Καλώδια Home cinema

Reaction score
1
Καλησπέρα, επειδή φτιάχνω το σπίτι μου και ακόμα δεν είσαι καν στοκαρισμένο, λέω να του βάλω μερικά καλώδια στους τοίχους (hdmi,ethernet κτλ)
και σκέφτηκα εκεί που θα βάλω την TV να βάλω απέναντι στις γωνίες πρίζες+καλώδια για τα 2 πίσω ηχεία για το 5.1 home cinema που θα πάρω....

Το ερώτημα μου(όντας άσχετος με home cinema+ήχο) είναι τι καλώδια χρειάζομαι;;; Θέλω να καλώδια αυτά να καταλήγουν στο home cinema για τα 2 πίσω ηχεία, φαντάζομαι 3.5 (jack) καλώδια δεν είναι ε; Πως λέγονται αυτά τα καλώδια;

Θα χρειαστώ και πρίζα ρεύματος για αυτά τα 2 ηχεία;;;

Ας πούμε π.χ για ένα home cinema όπως αυτό "LG BH6730S 5.1 "
http://www.amazon.co.uk/LG-BH6730S-...d=1378760208&sr=1-85&keywords=home+cinema+5.1

Last edited:

Reaction score
5.722
εαν μπορεις βαλε μια κατοψη του χωρου ωστε να σε βοηθησουμε οσο μπορουμε .
βιντεοπρολοβεα θα βαλεις ?
θα περασεις κανονικα καλωδια ηχειων και οχι minijack .
τουλαχιστον 8 μπριζες ρευματος εκει που θα ειναι η tv σου .

Reaction score
1
Όχι προβολέα. Μια μεγάλη τηλεόραση 50-55 ίντσες θα βάλω και 5.1ηχεία. (και θα συνδέσω και 2 υπολογιστές από ΄διπλανά δωμάτια με TV με ethernet,HDMI, USB)

Βασικά αυτό που θέλω να κάνω είναι να έχω τα καλώδια για τα 2 πίσω ηχεία περασμένα μέσα από τους τοίχους,ώστε όταν βάλω τα ηχεία να μην φαίνονται καλώδια κάτω+στον τοίχο.
Η απόσταση είναι κάπου στα 5 μέτρα μήκος και 4 πλάτος.

Το ρεύμα/hdmi/ethernet/usb κτλ κτλ τα έχω βρει, με τον ήχο έχω ένα θέμα γιατί είμαι εντελώς άσχετος από ήχο ενώ από δίκτυα/Pc γνωρίζω.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.135
Members
38.536
Νεότερο μέλος
George Markop