Καλώδιο ηχείων

constantineparas

"Επαγγελματίας"
Reaction score
8
Καλησπέρα.
Τι θεωρείται καλύτερο ; Καλώδιο γυμνό (χωρίς τερματικό) ,με μπανάνα ή με δίχαλο;
Το καλώδιο που θα εγκαταστήσω είναι λίγο χοντρό.σχεδόν ίσα που χωράει στις μπόρνες. Δεν ξέρω τι να επιλέξω σαν τερματικό .
Η μόνη μου απαίτηση είναι με το που θα συνδεθεί το καλώδιο μην το κουνήσω λίγο καταλάθος και αρχίσει να βγαίνει από την θέση του. (το είχα αυτό με τα κλιπσάκια του παλιού ενισχυτή)

Ευχαριστώ

constantineparas

"Επαγγελματίας"
Reaction score
8
έγινε θα μπει naked. απλά έχω δει σε αρκετά γυμνά καλώδια οι άκρες να έχουν κόλληση. όπως εδώ
IMG_20170806_124303_HDR.jpg

για ποιο λόγο είναι έτσι; σε τι χρησιμεύει ;

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.709
Μόνο στο να μην τσαλακώνονται/κόβονται/παραμορφώνοντα τα πολύκλωνα καλώδια όταν αφαιρείται συχνά.
Κάνει χειρότερη επαφή.

Reaction score
518
επισης για να μην διαβρώνονται. Ο χαλκος με την πάροδο του χρόνου μαυριζει.

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
Μετά από 2-3 10 χρόνια ας κόψει 2 εκ.το καλώδιο,σιγά τ'αβγά
:p

:o
:o Τόσο ακριβό καλωδιο είναι ;;; :p :errwhat:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Μετά από 2-3 χρόνια ας κόψει 2 εκ.το καλώδιο,σιγά τ'αβγά
Δεν ειναι μονο η οξειδωση αλλα και το οτι σε λιγες μερες η επαφη με τις μπορνες θα χαλαρωσει σιγουρα και θα χαλαρωνει ξανα μετα απο καθε φορα που θα τα σφιγγει μεχρι που θα αρχισουν να κοβονται τα strands.

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Ποτε ...μα ΠΟΤΕ κολληση (καλαϊ) στο τελειωμα των γυμνων καλωδιων. Δεν σφιγγουν στις μπορνες και κυριως ακουμπανε σε δυο τρια σημεια μονο και ως εκ τουτου υπαρχει τεραστιο θεμα αγωγιμοτητας.

Ακροδεκτες βαζουμε οταν θελουμε για διαφορους λογους να τους αφαιρουμε τακτικα και οταν η διατομη του καλωδιου ειναι τετοια που δεν χωραει στις μπορνες ενισχυτη η ηχειων.

Reaction score
7.891
Τελευταία διαβάζω κάποια post στα οποία το καλώδιο αλλάζει σύμφωνα πάντα με τον εκάστοτε ιδιοκτήτη δραματικά την ποιότητα του τελικού αποτελέσματος. όταν έκανα την καινούρια ηλεκτρική εγκατάσταση στο σπίτι μου σαν καλώδια ηχείων πέρασα αυτά:

TAVC-10C TagaHarmony Καλώδιο Ηχείων Διάφανο 2x3mm²

https://www.atrade.gr/index.php?opt...duct_id=202&virtuemart_category_id=40&lang=el

Βάση λογικής δεν αναφέρομαι καν σε καλώδια ρεύματος ότι και καλά ένα κομμάτι του 1 μέτρου που κοστίζει 2000€ το οποίο κουμπώνει στη κλασική legrand πρίζα με το 1.5mm λιωμένο καλώδιο χαλκού τριακονταετίας ότι θα κάνει διαφορά (το ιδανικό είναι από το ρολόι έξω να ξεκινάνε όλα με τις σωστές προδιαγραφές και ΣΩΣΤΗ γείωση ) αλλά στο κομμάτι από τον τελικό μέχρι τα ηχεία. αν δώσω τα 200 euro πχ να πάρω 4 μέτρα mogami θα έχω πιο πλούσια μπάσα διαύγεια στις ψιλές και ότι άλλα σχόλια έχω διαβάσει? και πως μπορώ να ξεχωρίσω πιο καλώδιο θα μου δώσει καλύτερα μπάσα και ποιο καλύτερα μεσαία πχ?

Το thread για τα καλώδια το έχω διαβάσει και οι απόψεις διίστανται.

