Καλώδια ηχείων vs ΙC...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.897
Τι είναι πιο σωστό, 2,5m καλώδιο ηχείων και 10cm IC ή 2,5m IC και 10cm καλώδια ηχείων?

Reaction score
0
Μιλάμε φαντάζομαι για απλά IC και όχι π.χ. τα CAST της KRELL.
Λοιπόν, μιας και παλιότερα είχα το ρακ δίπλα μου (και έπαιζα με IC 6m) καλό είναι ΟΛΑ τα καλώδια να είναι κοντά.
Αν δεν μπορεί να γίνει κάτι, IC μεγαλύτερα αλλά XLR και με μόνωση οπωσδήποτε

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.897
Ναι βέβαια δεν μιλάω για περίεργες καταστάσεις.
Το ερώτημα έχει να κάνει περισσότερο με το ποιό καλώδιο είναι περισσότερο... κακό για τον ήχο μας και αν οι προενισχυτές δεν διαμαρτύρονται με τα μακρουλά IC. Συνεπώς αν κάποιος έχει την δυνατότητα να ελαττώσει όποιο από τα δύο καλώδια θέλει, ποιού καλωδίου το μήκος να ελαττώσει?

Reaction score
2
Εγω παντα καταλαβαινα μεγαλυτερες διαφορες απο αλλαγη ιντερκονεκτ.......
π.χ. απο spm στα valhalla οταν εβαλα πρωτο το ιντερκονεκτ η αλλαγη ηταν πιο εμφανης απο οτι στη συνεχεια με το καλωδιο ηχειων.......

Reaction score
298
Το δεύτερο. Έχεις ένα κύκλωμα με σταθερή ωμική αντίσταση (έξοδος προ) που οδηγεί ένα άλλο με σταθερή ωμική αντίσταση (είσοδος τελικού). Οι όποιες απαιτήσεις από το καλώδιο είναι πολύ μικρότερες και ευκολότερο να επιτευχθούν.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.897
Συμφωνώ. Έχουν όμως όλοι οι προ την ίδια αντιμετώπιση επί του θέματος (μεγάλο IC)?...

Reaction score
298
Όχι. Ουπς, σόρρυ, διάβασα:
Νίκος Τσαρουχάς said:
Συμφωνώ. Έχουν όμως όλοι οι προ την ίδια αντιμετώπιση επί του θέματος (μεγάλο IC)?...
και κατάλαβα "έχουν όμως όλοι οι [άνθρωποι] την ίδια αντιμετώπιση ..."

Reaction score
2
Θεοδωρόπουλος Δημήτρης said:
Φυσικό να είδες μεγάλη διαφορά με το IC...
Η διαφορά κλάσης των καλωδίων είναι τεράστια
γιατι???στα ηχεια μεσολαβουν 2 καλωδια απο spm μεχρι valhalla (τρια για την ακριβεια με το Valkiria) ενω στο i/c δεν υπαρχει αλλο καλωδιο απο το quattro fil στο valhalla(εκτος valkiria παλι)???

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.897
Δεν γνωρίζω για την διαφορά κλάσης των IC που είχε ο Μιχάλης, νομίζω ότι οι μεγαλύτερες δαφορές που έχω ακούσει ποτέ, είναι από καλώδια ηχείων, (οι υπόλοιποι τι λένε αλήθεια?). Αυτό με κάνει να μην τα πολυεμπιστεύομαι. Ομολογώ ότι αν μπορούσα να απαλλαγώ από αυτά θα το έκανα, έστω και για ψυχολογικούς λόγους. Ο RD πάντως έδωσε μια λογική εξήγηση, αν και οι "απαιτήσεις" στα καλώδια γενικώς, δεν είναι ακριβώς... δικές τους.

Reaction score
298
Η οργάνωση των εική και ως έτυχεν εμπειριών σε ένα συμπαγές, διαψεύσιμο ή επαληθεύσιμο, σύστημα γνώσεων είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. Θα την χαρακτήριζα το Ιερό Δισκοπότηρο της Επιστημολογίας. Θα σου συνιστούσα να αποφεύγεις τέτοια εγχειρήματα, Μιχάλη.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.897
Ναι αλλά δεν εξέδωσε και κανα βιβλίο, την εμπειρία του είπε ο μεσιές Μιχάλης. 8)

Reaction score
2
εκτος του γραμματικου λαθους που εκανες που απο οτι βλεπω το διορθωσες λεω απλα την αποψη μου για αυτους που ισως να ενδιαφερονται....

Reaction score
0
Μιχάλη, αν εξαιρέσω το valhalla, κανένα άλλο καλώδιο της Νordost δεν με ικανοποιεί (και είχα τα SPM αρκετό καιρό στο σύστημά μου)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.642
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale