Καλώδιο cat 6

Reaction score
0
Μηπώς μπορεί κάποιος με απλά-κατανόητα ελληνικά να μου εξηγησει το καλώδιο cat6 τι χρήση έχει στους βιντεοπροβολείς?

Reaction score
0
Εκτός από extreme περιπτώσεις που κάποιοι έχουν τροποποιήσει το ίδιο το καλώδιο για να μεταφέρει εικόνα (κολλάνε στα άκρα αντί για RJ45, ακροδέκτες βίντεο), υπάρχουν στο εμπόριο μετατροπείς video to ethernet. Δηλαδή από την μια πλευρά παίρνει HDMI πχ. και από την άλλη βγάζει ethernet. Ουσιαστικά μεταφέρουνε το σήμα μέσω του καλωδίου cat6.Στο τέλος της άλλης πλευράς του cat6 έχεις άλλον ένα μετατροπέα. Ο λόγος είναι ότι μπορέις να περάσεις ένα cat6 πολύ εύκολα μέσα από ένα κανάλι και μετά να το τερματήσεις εξίσου εύκολα. Το ίδιο δεν γίνεται ούτε με HDMI, ούτε με άλλο καλώδιο HD, καθώς οι γνώσεις και η ικανότητα συναρμολόγησης είναι πολύ δύσκολη.

Reaction score
10
Το cat6 μεταφερει το σημα , απο τη πηγη στο προβολεα μεσω δυο μικρων κουτιων που λεγονται balun, σε μεγεθος πακετου τσιγαρων.
Το ενα ειναι το transmiter και το αλλο το receiver.

Απο τη εξοδο HDMI της πηγης, ξεκιναει ενα μικρο HDMI, που παει στο in του balun transmiter.
Απο το transmiter out, φευγουν 2 ζευγη cat5 / cat6 και πανε στο receiver in, που βρισκεται κοντα στο προβολεα.
Απο το receiver out, φευγει ενα μικρο HDMI, που παει στο προβολεα.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Καλώδιο cat 6

Το cat6 μεταφερει το σημα , απο τη πηγη στο προβολεα μεσω δυο μικρων κουτιων που λεγονται balun, σε μεγεθος πακετου τσιγαρων.
Το ενα ειναι το transmiter και το αλλο το receiver.

Απο τη εξοδο HDMI της πηγης, ξεκιναει ενα μικρο HDMI, που παει στο in του balun transmiter.
Απο το transmiter out, φευγουν 2 ζευγη cat5 / cat6 και πανε στο receiver in, που βρισκεται κοντα στο προβολεα.
Απο το receiver out, φευγει ενα μικρο HDMI, που παει στο προβολεα.
[ποια τα + από την χρήση του?
ποια τα - από την χρήση του?
κόστος?

για να βάλω π.χ. σκέψου ότι θέλω να τοποθετήσω hdmi 1080p 15m

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.377
Απάντηση: Re: Καλώδιο cat 6

θέλω να τοποθετήσω hdmi 1080p 15m
Τότε να βάλεις κοινό HDMI.