Καντε μου μια χαρη...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Παρακαλω πολυ σας, θα ηθελα να σας ζητησω να μου κανετε μια χαρη.
Οχι τιποτα δυσκολα πραγματα.
Σας ζητω μονο να παρακολουθησετε το παρακατω βιντεο με τον
ηχο στο 'on'.
Δεν θα σας πω τιποτα για το κοματι η τον ερμηνευτη, αλλως τε και
τα δυο ειναι πολυ γνωστα.
Το βιντεο ειναι πολυ μικρο, κραταει μολις 3.20''
Θα ζητησω μονο να εστιασετε την προσοχη σας στο τελευταιο κομματι
της ερμηνειας-στο γνωστο vincero- και να παρακολουθησετε τον
ερμηνευτη

[youtube]CR85o0-8sRA[/youtube]

Ακουω σχολια...

Reaction score
8
Κατάφερε να εξεπλήξει ακόμη και τον ίδιο, σα να λέει μέσα του
"τι έκανα τώρα ?, πως το ΄κανα αυτό ?, vincero ακόμη και μένα" και συγχρόνως ανείπωτη συγκίνηση και ηδονή.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Νικο ευχαριστω.

Απο τους υπολοιπους 60 που διαβασαν/ειδαν/ακουσαν το θεμα
κανεις δεν εχει να πει τιποτα?
Καμια αντιδραση?
Κανενα συναισθημα(καλο η κακο)?

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Εμένα μου έδωσε την αίσθηση ότι το λεξιλόγιό μου δεν επαρκεί για να περιγράψω όχι αυτό που αισθάνθηκα, αλλά αυτό που διαισθάνθηκα...

Reaction score
14
"vincero' "σημαίνει "θα νικήσω".

Από μόνο του λοιπόν έχει μια απίστευτη δύναμη σαν στίχος..
Συνδυασμένο με την επίσης απίστευτη μουσική σύνθεση δεν θέλεις πολύ να εκστασιαστείς..κυρίως όταν είσαι ο καλύτερος στο είδος σου.

Από την άλλη αν το βιντεάκι είναι την χρονική περίοδο που υποψιάζομαι , ενδεχομένως να μιλάμε για μια συγκλονιστική προσωπική στιγμή..
Αν δηλαδή γνώριζε το πρόβλημα υγείας του..

** εγώ πάντως έχω σοβαρό "θέμα" συναισθηματικής φόρτισης με αυτό το ,κατά τη γνώμη μου, αριστούργημα.. :)

VG

Reaction score
0
Ολοι αυτοι ειναι βαθυτατα αφοσιωμενοι στο αντικειμενο τους (το οποιο απαιτει μια ζωη υβριδιο καλόγερου-πρωταθλητή),και καθε βραδυ στην σκηνη δινουν ενα κομματι του εαυτου τους.

Επισης ειναι και μεγαλα ψωνια αλλα αυτο δεν το λεμε!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Συγκίνηση...
Ένας μεγάλος ερμηνευτής που ακόμη και με μια στατική ερμηνεία μπορεί εύκολα να σε κάνει να ανατριχιάσεις, ακόμη και σε εποχές που δεν ήταν στο φόρτε του. Νομίζω άλλωστε ότι το πλεονέκτημα του μεγάλου αυτού τενόρου σε σχέση με άλλους, δεν ήταν η ικανότητα μιας θεατρικής ερμηνείας, αλλά απλά, τα μεγάλα φωνητικά του προσόντα.

Αυτή είναι η τελευταία ερμηνεία του Nessum Dorma μπροστά στο κοινό, τον Φεβρουάριο του 2006.

http://www.youtube.com/watch?v=O0Sx5lbVlQA&feature=related

...

Reaction score
77
Απάντηση: Καντε μου μια χαρη...

Εγώ φίλε Αντρέα, που χάθηκα λόγω επαγγελματικών ταξιδιών, ήμουν αυτός που μετέδωσε απευθείας το 1ο κοντσέρτο τους (ΕΤ-2 τότε) στις 7.7.1990, σε μία από τις πρώτες μου τηλεοπτικές εμφανίσεις.

Ήταν λίγο καλύτερος στο 1ο κοντσέρτο, απ' ότι σ αυτό το 2ο.
Όταν είπε το Vincero , για λίγα δευτερόλεπτα έχασα τη φωνή μου, κάνοντας ένα μικρό τηλεοπτικό κενό...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Τα λόγια είναι περιτά για την συγκεκριμένη στιγμή....
Και να φανταστείτε ότι η όπερα είναι απ τα χειρότερα μου.

Reaction score
0

Θυμαμαι οτι την ιδια ανατριχιλα μου προκαλεσε η Sarah Brightman στο DVD "Live From Las Vegas" οπου σε καποιο σημειο ερμηνευει το Nessun Dorma, πραγματικο αηδονι (απο τα καλυτερα μουσικα DVD που εχω).
Ο Pavarotti ηταν μοναδικος με φοβερο παθος αλλα θα ελεγα και λιγο πιο "αγριος", βεβαια αυτο απαιτουσε και το κοματι που ερμηνευε.
Παντως θα ηθελα να κανω και ενα μικρο συσχετισμο μεταξυ των δυο καλλιτεχνων μιας και το εφερε ο λογος. Ο καθενας προσπαθουσε να φερει με τον δικο του τροπο την κλασικη μουσικη πιο κοντα στο απλο ανθρωπο. Βεβαια η Brightman δεν ειναι του ιδιου βεληνεκους με τον Pavarotti ομως και σαν νεωτερη χρησιμοποιει την συγχρονη τεχνολογια με διαφορους πειραματισμους μαλλον πρωτογνωρους για το ειδος της μουσικης. Πιστευω οτι αυτος ειναι ενας σοβαρος λογος που εχει και πολους εχθρους απο τους κριτικους της κλασικης μουσικης.