Reaction score
3.093
Τελευταία διαβάζω κάποια post στα οποία το καλώδιο αλλάζει σύμφωνα πάντα με τον εκάστοτε ιδιοκτήτη δραματικά την ποιότητα του τελικού αποτελέσματος. όταν έκανα την καινούρια ηλεκτρική εγκατάσταση στο σπίτι μου σαν καλώδια ηχείων πέρασα αυτά:

TAVC-10C TagaHarmony Καλώδιο Ηχείων Διάφανο 2x3mm²

https://www.atrade.gr/index.php?opt...duct_id=202&virtuemart_category_id=40&lang=el

Βάση λογικής δεν αναφέρομαι καν σε καλώδια ρεύματος ότι και καλά ένα κομμάτι του 1 μέτρου που κοστίζει 2000€ το οποίο κουμπώνει στη κλασική legrand πρίζα με το 1.5mm λιωμένο καλώδιο χαλκού τριακονταετίας ότι θα κάνει διαφορά (το ιδανικό είναι από το ρολόι έξω να ξεκινάνε όλα με τις σωστές προδιαγραφές και ΣΩΣΤΗ γείωση ) αλλά στο κομμάτι από τον τελικό μέχρι τα ηχεία. αν δώσω τα 200 euro πχ να πάρω 4 μέτρα mogami θα έχω πιο πλούσια μπάσα διαύγεια στις ψιλές και ότι άλλα σχόλια έχω διαβάσει? και πως μπορώ να ξεχωρίσω πιο καλώδιο θα μου δώσει καλύτερα μπάσα και ποιο καλύτερα μεσαία πχ?

Το thread για τα καλώδια το έχω διαβάσει και οι απόψεις διίστανται.
Η γείωση είναι μια και μοναδική,ή υπάρχει ή δεν υπάρχει.
Πάρε πρώτα να δοκιμάσεις ένα καλώδιο ρεύματος και δεν θα το μετανοιώσεις
Δεν υπάρχει συνταγή ασφαλής στα καλώδια.μόνο κατόπι δοκιμών
Ο συγχωρεμένος ο Σπέρτος μου είχε πει σε ερωτήσεις που του έκανα:Αν δεν πληρώσεις δεν μαθαίνεις

Reaction score
7.891
Η γείωση είναι μια και μοναδική,ή υπάρχει ή δεν υπάρχει.
Πάρε πρώτα να δοκιμάσεις ένα καλώδιο ρεύματος και δεν θα το μετανοιώσεις
Δεν υπάρχει συνταγή ασφαλής στα καλώδια.μόνο κατόπι δοκιμών
Ο συγχωρεμένος ο Σπέρτος μου είχε πει σε ερωτήσεις που του έκανα:Αν δεν πληρώσεις δεν μαθαίνεις
Η γείωση είναι μία η σωστή θεμελιακή γείωση με τα σωστά αποτελέσματα είναι άλλο θέμα. Στην νέα εγκατάσταση που έκανα στο σπίτι μου για να βγούν σωστά οι μετρήσεις με ένα μηχάνημα που έφερε ο ηλεκτρολόγος χρειάστηκε να καρφόσουμε 3 χάλκινους πασάλους του μέτρου στα 2 μέτρα βάθος σε τρία διαφορετικά μέρη έξω από το σπίτι. Τα οποία συνδέονται στο καινούργιο τριφασικό ρολόι

Reaction score
3.093
Η γείωση είναι μία η σωστή θεμελιακή γείωση με τα σωστά αποτελέσματα είναι άλλο θέμα. Στην νέα εγκατάσταση που έκανα στο σπίτι μου για να βγούν σωστά οι μετρήσεις με ένα μηχάνημα που έφερε ο ηλεκτρολόγος χρειάστηκε να καρφόσουμε 3 χάλκινους πασάλους του μέτρου στα 2 μέτρα βάθος σε τρία διαφορετικά μέρη έξω από το σπίτι. Τα οποία συνδέονται στο καινούργιο τριφασικό ρολόι
Λογικό,φάση και γείωση

Reaction score
3.093
Oχι το λογικό είναι Φάση, ουδέτερος ,γείωση , και γειωμένος ουδέτερος όπως το κάνει η ΔΕΗ.
Αλλο ήθελα να του δώσω να καταλάβει,βάση αυτών που έγραψε για τριφασικό και γείωση

Reaction score
7.891
ναι αλλά φεύγουμε από το ερώτημα. το ότι κάποιος κύριος ο οποίος με λίγο ψάξιμο που έκανα ήταν κορυφαίος σε ηχητικά είπε αυτό που είπε δεν μου λέει κάτι. αυτό ισχύει σε πολλά πράγματα και εγώ στη δουλεία μου (PC) το ίδιο θα σου πω. το ερώτημα όμως γίνεται για ακριβός τον αντίθετο λόγο, ζούμε σε δύσκολες εποχές και δεν είναι εύκολο να δίνουμε λεφτά μόνο για δοκιμές όταν κάποιος τις έχει κάνει και μπορεί να μας κατατοπίσει. Σε γενικές γραμμές γνωρίζω ότι παίζει μεγάλο ρόλο η διατομή του καλωδίου και το υλικό κατασκευής και γιαυτό το λόγο έβαλα τριάρι καλώδιο χάλκινο. με μικρότερης διατομής καλώδιο πιο ακριβό με διάφορα επίπεδα μόνωσης τι θα μου προσφέρει αν μου προσφέρει και ποιες είναι οι προδιαγραφές για να διαλέξω το Α ΚΑΛΟ καλώδιο από το Β ΚΑΛΟ καλώδιο?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.482
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid