Καρτα tv για notebook με optical (spdif) out?

Reaction score
0
Καλησπερα στο forum
Μηπως γνωριζει καποιος φιλος αν υπάρχει κατι τετοιο? Ο λογος ειναι οτι θελω να συνδεσω το notebook στο home cinema (για ηχο 5.1) ενω παρακολουθω μια ταινια σε μια lcd tv μεσω της vga.

Ευχαριστώ προκαταβολικα,
Streethoop

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Μάλλον κάρτα ήχου USB ή PCMCIA με SPDIF out χρειάζεσαι.
Υπάρχουν αρκετές επιλογές, από Creative, Terratec κ.α.

Reaction score
5
Η ταινία θα παίζει από το laptop?
Το laptop χρειάζεται να πιάνει κανάλια τηλεόρασης;

Reaction score
0
ak1s said:
Η ταινία θα παίζει από το laptop?
Το laptop χρειάζεται να πιάνει κανάλια τηλεόρασης;
Φίλε ak1s, ναι η ταινια θα παιζει απο το laptop
εχω σκεφτει την απλη λυση της καρτας ηχου με spdif εξοδο που προτεινει και ο gkontoletas, αλλα θα προτιμουσα μια all-in-one pcmcia λυση που εκτος απο το θεμα του ηχου θα μου δινει και τη δυνατοτητα ληψης τηλεοπτικου σηματος (αντι να εχω 2 καρτες - μια tv και 1 ήχου - και να χρειαζεται να τις αλλαζω αναλογα με τη χρηση...)

Reaction score
164
Να σε ρωτήσω κάτι;
Γιατί δεν αγοράζεις ένα DVD player;
Και φτηνότερα θα σου έρθει, και πολύ πιο ήσυχο θα είναι και πολύ πιο πρακτικό.

Reaction score
0
unforgiven said:
Να σε ρωτήσω κάτι;
Γιατί δεν αγοράζεις ένα DVD player;
Και φτηνότερα θα σου έρθει, και πολύ πιο ήσυχο θα είναι και πολύ πιο πρακτικό.
Μα εχω dvd player (το all-in-one Samsung HT P1200). Θελω ομως να μπορω να βλεπω τις ταινιες μου απο ενα μεγαλο σκληρο δισκο (ταινιοθηκη) με προβολη στην lcd και ηχο στο samsung...

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοια κάρτα TV.
Η μόνη λύση είναι η χρήση δύο καρτών, μια TV και μια ήχου.
Η ποιο extreme λύση είναι αλλαγή του laptop με ένα νέας τεχνολογίας που θα έχει ήδη SPDIF out και αγορά μόνο εξωτερικής κάρτας TV.
Το playback video δεν έχει σχέση με το αν έχει το PC TV tuner.
Πολλές κάρτες TV προσφέρουν μαζί με το Tuner και δυνατότητα video playback μέχρι 720x576 μέσω hardware, όχι όμως DVD playback.
Οι ταινίες που έχεις και θέλεις να βλέπεις τι μορφή έχουν;

Reaction score
6
Σου έχω την τέλεια λύση....

Turtle Beach Audio Advantage Micro USB Audio Adapter
http://www.turtlebeach.com/site/products/audioadvantage/

Digital Out

Analog out

Product Features

Multichannel digital audio pass-through lets you send Dolby Digital and DTS DVD sound to A/V receivers or digital speakers (with Windows 2000/XP only)
Stereo analog output for connecting headphones or powered speakers; included SPDIF digital adapter provides an optical digital audio output to connect to home theater equipment for high-fidelity, low noise audio reproduction
Built-in headphone amplifier boosts the sound in your headphones, especially from notebook headphone outputs
LED indicator shows when the unit is active
Compatible with PC and Mac
Includes protective cap, SPDIF adapter, USB extender cable and software CD-ROM
Software package includes Audio Advantage Control Panel, 3D flying helicopter game and more (Windows-only)

29.95$ στην Αμερική , αν έχεις κάποιον να σου την στείλει συμφέρει γιατί στην Ευρώπη έχει 30 ευρώ + μεταφορικά (από 15-30 ευρώ!!!)

Εγώ πάντως την έχω παραγγείλει σε ένα φίλο που θα πάει αυτές τις μέρες....

Reaction score
0
deliol said:
Σου έχω την τέλεια λύση....

Turtle Beach Audio Advantage Micro USB Audio Adapter
http://www.turtlebeach.com/site/products/audioadvantage/

Multichannel digital audio pass-through lets you send Dolby Digital and DTS DVD sound to A/V receivers or digital speakers (with Windows 2000/XP only)
Stereo analog output for connecting headphones or powered speakers; included SPDIF digital adapter provides an optical digital audio output to connect to home theater equipment for high-fidelity, low noise audio reproduction
Built-in headphone amplifier boosts the sound in your headphones, especially from notebook headphone outputs
LED indicator shows when the unit is active
Compatible with PC and Mac
Includes protective cap, SPDIF adapter, USB extender cable and software CD-ROM
Software package includes Audio Advantage Control Panel, 3D flying helicopter game and more (Windows-only)

29.95$ στην Αμερική , αν έχεις κάποιον να σου την στείλει συμφέρει γιατί στην Ευρώπη έχει 30 ευρώ + μεταφορικά (από 15-30 ευρώ!!!)

Εγώ πάντως την έχω παραγγείλει σε ένα φίλο που θα πάει αυτές τις μέρες....
Αυτό ειναι πολυ ενδιαφερον... μπορει να μην ειναι και καρτα tv αλλα τουλαχιστον ειναι μια φθηνη usb λύση. Thanks deliol! :D

Reaction score
0
gkontoletas said:
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοια κάρτα TV.
Η μόνη λύση είναι η χρήση δύο καρτών, μια TV και μια ήχου.
Η ποιο extreme λύση είναι αλλαγή του laptop με ένα νέας τεχνολογίας που θα έχει ήδη SPDIF out και αγορά μόνο εξωτερικής κάρτας TV.
Το playback video δεν έχει σχέση με το αν έχει το PC TV tuner.
Πολλές κάρτες TV προσφέρουν μαζί με το Tuner και δυνατότητα video playback μέχρι 720x576 μέσω hardware, όχι όμως DVD playback.
Οι ταινίες που έχεις και θέλεις να βλέπεις τι μορφή έχουν;
Gkontoletas, απο την ερευνα που εχω κανει εκει καταληγω και εγω: οτι δηλαδη δεν υπάρχει all-in-one λυση... Για το extreme scenario που αναφερεις, δεν παιζει γιατι α) μολις πηρα νεο laptop και β) laptops με ενσωματωμενη spdif out ειναι μονο καποια multimedia κουμουτσες με 17ρες οθονες τα οποια δεν θεωρω laptops.
To tv tuner δεν το θελω για playback video - Μονο για ληψη σηματος και ισως λιγο recording. Οι ταινιες θα ειναι σε ISO, mounted σε virtual drive μέσω daemon tools, κυριως σε dvd αλλά ισως και σε divx format.
Thanks για το συνεχες ενδιαφερον παντως... :)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.630
Members
38.729
Νεότερο μέλος
roberto_portale