Κανένας ηλεκτρολόγος ή που να ξέρει από ηλεκτρολογικά;

Reaction score
1
Πρόσφατα τοποθετήσαμε με την σπιτονοικοκυρά τις εξωτερικές απλίκες του σπιτιού. Αγόρασα και λάμπες και τα τοποθέτησα όλα μόνος μου.
Έλα μου όμως που μια απλίκα δεν ανάβει!

Σήμερα αποφάσισα να ασχοληθώ με το πρόβλημα. Έλυσα τους σχετικούς διακόπτες και βρήκα... αυτό...

59im.jpg

Τρία καλώδια (κίτρινο, μαύρο, γκρι) που συνεχίζουν προς τα κάτω (χαμηλά στην ίδια ευθεία, υπάρχει πρίζα που λειτουργεί), και ένα μαύρο που τερματίζει στο κουτάκι του πάνω διακόπτη και είναι μονωμένο με ταινία.
Οι διακόπτες αυτή τη στιγμή έχουν...διακοσμητικό ρόλο!
Στην απλίκα σίγουρα υπάρχει καλώδιο γιατί την σύνδεσα κανονικά.

Τι έχει κάνει ο τύπος; :203:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Κανένας ηλεκτρολόγος ή που να ξέρει από ηλεκτρολογικά;

απλα ενωσε τα καλωδια με ταινια
αντι για κλεμα
συνηθως οι ηλεκτρολογοι κανουν καμμια ματσολια που και που

Reaction score
1

Δεν έχω κάτι να ενώσω argi. Τα 3 που φαίνονται πίσω πάνε κατευθείαν κάτω και αυτό με τη ταινία δεν έχει άλλο για να ενωθεί. Δεν ξέρω και τα βασικά ηλεκτρολογικά δίκτυα ρε γαμώτο για να ξέρω τι κάνει τι...

Reaction score
15.548

απλα εχει κατεβασει μια φαση ακομα .....

......λογικα το εχει κανει για να μπορει να δουλεψει(αν χρειαστει) και εκεινο το κουτι...

Reaction score
1

ΟΚ κατανοητό. Να τσεκάρω λοιπόν με το δοκιμαστικό αν φτάνει ρεύμα εκεί. Δεν θα έπρεπε όμως να υπήρχε 1 ή 2 καλώδια για να δίνει ρεύμα στην απλίκα;

Reaction score
187

Πρεπει να υπαρχει και μια επιστροφη για να λειτουργησει το φως.δηλαδη εχεις μια φαση(αυτη που αναβει το δοκιμαστικο)και αλλο ενα καλωδιο που επιστρεφει την φαση στην λαμπα.ο ουδετερος της λαμπας επιστρεφει σε καποια διακλαδωση σε κουτι διακλαδωσεως και οχι στο κουτι του διακοπτη.

αν δεν υπαρχει καλωδιο επιστροφης τοτε δεν θα αναβει το φως απο εκει.μηπως ομως αυτο που ειναι μονο του ειναι η επιστροφη και πρεπει να παρεις φαση απο το αλλο μαυρο?τσεκαρε με προσοχη.λογικα αυτο θα ειναι.

Reaction score
1.772

η απλικα που δεν αναβει ειναι πανω απο τα δυο κουτια που φαινονται στην φωτο;

τα καλωδια που συνδεσες στην απλικα τη χρωματα εχουν;

το μονωμενο καλωδιο εχει ρευμα;

απαντησε μου σε αυτα να σου πω τι θα κανης.

βαλε και μια φωτο απο μακρια ωστε να φαινεται

η απλικα και η πριζα χαμηλα.

πρεπη να εχει και καποιο καουτι ψηλα;

Reaction score
1

Λοιπόν: τα καλώδια στην απλίκα είναι γκρι και τα δύο. Το καλώδιο με την μονωτική (του οποίου το χρώμα τελικά είναι γκρι και όχι μάυρο όπως προείπα), δοκιμάστηκε και έχει ρεύμα.

@ΧΑΡΙΤΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ: Έτσι μου φαίνεται και εμένα. Ότι λείπει ένα καλώδιο.
@back: Η απλίκα είναι εξωτερική και βρίσκεται ψηλά και δεξιά από τους διακόπτες. Ευθεία κάτω από τους διακόπτες βρίσκεται μια πρίζα σούκο σε λειτουργία.
Για κουτιά ψηλά στους τοίχους δεν ξέρω να σου πω, μιας και σε αυτό το ύψος υπάρχει ξυλοκατασκευή που φιλοξενεί τα ρολά των παραθύρων.

Reaction score
1.772

το ενα καλωδιο στην απλικα θα επρεπε να ειναι μπλε.

αν μπορεις να βγαλης το τζαμι της απλικας τσεκαρε αν εχουν και τα δυο ρευμα.

προσεξε μη σε χτυπηση το ρευμα.

κοντολογης θα επρεπε να πηγαινη γκρι καλωδιο που βρηκες μονωμενο

στο διακοπτη και απο εκει να φευγη ενα καλωδιο (εντολη) π.χ. κοκκινο η ασπρο να πηγαινη

στην απλικα για να της δωση ρευμα και το αλλο μπλε (ουδετερος) να ερχεται απο το κουτι

διακλαδωσης δεν θα πρεη να ειναι καλυμενο απο ξυλοκατασκευες και στην ευθεια πανω απο την

απλικα για ευκολο εντοπισμο σε περιπτωση επισκευης.

Reaction score
1.772

εαν το σωληνακι απο το κουτι επικοινωνει με την απλικα μπορεις να περασεις δυο καλωδια με μια

ατσαλινα.

Reaction score
1.083

(1) Στην απλίκα θα έπρεπε να υπάρχει ένα μαύρο (@back δεν θα έχει μπλέ πουθενά - είναι με τον παλιό κανονισμό χρωμάτων) και ένα άλλο χρώμα (π.χ. γκρί).

(2) Το γκρί που φτάνει στο διακόπτη πρέπει να είναι ένα από τα δυο γκρί της απλίκας. Το άλλο γκρι της απλίκας, θα πρέπει να έχει τον ουδέτερο μόνιμα.

Αν το παραπάνω (2) μπορεί να επαληθευτεί (αν έχεις τις γνώσεις να το κάνεις), μπορείς να πάρεις φάση (μαύρο) π.χ. από την πρίζα κάτω και να την πας στο διακόπτη.
Η άλλη επαφή του διακόπτη θα είναι το γκρί που πάει στην απλίκα

Reaction score
1.083

...
Τι έχει κάνει ο τύπος; :203:
τι ρόλο παίζει το κάτω μπουάτ της φωτογραφίας;

Reaction score
1.772

(1) Στην απλίκα θα έπρεπε να υπάρχει ένα μαύρο (@back δεν θα έχει μπλέ πουθενά - είναι με τον παλιό κανονισμό χρωμάτων) και ένα άλλο χρώμα (π.χ. γκρί).

(2) Το γκρί που φτάνει στο διακόπτη πρέπει να είναι ένα από τα δυο γκρί της απλίκας. Το άλλο γκρι της απλίκας, θα πρέπει να έχει τον ουδέτερο μόνιμα.

Αν το παραπάνω (2) μπορεί να επαληθευτεί (αν έχεις τις γνώσεις να το κάνεις), μπορείς να πάρεις φάση (μαύρο) π.χ. από την πρίζα κάτω και να την πας στο διακόπτη.
Η άλλη επαφή του διακόπτη θα είναι το γκρί που πάει στην απλίκα
ok ειναι με τον παλιο αλλα αυτο που φτανη στον διακοπτη εχει ρευμα οποτε δεν ειναι αυτο.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης