Καρτα γραφικων σε htpc

Reaction score
4
Εχω ενα projector Optoma Full hd και θελω να τοποθετησω μια καρτα γραφικων στο htpc ωστε να εχω σωστο αποτελεσμα. Δεν θελω κατι το ιδιαιτερο αλλα μια απλη λυση ωστε να εχω ενα ομορφο οπτικο αποτελεσμα. Καποια προταση;

Reaction score
4
Μέχρι 100 ευρώ. Απλά θέλω να σε ρωτήσω το εξής:
Το ότι αυτή τη στιγμή με την onoboard κάρτα δεν φαίνεται αυτή η κρυστάλλινη εικόνα του 1080 έχει να κάνει με την κάρτα γραφικών ή με κάτι άλλο? Ο προτζέκτορας πάντως αναγνωρίζει την ανάλυση (1920χ1080) αμέσως μόλις ανοίξω το htpc.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
ποιον επεξεργαστή έχεις;
Γενικά οι ενσωματωμένες και οι φθηνές κάρτες γραφικών δίνουν σχεδόν ίδια ποιότητα εικόνας, για να πάρεις καλύτερη ποιότητα εικόνας πρέπει να ανέβεις αρκετά σε τιμή για να μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις σωστά τον madvr ή svp.
Μεγάλο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα παίζουν και τα αρχεία που αναπαράγεις, ένα αρχείο mkv των 8-12GB δεν πρόκειται να σου δώσει καλή εικόνα σε προβολέα ότι και να κάνεις, για DVD και SD αρχεία ούτε λόγος να γίνεται.

Reaction score
1.846
... ένα αρχείο mkv των 8-12GB δεν πρόκειται να σου δώσει καλή εικόνα σε προβολέα ότι και να κάνεις, για DVD και SD αρχεία ούτε λόγος να γίνεται.
Ακριβώς, ότι μα ότι και να κάνεις. Ακόμα και σε τηλεόραση από 40΄΄ και πάνω βλέπεις ατέλειες, ειδικά σε σχετικά γρήγορα πλάνα.

Άσχετο. Χθες και σήμερα το ιντερνέ σούρνεται (otenet). Την Αγγέλα μου μέσα!

Reaction score
4
Δεν αναφέρομαι μόνο στην ποιότητα του mkv. Ακόμα και στην εικόνα που βλέπω τα windows δεν έχουν την κρυστάλλινη εικόνα που έχουν στο pc που έχω συνδέσει με μια 24αρα. Να υποθέσω ότι φταίει το μέγεθος?

Ο επεξεργαστής είναι AMD A6 5400K (FM2 / 3.6GHz / 1MB,7540D)

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Κανονικά δεν θα έπρεπε να έχεις πρόβλημα, τουλάχιστον, με την επιφάνεια εργασίας των Windows.
Εγκατέστησε τους τελευταίους Catalyst και δες αν έχουν γίνει οι σωστές ρυθμίσεις, ανάλυση 1920 x 1080 στα 60Hz και pixel maping 1:1.
Σε κάποιο σημείο των ρυθμίσεων των Catalyst υπάρχει μια επιλογή dynamic contrast, απενεργοποίησέ τη, στην ίδια καρτέλα θα βρεις και άλλες ρυθμίσεις για την ποιότητα του video, παίξε λίγο με αυτές..
http://forums.anandtech.com/showthread.php?p=35541841#post35541841

Για την αναπαραγωγή ταινιών πρέπει να αλλάζεις κάθε φορά τα Hz αν δεν μπορεί να το κάνει αυτόματα το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς.

Reaction score
4
Ειναι updated. Αναλυση ειναι 1920χ1080 60hz.
Το pixel maping θα το δω σημερα.
Υπαρχει πιθανοτητα να φταιει και το καλωδιο συνδεσης ?

Reaction score
1.846
Ξέρεις με τα θέματα εικόνας είναι δύσκολο να δώσεις βοήθεια από μακριά. Προτείνω αν υπάρχει διαθέσιμη τηλεόραση να την συνδέσεις αντί του προβολέα για να συγκρίνεις ποιότητα απεικόνισης.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Με 120W τροφοδοτικό δύσκολα θα βάλεις κάρτα γραφικών της προκοπής

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Εγώ δεν μπορώ να προτείνω... αν κάποιος έχει πρόταση το συζητάμε...

Timaras

Reaction score
2.156
Μάλλον να κοιτάξεις καλύτερα ένα άλλο κουτί με πιο πολύ ύψος αν θες ξεχωριστή κάρτα.
Μου κάνει όμως εντύπωση που δεν έχεις καθαρή εικόνα γιατί με μία 6470m που έχει
το δικό μου notebook η εικόνα είναι πεντακάθαρη,στην 40άρα βέβαια!

Reaction score
4
Σημερα που ειχα χρονο συνδεσα μια 24"" full hd με το ιδιο καλωδιο και η εικονα ηταν πεντακαθαρη.

Reaction score
5
Ποια θα ήταν η πρότασή σας για κάρτα γραφικών για χρήση HTPC; Έχω έναν intel i5 4670K και προς το παρόν χρησιμοποιώ την onboard HD4600, αλλά στο MADVR δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τις πιο απαιτητικές ρυθμίσεις, ενώ έχω και προβλήματα κατά την ταυτόχρονη σύνδεση οθόνης και τηλεόρασης. Το budget είναι έως 200 ευρώ και από τροφοδοτικό/χώρο/θερμοκρασία δεν υπάρχουν περιορισμοί. Βασική απαίτηση να μπορεί να υποστηρίζει όλα τα φίλτρα του MADVR. Ευχαριστώ πολύ!

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
η nVidia GTX 660 είναι στα χρήματα που μπορείς να δώσεις και κάνει τα "πάντα όλα" με madvr και SVP.
Αν θες να παίζεις και κανένα παιχνιδάκι με 50-80 ευρώ παραπάνω πας στην GTX 660 Ti

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.666
Members
38.588
Νεότερο μέλος
dark2030@