Reaction score
40

Στο πρώτο videoclip που μας παρουσίασε ο κ. Ανδρέας Κ. και πάντα εκφάζοντας την προσωπική μου άποψη, ο Luciano Pavarotti εμφανίζεται σαν ένας άνδρας σίγουρος για τη νίκη ως αναφορά την ερμηνεία του και μπαίνοντας μέσα στο ''πετσί'' του νοήματος της άριας ''Nessun Dorma'' ''Κανένας δε θα κοιμηθεί''.
Επίσης φαίνεται και η σίγουρη νίκη αν λάβουμε υπ' όψιν τον τραγουδιστή Pavarotti, άνετη αναπνοή, νότες, καθαρή και σταθερή κορόνα ''vincero''.
Στο δεύτερο videoclip που μας παρουσίασε ο κ.Νίκος Τσαρουχάς,φαίνεται ένας άνδρας πιο ανθρώπινος, ευαίσθητος, με άλλη ερμηνευτική προσέγγιση στην άρια αυτή.
Αν και στη φωνή του διαφαίνονται μερικά προβλήματα με την εμπειρία του τα προσπερνά και παίρνει άλλη διάσταση πλέον το νόημα αυτής της άριας.
Μου αρέσουν και τα δύο clips γιατί στο πρώτο δείχνει υγεία, νεότητα, σιγουριά, η φωνή του έχει διαύγεια και ένταση και το δεύτερο γιατί δείχνει ωριμότητα, ανδρική ευαισθησία,ανθρώπινη υπέρβαση, συγκίνηση......
Σας παραθέτω τα λόγια και την αγγλική μετάφραση της άριας για να συγκρίνετε πιο εύκολα τα λεγόμενά μου.

Εδώ υπάρχει μία ερμηνεία από τον ίδιο καλλιτέχνη που νομίζω έχει ενδιαφέρον. Δώστε προσοχή στη φωνή που δεν είναι πλέον ίδια όπως παλιά αλλά περιέχει όλα τα παραπάνω στοιχεία που σας έγραψα για τα δύο clips πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη.
[YOUTUBE]RdTBml4oOZ8&feature=related[/YOUTUBE]

Italian Text
Nessun dorma! Nessun dorma!
Tu pure, o, Principessa,
nella tua fredda stanza,
guardi le stelle
che tremano d'amore
e di speranza.
Ma il mio mistero è chiuso in me,
il nome mio nessun saprà!
No, no, sulla tua bocca lo dirò
quando la luce splenderà!
Ed il mio bacio scioglierà il silenzio
che ti fa mia!
(Il nome suo nessun saprà!...
e noi dovrem, ahime, morir!)
Dilegua, o notte!
Tramontate, stelle!
Tramontate, stelle!
All'alba vincerò!
vincerò, vincerò!

English Translation of "Nessun Dorma"
Nobody shall sleep!...
Nobody shall sleep!
Even you, o Princess,
in your cold room,
watch the stars,
that tremble with love and with hope.
But my secret is hidden within me,
my name no one shall know...
No!...No!...
On your mouth I will tell it when the light shines.
And my kiss will dissolve the silence that makes you mine!...
(No one will know his name and we must, alas, die.)
Vanish, o night!
Set, stars! Set, stars!
At dawn, I will win! I will win! I will win!

Reaction score
0
Είναι απίστευτο τι συναίσθημα μπορεί να αποτυπώσει το πρόσωπο του ανθρώπου!

Μπορεί να το μελετάει κανείς για ώρες.

Reaction score
49

Για άλλη μια φορά λυπάμαι που δεν φρόντισα να ζήσω τη μαγεία του Luciano Pavarotti live.
Άλλη μια μαγική στιγμή που δεν θα καταφέρω να ζήσω.....:122:

Luciano, να 'σαι καλά εκεί που βρίσκεσαι και μαγεύεις τα αυτιά όσων σε ακούν!! Όλοι αυτοί θα τηρούν κάθε βράδυ την πρόσκλησή σου:
Nessun Dorma

Reaction score
14
Είναι απίστευτο τι συναίσθημα μπορεί να αποτυπώσει το πρόσωπο του ανθρώπου!

Μπορεί να το μελετάει κανείς για ώρες.
ακριβώς αυτό ήρθε στο μυαλό μου.

Πέραν της ικανότητας του Παβαρότι στην φωνητική ερμηνεία εδώ εμεινα με το στώμα ανοικτό.. ή μαλλον το εκλεισα όταν κυλούσαν τα δάκρυα απο τα μάτια μου...

Συγκινητικό ξέροντας ακόμα περισσοτερο οτι ήξερε οτι μάλλον δεν θα "vincero"... τελικά...

Μπραβο Αντρέα για το μοναδικό συνάισθημα που μας χάρισες... μπράβο φίλε!!!

Το avsite μου εχει ανοίξει διάπλατα πολλά νέα απαθή για πολύ καιρό ερεθίσματα... το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!! :119::114:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef