Καλώδιο HDMI/VGA σε Component

Reaction score
19
Παιδιά θέλω να στείλω σήμα από το PC σε μια τηλεόραση και από το PC η μόνη έξοδος είναι δύο HDMI.

Έχει δοκιμάσει κανείς να στείλει Component από HDMI ή VGA καλώδιο και να έπαιξαν όλα ρολόι;

Βρήκα αυτό:

Βέβαια και VGA->Component την ίδια δουλειά θα κάνει (με έναν ενδιάμεσο adaptor). Έχετε κάποιες άλλες προτάσεις;

Reaction score
11
Προσπαθώ και εγώ εδώ και μερικές μέρες κάτι παρόμοιο αλλά υπάρχει πρόβλημα.

Το δικό μου case έχει ώς εξής.
Προβολέας χωρίς είσοδο HDMI ή DVI μόνο Component, SVideo, VGA κλπ
DVD με DVI,component,Svideo,Video έξοδο.
Playstation3 με HDMI έξοδο.

Αγοράζοντας πρόσφατα το PS3 και συνδέοντάς το στο προβολέα με το απλό καλώδιο Video έβλεπα χαμηλή ανάλυση. Στο manual είδα ότι υπάρχη extra καλώδιο από την Sony από HDMI σε 3πλό RCA component που μπορούσε να σηκώσει ψηλή ανάλυση. Το αγόρασα λοιπόν κόστος 20ευρώ και μετά την σύνδεση και τις κατάληλες αλλαγές στις ρυθμίσεις του PS3 (ανάλυση μέχρι και 1080) η διαφορά στην ανάλυση στο προβολέα ήταν εκπληκτική στα παιχνίδια, ενώ σε απλά "καλά" DVD είχε και εκεί μία μικρή διαφορά.

Έτσι λοιπό με την αλλαγή αυτή μπήκα στη μπρίζα ώστε να βρώ adaptor από DVI σε 3πλο RCA Component ώστε να έχω και στο DVD player την βελτίωση που έβλεπα με το PS3.

Εδώ αρχίζουν τα προβλήματα.
Βρήκα τα σχετικά απο την Αμερική και τα αγόρασα σε πολύ καλές τιμές. To site http://www.hdstep.com/ το συστήνω ανεπιφύλακτα. Ενναλακτικά έχει και το Πλαίσιο αρκετά καλώδια και adaptors. Αλλά τα βύσματα έχουν ασυμβατότητες. Τι Εννοώ, σε όλα τα καλώδια προέκτασης DVI δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά στους adaptors το βύσμα έχει διαφορά και δεν είναι συμβατό.
Μήπως ξέρει κανείς κάτι ? Γιατί αυτές οι διαφορές με αποτέλεσμα να μην μπαίνουν οι adaptors στα DVD αφού σε αυτούς τό βύσμα έχει επιπλέον 4 ακίδες ανώ το έλασμα είναι μεγαλύτερο !!!
Δέιτε τις διαφορές στα βύσματα στη σχετικές εικόνες.

Attachments

Reaction score
19
Φίλε pank αν το DVD σου βγάζει DVI χωρίς τις 4 επιπλέον ακίδες τότε σημαίνει ότι είναι DVI-D (αμιγώς digital δηλαδή) και δεν μπορεί δυστυχώς να βγάλει αναλογικό σήμα από εκεί.

Για να παίξει DVI-σε-Component πρέπει το DVI της συσκευής να είναι σε θέση να δώσει και αναλογικό σήμα.

Attachments

Reaction score
11
Φίλε pank αν το DVD σου βγάζει DVI χωρίς τις 4 επιπλέον ακίδες τότε σημαίνει ότι είναι DVI-D (αμιγώς digital δηλαδή) και δεν μπορεί δυστυχώς να βγάλει αναλογικό σήμα από εκεί.

Για να παίξει DVI-σε-Component πρέπει το DVI της συσκευής να είναι σε θέση να δώσει και αναλογικό σήμα.
Μπράβο Κώστα. Κάτι τέτοιο είχα ψιλιαστεί αλλά δεν είχα μπορέσει να βρώ σχετικές φώτο και τις διαφορές. Η συνημμένη φώτο με τα βύσματα που έβαλες είναι πολύ κατατοπιστική για τις διαφορές.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef