Καλώδια...

Reaction score
0
Νομίζω καλή ιδέα θα ήταν να γινόταν ένα σεμινάριο, όπως πέρσι για την εικόνα, αντίστοιχα για τον ήχο. Με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το θεματάκι για τα καλώδια....Μπορεί να 'χεις πολύ καλά μηχανήματα και τα καλώδια να χαλάνε το σύνολο...το αποτέλεσμα!

Αν μπορεί κανείς να βοηθήσει έχω ton Denon 3910 με B&W 805 και τελικό τον Rotel 1095. Τι καλώδια σύνδεσης μου προτείνετε;

Γιατί να δώσω 100 ευρώ για παράδειγμα και να μην βγάζει τον ήχο που θέλω να ακούσω, θα 'ταν αποτυχία.

Ούτε έχω κάποιον φίλο σε μαγαζί να μου δώσει 3-4 καλώδια να πειραματιστώ...

Ευχαριστώ και εκτιμώ αν ασχολούσασταν με το προβληματισμό μου λιγάκι :D!

Reaction score
384
Mallon seminario me akoustiki xorou kai tropous rithmismatos xreiazomaste.
Afou kaneis auto, tote kai mono tote asxoleisai me ta kalodia.

Einai sa na vazeis 70 Octania benzini sto amaxi, kai prospatheis na to veltioseis 5%, allazontas filtro aera.
Yparxei ena 40% perithorio sto kausimo, ekei na doseis vasi... :p

Reaction score
14
DIMITRIS said:
Mallon seminario me akoustiki xorou kai tropous rithmismatos xreiazomaste.
Afou kaneis auto, tote kai mono tote asxoleisai me ta kalodia.

Einai sa na vazeis 70 Octania benzini sto amaxi, kai prospatheis na to veltioseis 5%, allazontas filtro aera.
Yparxei ena 40% perithorio sto kausimo, ekei na doseis vasi... :
Εύγε! :D

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Περαν των ιδιαιτεροτητων του χωρου ,τα καλωδια αποτελουν εμποδιο μικρο η μεγαλο , στο ηλεκτρικο σημα στην διαδρομη του απο την πηγη μεχρι τα ηχεια .
Τα καλυτερα καλωδια ειναι αυτα που εμποδιζουν και αλλοιωνουν λιγοτερο το σημα .

Θα τα παρομοιαζα καλυτερα Δημητρη , τοσο αναγκαια καλα , οπως και τα αναγκαια καλα λαστιχα που χρειαζεται ενα καλο αυτοκινητο . Ο χωρος θα παρομοιαζοταν καλυτερα με τον ...δρομο . 8)

Reaction score
384
Sta katsavraxa,

o,ti lastixo kai na valeis stin Formula 1, den paei.
Diladi o dromos pali paizei to megalutero rolo, oxi ta lastixa. :D

Apla, pio anagkaio tha itan to seminario peri topothetisis ixeion se ena xoro, ruthmisi suwoofer,etc.
Para me thema "xrisi kalodion apo ton planiti Crypton..."

Akroatis kathetai se simeio tou xorou opou ta 60Hz exoun vuthisi, me apotelesma otan xrisimopoioume gennitria simmatos kai stelnoume 60Hz, den akougetai tipota.
Den uparxei tropos na pareis 60Hz ekei, oute me to kalutero kalodio, kataskeuis Star Trek.
Metakinisi omos akroati-sub tha lusei to provlima, kai malista me kalodio poiotitas OTE.

Ta kalodia paizoun rolo, kanoun ti diki tous diafora, ki an kapoios organosei seminario peri kalodion, ego pantos tha ertho. :)
Me endiaferei , kai den xero kai polla sto antikeimeno.

Reaction score
0
DIMITRIS said:
Apla, pio anagkaio tha itan to seminario peri topothetisis ixeion se ena xoro, ruthmisi suwoofer,etc.
Πολυ καλη ιδεα :D πως γινετε να κανονιστει κατι τετοιο?

Reaction score
14
Συμφωνώ και εγώ πως αυτό που μετράει τελικά ειναι η τοποθέτηση περισσοτερο απο το ίδιο το μηχάνημα...πόσο μάλλον απο το καλώδιο!
Έχω φάει τον τόπο που θα το βάλω αυτό το ρημάδι το SUB για ν παίζει σωστά...τώρα άρχισα να μετράω με το μικρόφωνο!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
DIMITRIS said:
Para me thema "xrisi kalodion apo ton planiti Crypton..."
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

DIMITRIS said:
Akroatis kathetai se simeio tou xorou opou ta 60Hz exoun vuthisi, me apotelesma otan xrisimopoioume gennitria simmatos kai stelnoume 60Hz, den akougetai tipota. Den uparxei tropos na pareis 60Hz ekei, oute me to kalutero kalodio, kataskeuis Star Trek.
Άσε ρε Δημήτρη... και στο hi end έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας. :lol:
Το θέμα sub είναι οφθαλμοφανές. Το πρόβλημα είναι πολύ χειρότερο με θέματα που είναι περισσότερο περίεργα και δεν τα ανακαλύπτεις εύκολα. Τα καλώδια αποδεδειγμένα λειτουργούν ως φίλτρα και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα σε έναν αναλυτή φάσματος. Το γέλιο είναι όταν λόγω προβλημάτων χώρου το σύστημα έχει πχ τονισμένα μεσαιοϋψηλά και αντί να κοιτάξουμε να το διορθώσουμε ψάχνουμε... καλώδιο να τα μαζέψει. Μόλις μας "κάτσει" κάποιο, (κάνει το σύστημα απλά περισσότερο υποφερτό δηλαδή γιατί επί της ουσίας τίποτα δεν διορθώνει), κάνουμε σαν να ανακαλύψαμε την αμερική... :lol:

Reaction score
0
Απάντηση: Καλώδια...

Παντως υπαρχουν καποιοι ενισχυτες (ξερω σιγουρα για εναν νεο Sony που αποκωδικοποιει και τα νεα 7.1 DTS-HD, Dolby True-HD) που εχουν (απο τη συσκευασια τους) ενα μικροφωνο το οποιο το συνδεεις και το κρατας ακριβως εκει που θα καθεσαι οταν θα χρησιμοποιεις το ηχοσυστημα (αφου εχεις τοποθετησει πρωτα τα ηχεια εννοειται) και ο ενισχυτης παιζει καποιους ηχους απο τα ηχεια τους οποιους λαμβανει πισω μεσω του μικροφωνου και ΑΥΤΟΜΑΤΑ καθοριζει τις σωστες ρυθμισεις για να ακους τον καλυτερο, τουλαχιστον συμφωνα με την γνωμη του... ενισχυτη, ηχο στη θεση που καθεσαι!!!

Σιγουρα θα λυσει τα χερια πολλων απειρων αυτιων!!

Παντως για να μπω και στο κλιμα σας, να σχολιασω οτι οπως δε θα εβγαζες μια Φεραρι σε επαρχιακη οδο να την "λιωσεις", ετσι και ο καθε audio/cine-phile πρεπει να εχει την δικη του ειδικη "πιστα" ωστε να αξιοποιησει τις δυνατοτητες των... "κυβικων" του!
Και φανταζομαι οτι οσοι μενουν σε πολυκατοικια περιοριζονται σε λιγα "κυβικα" ωστε να μη πανε στραφι τα χρηματα, να μη "ρυπαινουν" (τους συγκατοικους) και να βρισκουν ευκολα "παρκινγκ"!!
Καλα τα λεω? :p

ΥΓ. Οσους ξερω να μενουν σε πολυκατοικια και να εχουν ηχεια-"Φεραρι" ξερω οτι δεν τα εχουν "ανοιξει" ποτε!!!
ΥΓ2. Sorry για το ψιλο-offtopic!

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis