Καραγκιοζ-μπερντε...

Reaction score
10
Τιτλο που βρηκα για να βαλω μια παρα εικοσι το πρωι......
Το τι σημαινει θα το καταλαβετε σε λιγο.

Απο τη μερα που πηρα τον προβολεα μου , παντα ελεγα να τον βγαλω στο κηπο να μαζευομαστε η παρεα και να το κανουμε πριβε θερινο σινεμα.
Σε καποια αλλα τοπικ ειχα πει για κατασκευη οθονης με σεντονι κλπ κλπ.

Ε λοιπον, σημερα εκανα την αρχη. Ειδα και ταινια.....

Λοιπον εχουμε και λεμε :
Παιρνετε ενα κηπο .....αυτο ειναι το πιο δυσκολο....
Στη συνεχεια αγοραζουμε σεντονι με το μετρο, Μουταλασκη Δαφνη Εξτρα.
Κοστος ? Περιπου 15 ευρω.
Και φυγαμε...
Εκανα ενα προχειρο στησιμο ετσι να μου φυγει η περιεργεια .
Εκοψα το κοματι 3μ χ 1,60 οσο ειναι το φαρδος του σεντονιου.
Εχει και φαρδος 2μ και 2,40μ.
Εβγαλα στο κηπο τον Infocus και το Oppo , τα συνδεσα και ......

τι να σας λεω τωρα ....το σεντονι ασιδερωτο , ηχο απο το ηχειακι του προβολεα, 5 και κατι μετρα αποσταση, 120 περιπου ιντσες προβολης.
Το αποτελεσμα οχι μονο με ευχαριστησε αλλα μια ταινια που εβαλα για να δω τι γινεται, καθησα και την ειδα ολη.

Παιδες , απο αυριο ξεκιναω να το κανω οπως πρεπει.
Θα προσπαθησω να βγαλω και καμια φωτο οταν τελειωσω.

Και μετα το τι γρανιτα εχει να πεσει δε φανταζεστε.
Παντως 15 ευρω δε φτανουν για να πανε 2 ατομα θερινο σινεμα...

Reaction score
0
Οppoστολη .....σουβλακια ψηνει το ΚΨΜ?
Καλη η γρανιτα δεν λεω αλλα.....:happy_9:

Αντε κυριε αιθουσαρχα καλοριζικη!!!:happy_4:
Να ξεκινησεις με Blaxploitation films.:cool_4:

Reaction score
10
Οppoστολη .....σουβλακια ψηνει το ΚΨΜ?
Καλη η γρανιτα δεν λεω αλλα.....:happy_9:

Αντε κυριε αιθουσαρχα καλοριζικη!!!:happy_4:
Να ξεκινησεις με Blaxploitation films.:cool_4:
Μη λες σουβλακια...μη λες σουβλακια...
πισω ακριβως απο το προβολεα ειναι το μπαρμπεκιου.....Μιχαλη ακους ?
Χωρητικοτητα που υπερ-καλυπτει τις απαιτησεις της ΕΒΒΕ ...
6 σουβλες...οποτε εχουμε αρνακι, μια γουρουνοπουλα, κοκορετσακι που αρεσει στο Μιχαλη, κοντοσουβλι, αντε κι ενα σπληναντερο.
Ρε μπας και πρεπει να μεταφερω την εδρα μου στο κηπο ?????
Και πως θα το πουμε το μαγαζι ?

Reaction score
10
Η μεγαλη πλακα ειναι με τη γειτονια.
Ακουγα πορτες να ανοικλεινουν , κατι ψυθισρους απο κατι μπαλκονια...

Παντως βαλτο πιο δυνατα ...δεν ακουμε δεν ειπαν ακομα....χαχαχαα
Αμα κανω και κανενα συστημα 5.1 εξω , μαλλον θα ακουω ....κλειστο ρε να κοιμηθουμε.....

Reaction score
4
Γεια σου oppo απαιχτε:bravo:
Απο μελισσες και σφηκες πως παει ο κηπος??? :happy_5:
Ξερεις εσυ.....

Reaction score
8
Α, το έστησα κι εγώ το θερινό του πτωχού.

Με τον παλιο-Sharp ΧVZ-201 και τις εξής μοναδικές πινελιές:
1. Προβάλλει απευθείας σε τοίχο, ο οποίος όμως δεν είναι κλασικά σοβατισμένος, αλλά με "πεταχτό" (όλοι οι ηθοποιοί έχουν φακίδες, αλλά who cares?).
2. Για DVD χρησιμοποιώ ένα Thompson (αγνώστων λοιπών στοιχείων) που συνδέεται με τον προβολέα με composite (!!!).
3. Ο ήχος είναι στέρεο και προέρχεται από ένα compact σύστημα της Aiwa (και της κακιάς ώρας).
4. Τα ηχεία τα άφησα έξω την προηγούμενη Παρασκευή και το Σάββατο το πρωί βρήκα το ένα φαγωμένο από τον σκύλο. Και τη σίτα και το tweeter και το woofer. Παρ'όλα αυτά παίζει μια χαρά (λέμε τώρα).

Και, σας το ορκίζομαι, δεν πρόκειται να κάνω καμμία αλλαγή ή βελτίωση.

Long live SD (+ σαγρέ + στέρεο + composite)!!! H πεμπτουσία του θερινού σινεμά!

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.228
Απάντηση: Καραγκιοζ-μπερντε...

Μπράβο Αποστόλη πολύ ωραία έκανες και το έστησες.
Κοίτα να βάλεις κι ένα μαύρο πανί πίσω από το σεντόνι.
Το πιο ωραίο βεβαίως είναι το μπάρμπεκιου και οι σούβλες.
Είναι συγκινητικό ένα τέτοιο τοπίο!!
Πότε θα βγάλει η Oppo κανένα HD player να δούμε;

Reaction score
174

Αντί να βάλει ένα μαύρο πανί εγώ θα πρότεινα να περάσει το πανί ένα δυο χεράκια άσπρη ματ μπογιά για να κλείσουν οι "πόροι" και να μην χάνεται φωτεινότητα. Δεν θα διπλώνει βέβαια μετά εύκολα, αλλά θα υπάρχει βελτίωση :)

Reaction score
175

Αποστολη καποτε το ειχα κανει κι εγω
Ειναι πολυ καλη ιδεα.Ο ηχος δεν ειναι το παν σε μια τετοια κατασταση αλλα η μεγαλη οθονη και η δροσουλα της νυχτας.Περασαμε υπεροχες βραδιες.Εαν εχεις χωρο μπορεις να βαλεις και τεντοπανο η γυψοσανιδα κρεμαστη σε τοιχο.Να το ευχαριστηθεις φιλε.

Μια φορα βλεπαμε F1 και γυρισα τον προβολεα στην πλατη μιας πολυκατοικιας.Το τι εγινε στη γειτονια αλλο πραγμα ο Σουμι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ"happy_1"

Reaction score
10
Χαιρομαι που ειστε κι αλλοι παλαβοι με το...θερινο σινεμα...και φυσικα με τα κοψιδια...
Το μαυρο πανι η η μπογια μπορουν να αντικατασταθουν απο το κλασικο αυτοκολλητο υφασμα σε μαυρο ( ειμαι και υφασματας βλεπετε ) που, και κραταει σταθερο το πανι αλλα και δεν επιτρεπει να χανεται το φως προς τα πισω. Κι οταν λεω αυτοκολλητο υφασμα , δεν το κολλαμε ...το σιδερωνουμε.
Ειναι αυτο που βαζουν στους γιακαδες στα σακακια , κι απο λεφτα τζαμπα.

Το παν ειναι το πλαισιο που θα τη βαλω...ακομα δεν ξερω αβ θα το κανω σταθερο η να γινεται ρολο. Θα δουμε ...κεφι να υπαρχει...

Reaction score
10
Γεια σου oppo απαιχτε:bravo:
Απο μελισσες και σφηκες πως παει ο κηπος??? :happy_5:
Ξερεις εσυ.....
Δεν εχουμε τετοια πραγματα φιλαρακο μου.....ενα κουνουπακι βεβαια μου γαργαλισε το ποδι , αλλα με παρατησε...φαινεται οτι καθησε να δει τη ταινια...

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Καραγκιοζ-μπερντε...

Μπράβο Αποστόλη πολύ ωραία έκανες και το έστησες.
Κοίτα να βάλεις κι ένα μαύρο πανί πίσω από το σεντόνι.
Το πιο ωραίο βεβαίως είναι το μπάρμπεκιου και οι σούβλες.
Είναι συγκινητικό ένα τέτοιο τοπίο!!
Πότε θα βγάλει η Oppo κανένα HD player να δούμε;
Μιχαλη, δε χρειαζεται να σου πω που θα τσιμπισουμε στη επομενη καθοδο σου στην Αθηνα....
Χαιρετισμους στο ξαδελφακι ....απαιχτος ο νεος !!!

Reaction score
0

Γεια σου βρε Απόστολε!!!!!!

Δεν έχω κήπο, αλλά ταράτσα περίπου 80 τ.μ. Infocus και Oppo και 'γω τα έστησα απέναντι από ένα άσπρο σεντόνι, κρεμάμενο από μανταλάκια :happy_5::happy_5:, 92 ιντσών περίπου, με 2 ηχειάκια και από 'δω παν κι άλλοι......

ΜΑΓΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!

Παιδιά, όταν απολαμβάνετε μια τέτοια αίσθηση, τύφλα να 'χει το DTS,τα Hi end ηχεία και τα Ultra High Definition!!!!!!!!!"happy_1""happy_1":happy_4:

Reaction score
388

Ωραίος ο Απόστολος.
Μου θυμίζει τα δικά μου.
Φέτος κι εγώ μετέφερα το παλιό Infocus χ1 στο εξοχικό στην χαλκιδική από τα μέσα Ιουνίου.
Ήδη κάθε σαββατοκύριακο μαζευόμαστε όλη η γειτονιά για την καθιερωμένη προβολή,χωρίς εδέσματα ακόμα αλλά θα οργανωθούμε και σ'αυτά.:cool_1:
Όσο αναφορά το set up ο προβολέας προβάλει σε οθόνη 100'' 16¨9 DIY από ένα παλιό πανί που βρήκα κάπου πεταμένο, dvd samsung sd 350 με composite :crazy_1:
(ας όψονται τα κολλήματα πoυ μου κάνει από την component)ηχητικό σύστημα 2.1 .
Όπως προανέφεραν και οι άλλοι φίλοι ,μπορεί να μην είναι HD, DTS 5.1 κλπ αλλά πιστέψτε με η αίσθηση της εξοχής και της παρακολούθησης κάτω από τα αστέρια είναι ΄"άλλη αίσθηση", κι ας τσιμπάνε και λίγο τα κουνούπια.:mad_2: Αντε ανεβάστε φωτογρ.υλικό , μόλις μπορέσω θα ποστάρω κάποιες .
Απόστολε δώσε πληροφορίες για πανί μήπως και μπορέσω να το βελτιωθώ λίγο.

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Καραγκιοζ-μπερντε...

Απόστολε δώσε πληροφορίες για πανί μήπως και μπορέσω να το βελτιωθώ λίγο.
Λευτερη και συ θιασαρχης βλεπω....

Οσον αφορα το πανι, θα πας μεχρι την Ερμου που ειναι ολα τα υφασματαδικα και θα ζητησεις το Μουταλασκη Δαφνη Εξτρα.
Ειναι βαρυ πανι και κανει για αυτη τη δουλεια.
Με αυτο παιζουν καραγκιοζη ( εξ ου και ο τιτλος...)
Βγαινει σε φαρδος 1,60-2,00-2,40.
Στη συνεχεια μπορεις να παρεις αυτοκολλητο υφασματα να το σιδερωσεις απο τη πισω μερια. Δεν ξερω ομως κατα ποσο θα διπλωνει μετα το πανι.

Τωρα, τις πανω και κατω ακρες τις διπλωνεις 5 ποντους περιπου και τις περνας ενα γαζι ( και με συραπτικο γινεται η δουλεια , αλλα πολυ προχειρα ).
Στο κενο λοιπον που δημιουργειται , εχουμε αγορασει 2 πηχακια και τα περναμε μεσα στο πανι.
Στο πανω μερος που θα γινει και η στηριξη, να προβλεψουμε και μια στηριξη στη μεση να μη κανει κοιλια.
Πηχακια μπορουμε να βαλουμε και στα 2 πλαινα για τις ζαρες.

Ενας αλλος τροπος ειναι στο πανω μερος αντι για πηχακι να περασουμε ενα σωληνα κουβιδη, που ειναι για καλωδια Φ20, και απο μεσα ενα καλο σκινι και δεσιμο δεξια - αριστερα. Εγω προς το παρον με αυτο το κολπο παιζω.

Φωτο θα ανεβασω αλλα να ριξω πρωτα ενα σιδερωμα το πανι.....μη μας πουνε και τσαπατσουλιδες....

Reaction score
185
Και μετά σου λένε ότι τα θερινά σινεμά περνάνε κρίση.... βουρ στα...κοψίδια !!!

Reaction score
20
Δείτε πως έκανα εγώ μια οθόνη για το θερινό μου που παρεμπίπτοντος λειτουργεί για 3η σεζόν.
Ξεκίνησαν οι εργασίες για το στήσιμο του θερινού στη Ποτίδαια Χαλκιδικής . Περάστηκαν όλα τα καλώδια ήχου και εικόνας , κα κατασκευάστηκε μια οθόνη με μήκος 245 cm . Για πλαίσιο χρησιμοποίησα καδρόνια σκεπής και κοντραπλακέ . Για πανί χρησιμοποίησα μια μεγάλη αφίσα – μουσαμά που είχα στη κατοχή μου απ την ταινία Vav Helsing . Καρφώθηκε περιμετρικά στο πλαίσιο στην πίσω πλευρά , αρχικά στις τέσσερις γωνίες κα μετά με την βοήθεια μίας τανάλιας τεντώθηκε κομμάτι – κομμάτι και καρφώθηκε ολόκληρό . Το αποτέλεσμα είναι άκρος εντυπωσιακό χωρίς την παραμικρή ζάρα .
Απομένει να γίνει και το κατάλληλο masking με μαύρο ματ spray

Attachments

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.625
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale