Καλώδια για ηχεία 5,5 m

Reaction score
3
Καλησπέρα παιδιά, μόλις παρέλαβα τον Harman Kardon HK 3770 με τα Dali Zensor 3 και θέλω να τα συνδέσω. Το κάθε ηχείο θα καθίσει σε βάσεις Vogel's vlb 200 στον τοίχο και θα απέχει από τον ενισχυτή 5,5 m. Σκεφτόμουν να τα συνδέσω γυμνά και η διατομή να είναι 2x4 mm.
Επειδή οι γνώσεις που έχετε είναι άπειρες και με το διάβασμα εδώ μέσα έχω καταμπερδευτεί, θα ήθελα γνώμες και προτάσεις. Δεν έχει τελειωμό το κυνήγι για τον "τέλειο" ήχο, όμως ζητάω μια αξιοπρεπή λύση δεδομένου ότι η απόσταση των ηχείων από τον ενισχυτή είναι σχετικά μεγάλη. Ευχαριστώ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.947
Χαχαχα, το κύμα των ενεργών χτύπησε! ένα μπελντενάκι βρε πείτε του, όπως ο ζιζικ!

Reaction score
3
Η λέξη κλειδί είναι ΜΟΛΙΣ! Παιδιά ΜΟΛΙΣ τα αγορασα μετά από ψάξιμο κ περιορισμό στο 1000αρικο σαν budget.
Γυναίκα είμαι, παρεμπιπτόντως και ευχαριστημένη με το ηχητικό αποτέλεσμα. Κάποιος άλλος θέλει να συμπληρώσει αν όντως χρειάζεται το 2x4;

ika

News
Reaction score
18.126
Η λέξη κλειδί είναι ΜΟΛΙΣ! Παιδιά ΜΟΛΙΣ τα αγορασα μετά από ψάξιμο κ περιορισμό στο 1000αρικο σαν budget.
Γυναίκα είμαι, παρεμπιπτόντως και ευχαριστημένη με το ηχητικό αποτέλεσμα. Κάποιος άλλος θέλει να συμπληρώσει αν όντως χρειάζεται το 2x4;
Νομίζω ότι πρέπει να ξεκινήσετε από το εγχειρίριο χρήσης του ενισχυτή. Πολύ πιθανά θα αναφέρει στις συνδέσεις, αν υπάρχει όριο στη διάμετρο του καλωδίου ηχείων που μπορεί να συνδεθεί πάνω του απ' ευθείας. Αλλοίως θα χρειαστεί βύσμα (μπανάνα ή δίχαλο) αν αγοραστεί παχύτερο. Πάντως πρέπει να υπολογίσετε μακρύτερο καλώδιο από την απόσταση που μετρήσατε και τα δύο καλώδια καλό είναι να έχουν το ίδιο μήκος. Όπως λέει και ο Zizik, τουλάχιστον 2,5 εκ διάμετρο, το παχύτερο δεν κάνει κακό, το λεπτότερο ίσως. Στα υπ' οψιν και της CrystalAudio.

Reaction score
61
Όπως λέει και ο Zizik, τουλάχιστον 2,5 εκ διάμετρο, το παχύτερο δεν κάνει κακό, το λεπτότερο ίσως.
Δεν γράφει για 2.5 εκατοστά διάμετρο, 2.5 τετραγωνικά χιλιοστά γράφει, και για συντομία 2.5mm. :p

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.683
Members
38.730
Νεότερο μέλος
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΗΤΣΙΟΥ