Κανένα καλό mobo?

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.780
Ρε παίδες, ρίξτε καμιά ιδέα για κανένα καλό motherboard με PCI express, που να έχει ένα τεσσάρι ή οχτάρι slot. Είτε για Intel, είτε για AMD.

HV

Reaction score
0
Με μπερδεψες...
Εννοεις 1χ16 και 1χ8 ??
Οπως και να εχει εγω προτεινω το Gigabyte DS3 ανεπιφυλαχτα για Intel.

HV

Reaction score
0
Το DS3 εχει 2χ16 lanes , ειναι μια χαρα για SLI και ακριβως το ιδιο με το DQ6 οσο αφορα το Overclock...

HV

Reaction score
0
Μακρια απο Nvidia μητρικες...Ακομα και το 680i που ειναι πολυ καλο εχει πολλα προβληματα..Για σταθεροτητα 965/975.

HV

Reaction score
0
Δεν προσφερει τπτ παραπανω απο το DS3 , και κοστιζει καπου 50-60ε παραπανω.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.780
Ναι, ρε σεις, τί προβλήματα είναι αυτά με το 680i! Αληθεύουν; Τέλος πάντων, δεν με ενδιαφέρει το SLI· απλά θέλω ελεύθερο ένα slot 4x ή φαρδύτερο. Αυτό είν' όλο.

Reaction score
14
Εγώ Κώστα μου, με την αφέλεια που με διακρίνει, θα πήγαινα σε Intel (αυτή τη στιγμή) και σε Asus p5b-e.
(Δεν σε κόβω για SLI τύπο... αν ναι...με ξεγελάει το μαλλί! :happy_8: )

Οι ακριβότερες επιλογές τις Asus με κυριολεκτικά άχρηστα "φιτσερς" για τον πολύ τον κόσμο... είναι
αντικειμενικά πανάκριβες.
Αν ενδιαφέρεσαι γαι wifi....πας στην επόμενη (με ομορφιές για ψύξη) P5B Deluxe wifi. ( & SLI)
Οι υπόλοιπες πιο πάνω αφορούν μόνο....πελάτες. ;-)

Ενδιαφέρουσα δείχνει και η MSI P965 PLATINUM.

Από τις Gigabyte έχω κακές εμπειρίες και τις αποφεύγω χρόνια.
Δεν έχω άποψη για τις καινούριες.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
100.258
Ναι, ρε σεις, τί προβλήματα είναι αυτά με το 680i! Αληθεύουν;
Ναι, αληθεύουν. Corrupt data, προβλήματα SATA, blue screens κλπ
Δε συμβαίνουν όμως σε όλους τους κατόχους 680i, αλλά σε ένα μικρό ποσοστό, αρκετό όμως για να σε κάνει να σκεφτείς πιο πολύ την επιλογή του συγκεκριμένου chipset.
Και δεν είναι θέμα κατασκευαστή μητρικής, γιατί τα προβλήματα με το 680i παρουσιάζονται σε όλους, με την ίδια συχνότητα πάνω-κάτω.
Πολλοί ειδικοί(;) έχουν καταλήξει ότι είναι πρόβλημα hardware, λόγω βιασύνης της NVIDIA να παρουσιάσει το 680i και να ανταγωνιστεί την Intel.
Πάντως με διάφορες ενημερώσεις software "μπαλώνουν" κάποιες τρύπες. Και κατά τη γνώμη μου, αν κάποιος επιλέξει τελικά το 680i, είναι προτιμότερο να έπιλέξει κατασκευαστή με "στενές σχέσεις" με την NVIDIA πχ EVGA (που στην ουσία είναι συμφερόντων NVIDIA), γιατί υπάρχει πιο άμεση υποστήριξη και κυκλοφορία updates.
Π.χ. http://www.nvidia.com/object/680i_hotfix.html

Επειδή άλλαξα μητρική (σχεδόν όλο το PC δηλαδή...) πρίν κανα δίμηνο κατέληξα στην ASUS Commando:

ASUS site

Είναι από τις πιο ακριβές μητρικές με chipset 965, αλλά έχει την καλύτερη ποιότητα κατασκευής.

xbitlabs
hardwarezone
tweaktown

Και έλεγα ότι δε θα ξαναγοράσω ASUS... :happy_9:

HV

Reaction score
0
Ποιοτητα κατασκευης...Χμμμ, για να βαλεις διπλα μια DS3 η μια DQ6 και αν μπορεσεις να βρεις διαφορα σε ποιοτητα κατασκευης κερναω καφε :)

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: Κανένα καλό mobo?

Η eVGA αντικαθιστά δωρεάν τα προβληματικά 680i mobo, by the way.

Dear 680i Users,

Some users have reported they are encountering obstacles in over-clocking Intel Quad Core CPUs in excess of 1300MHz FSB on the EVGA nForce 680i SLI platform.

If you have an Intel Quad Core CPU and are experiencing this issue, EVGA will swap your original unit for a motherboard that improves your Intel Quad Core over-clocking.

EVGA will offer the following to all customers:
* Direct cross shipment to all customers
* Cover the shipping cost both directions
* Products are going to ship with a 3 Day shipping method.
(this is the current plan)

If you are interested in receiving a replacement, please be sure your product is registered on our site at http://evga.com/register. After registering, please visit http://evga.com/support/680i_fsb.asp and enter your serial number and stay tuned for an update on when to RMA your board in early March via email.
Note: This offer is only applicable for the Intel Quad Core issue listed above.

As a reminder, this will not count against your EAR program, if you have purchased an EAR with your previous serial number; then that will carry over to this new serial number.

Please do not use your EAR program or Submit for an RMA yet. Please just enter your serial number and wait to hear from us on the next steps.

Thank you,
EVGA Management Team

http://evga.com/support/680i_fsb.asp

:bravo:

HV

Reaction score
0
Δεν νομιζω πως αυτα ισχυουν εκτος Αμερικης.
Εν ολιγοις θα πρεπει να το πας πισω εκει που το αγορασες, εκεινοι στην Αντιπροσωπεια , εκεινοι στην EVGA και μετα να γινει αντικατασταση.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.673
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale