ειδικα του γιαπωνεζικου site?εχει ακουστει οτι οι edge-led τηλεορασεις της samsung εμφανιζουν στην οθονη τους λωριδες φωτος στα σημεια που επρεπε να ειναι απολυτο σκοταδι.και οι φωτογραφιες του γιαπωνεζου εδειξαν αυτο ακριβως.γι αυτο και εδωσα βαση στο ολο θεμα.Τι εννοείς ότι την είδες σε γερμανικό site, που εκεί φαινόταν πόσο καλύτερη είναι η philips; Review ήταν; Δεν ξέρω καταρχήν τι συμπέρασμα μπορείς να βγάλεις πάντως από φωτογραφίες τηλεοράσεων που δημοσιεύονται σε διάφορα site, υπόψη ότι κάθε φωτογραφία μπορεί να έχει χίλιες δύο παραμέτρους (έκθεση, ταχύτητα κλείστρου, ισορροπία χρώματος κλπ) που αν είναι διαφορετικές από την μία στην άλλη, δεν μπορείς να κάνεις καμία σύγκριση, ασχέτως αν είναι από την ίδια μηχανή. Αυτό που βλέπεις είναι η ποιότητα* της φωτογραφίας, φωτογραφικής μηχανής, φακού, ικανότητα χρήστη να τραβάει καλές φωτογραφίες, κι όχι η πραγματική ποιότητα εικόνας των τηλεοράσεων, μόνιτορ, προβολέων (*επίσης η ποιότητα του δικού σου μόνιτορ και ρυθμίσεων στο οποίο εμφανίζονται αυτές οι φωτογραφίες)...
ΥΓ. Για να το κάνω πιο "δραματικό" αυτό που θέλω να πω, είναι σα να προσπαθείς να βγάλεις συμπεράσματα για την ποιότητα ενός ηχοσύστηματος, κάνοντας ηχογράφηση σε ένα κασετόφωνο αυτό που παίζει, και ακούγοντας το μετά σε ένα walkman!
Και εξήγησα και μερικούς λόγους.Οπόιος πιστεύει ότι απο κάποια screenshots καταλαβαίνει τι έχει καλύτερη εικόνα απλώς δεν ξέρει τι του γίνεται!!.
Το παραπάνω πρέπει να λέει:Αν δεν είχα kuro πάντως και εγώ Philips θα έπερνα.
οντως φιλε,το θεμα ειναι υποκειμενικο.για μενα η σημαντικοτερη παραμετρος μιας τηλεορασης ειναι η ευκρινεια,και μετα ολα τα αλλα.(εξαλλου και ο ορος hi definition που προσδιοριζει τα σημερινα μεσα προβολης,αυτο δεν περιγραφει?) αυτο που π.χ.εσυ λες υπερβολικη ευκρινεια,για το δικο μου γουστο ειναι φυσιολογικη.αν το ανθρωπινο ματι μπορουσε να ζουμαρει σε ενα-ας πουμε-προσωπο,οπως κανει μια καμερα και να κανει το ειδωλο τριπλασιο η τετραπλασιο του κανονικου,τοτε και το ματι θα επιανε αυτη την υπερβολικη-σε εισαγωγικα για εμενα-ευκρινεια.δεν εχω κανενα αγχος,γιατι εχω το προηγουμενο μοντελο,και γνωριζω σε ποια σημεια πασχει.με χαρα διαπιστωσα οτι η philips ερχεται να διορθωσει αυτα ακριβως τα σημεια,το μαυρο,το κοντραστ,την κινηση και την αποθορυβοποιηση.οι υπολοιπες παραμετροι,που για μενα ηταν εξαιρετικες στη 9703,διατηρουνται και στην 9704.η μονη επιφυλαξη που εχω ειναι για τη φωτεινοτητα η οποια διπλασιαζεται (170nits εναντι 87 της 9703).δηλαδη,μηπως χαλασει λιγακι η κινηματογραφικη αισθηση.ελπιζω να μη συμβει αυτο.να ξεκαθαρισω οτι η 18χρονη ενασχοληση μου με το hi-end,και η τετραχρονη με το hi definition με εχει διδαξει οτι καμμια εταιρια δεν εχει το μαγικο ραβδι.απλουστευσεις τυπου η ταδε εταιρια ειναι καλυτερη απο τη δεινα,ειναι για αφελεις.ετσι λοιπον δεν ειμαι κολλημενος με τη φιλιπς,αλλα δεν μπορω χωρις το ambilight.ουτε εχω τιποτε με την pioneer,ισα-ισα εχω το lx 91 και ετοιμαζομαι να παρω τον susano.να εισαι σιγουρος οτι αν η kuro ειχε το ambilight spectra 3 και την ευκρινεια της φιλιπς,θα την ειχα παρει ηδη.μπορει να σου φαινεται παραξενο Νικο,αλλα θεωρω το ambilight κατα καποιο τροπο παραμετρο της εικονας.Φίλε περιπτεράς δεν γελάω μαζί σου προσωπικά, αλλά με το άγχος σου να δικαιολογήσεις την επιλογή σου. Μην αμφιβάλεις καθόλου ότι η Philips είναι εξαιρετική τηλεόραση και θα σε δικαιώσει απόλυτα. Είμαι σίγουρος ότι είναι εξαιρετική και πολύ καλύτερη απο τις υπάρχουσες υλοποιήσεις. Απο τις φώτο φαίνετε όντως εκπληκτική.
Δεν υπάρχει λόγος να μαλώνουμε και να παρεξηγούμαστε, ελπίζω να μην εξέλαβες το μήνυμά μου με κακία.
Για το θέμα της τηλεόρασης παραθέτεις ένα site που δείχνει φωτογραφίες.
Απο τις φωτογραφίες όμως δεν μπορεί να βγεί συμπέρασμα. Ακόμα και αν δεχτούμε την εγκυρότητά τους και τις σωστές συνθήκες φωτογράφισης, αυτές οι φώτο δείχνουν κάτι πολύ συγκεκριμένο. Ας πούμε πότε θα παρακολουθείς την TV σου και δεν θα δείχνει απολύτως τίποτε? Είναι πολύ εύκολο να έχεις το απόλυτο μαύρο, όταν έχεις το back-light σβυστό.
Δεν βλέπω όμως κανένα απο τα δύο sites να δείχνει φωτογραφία ή άλλο συγκριτικό με τις δύο τηλεοράσεις στην ίδια (σ-kura κατα προτίμηση) σκηνή. Ολες τις συγκρίσεις (εκτός του απόλυτου μαύρου) με την Pioneer έχουν "ξεχάσει" να τις βάλουν, μάλλον.
Σαν και την ιριδα ενός προβολέα, έτσι και με τις διάφορες τεχνολογίες dimming βοηθάνε, αλλά τελικά το καλό panel φαίνετε και απο αλλού.
Και τελικά στην θέαση πραγματικού προγράμματος, το σημαντικό είναι τα διαγράμματα που δημοσιεύει ο JL_.
Σε όλα αυτά μπαίνει και ο παράγοντας (υποκειμενικός) της προτίμησης στην αίσθηση που προτιμά κάποιος (ευκρίνεια μέχρι υπερβολής για εμένα, όσον αφορά της LCD).
Αναμφίβολα οι επιδόσεις των kuro ξεπερνιούντε, θα είμασταν χαζοί αν νομίζαμε το αντίθετο. Αλλά αυτή τη στιγμή, out of the box νομίζω ότι δεν υπάρχει τηλεόραση να την ανταγωνιστεί. Οταν θα έρθει και η Philips να μετρηθεί να δούμε και αυτή τι κάνει....
Ασχετο: εγώ μισώ τα πατερνάκια και τα τυπικά. Μου αρέσει να βλέπω την ταινία και όχι τις επιδόσεις της TV/προβολέα (σε αντίθεση με άλλα μέλη και δη με τον mr. Pattern). Και η αίσθηση των plasma μέχρι τώρα δεν συγκρίνετε (για εμένα πάντα) με την "πλασματικότητα" :139: των LCD....
Αν δεν είχα kuro πάντως και εγώ Philips θα έπερνα.
Καλημερα , με βρισκεις απολυτα συμφωνο εδω ! Καμια τηλεοραση δεν ειναι τελεια και παντα υπαρχει το τι ταιριαζει στον καθενα προσωπικα , ανεξαρτητα του τι δινει καθε review και τι λενε ειδικοι και μη , που στην τελικη καποιες φορες αποδεδειγμενα , δεν λενε και ολη την αληθεια ...οντως φιλε,το θεμα ειναι υποκειμενικο.για μενα η σημαντικοτερη παραμετρος μιας τηλεορασης ειναι η ευκρινεια,και μετα ολα τα αλλα.(εξαλλου και ο ορος hi definition που προσδιοριζει τα σημερινα μεσα προβολης,αυτο δεν περιγραφει?) αυτο που π.χ.εσυ λες υπερβολικη ευκρινεια,για το δικο μου γουστο ειναι φυσιολογικη.αν το ανθρωπινο ματι μπορουσε να ζουμαρει σε ενα-ας πουμε-προσωπο,οπως κανει μια καμερα και να κανει το ειδωλο τριπλασιο η τετραπλασιο του κανονικου,τοτε και το ματι θα επιανε αυτη την υπερβολικη-σε εισαγωγικα για εμενα-ευκρινεια.δεν εχω κανενα αγχος,γιατι εχω το προηγουμενο μοντελο,και γνωριζω σε ποια σημεια πασχει.με χαρα διαπιστωσα οτι η philips ερχεται να διορθωσει αυτα ακριβως τα σημεια,το μαυρο,το κοντραστ,την κινηση και την αποθορυβοποιηση.να ξεκαθαρισω οτι η 18χρονη ενασχοληση μου με το hi-end,και η τετραχρονη με το hi definition με εχει διδαξει οτι καμμια εταιρια δεν εχει το μαγικο ραβδι.απλουστευσεις τυπου η ταδε εταιρια ειναι καλυτερη απο τη δεινα,ειναι για αφελεις.ετσι λοιπον δεν ειμαι κολλημενος με τη φιλιπς,αλλα δεν μπορω χωρις το ambilight.μπορει να σου φαινεται παραξενο Νικο,αλλα θεωρω το ambilight κατα καποιο τροπο παραμετρο της εικονας.
Τα διαγραμματα του JL προερχονται απο διαφορετικες πηγες
Υ.Γ.πριν 2 μηνες ο ΗΧΟΣ ειχε παρουσιαση την 46αρα 9704.αν δεν κανω λαθος,ηταν ο Μπαχλιτζανακης.η φιλιπς ειχε τερματισει τον μετρητη του μαυρου,που φτανει ως το 0.001nits, και ο ιδιος μιλησε για το απολυτο μαυρο.
ΥΓ 2 δεν με ενδιαφερει να παρω την καλυτερη τηλεοραση στον κοσμο,αλλα αυτη που αρεσει σε μενα.απλα,καποια πραγματα που εχω δει,ακουσει και διαβασει,συν του οτι θεωρω το συστημα της EISA με τους 50 κριτες αρκετα αξιοπιστο,μου δινουν την αισθηση οτι η τηλεοραση που επιθυμω,θα ειναι μια απο τις κορυφαιες.