Κασετες βιντεοκαμερας 8mm

Reaction score
1
Θα ηθελα να μου πει οποιος ξερει πως μπορω να μετατρεψω 8mm παλιες κασετες βιντεοκαμερας ωστε να μπορω 1)να τις δω και 2)να τις αποθηκευσω σε αλλη μορφη

Reaction score
0
Απάντηση: Κασετες βιντεοκαμερας 8mm

Αγαπητε φιλε, εγω πηρα αυτο http://www.lg.com/gr/tv-audio-video/video/LG-dvd-recorder-RC389H.jsp και μετετρεψα πολλες βιντεοκασσετες αλλα και 8mm. Επειτα τις περασα σε σκληρο δισκο για επεξεργασια αλλα διατηρηση αν χαλασει το dvd. Αν δεν εχεις βιντεοκασσετες ενα dvdεγγραφησ πιστευω κανει, αλλιως καρτα Τv στον Η/Υ.:102:

Reaction score
1

Προφανώς σε DVD;
Καταρχην ευχαριστω για το ενδιαφέρον. Να διευκρινησω οτι οι κασετες 8mm ειναι απο βιντεοκαμερα η οποια εχει χαλασει με αποτελεσμα να μην μπορω να τις παιξω-δω πουθενα. Ψαχνω λοιπον ενα τροπο για να μπορεσω να τις δω και να τις μετατρεψω σε κατι αλλο πχ DVD η μεταφορα σε σκληρο. Μια παλια λυση ηταν οι βιντεοκασετες-ανταπτορες που επαιρναν μεσα τους τις 8αρες και τις επαιζες μετα στο βιντεο (τις οποιες δεν μπορεσα να βρω καπου). Το προβλημα δηλ ειναι κυριως να τις παιξω και μετα βλεπουμε. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Reaction score
3

Αν δεν βρεις κάποια κάμερα σε 8mm (λίγο δύσκολο και ίσως ακριβό), ίσως να μπορούν κάποια στούντιο που κάνουν μετατροπές. Δεν ξέρω κάποιο συγκεκριμένο να σου προτείνω, αλλά σίγουρα θα βρεις στο google.
Κάπου είχα διαβάσει ότι κάποιος ζήταγε κάτι ανάλογο σε deck, αλλά ήταν πανάκριβο.
papchris κοίτα λίγο σε αυτό το θέμα

Επίσης υπάρχει και μια άλλη πιθανότητα.
Να ζητήσεις από την Sony (αγορά ή ενοικίαση) μιας 8mm κάμερας από αυτές που ζητούσε ως απόσυρση πέρυσι τέτοια εποχή για αγορά καινούργιας.
Κάποια μπορεί να είναι σε καλή κατάσταση. Που ξέρεις;

Reaction score
0

Φιλε papchris ανταπτορες δεν θα βρεις γιατί απλά δεν υπήρχαν ποτέ. Τα σήματα γράφονται αλλιώς στις 8mm και αλλιώς στο βίντεο. Τώρα για στούντιο δεν ξέρω αλλά σε φωτογραφείο η βιντεοκλάμπ παλαιότερα γινόταν μετατροπές, τώρα δεν ξέρω. Ψάξε και ίσως βρεις κανένα μικρο που κάνει μετατροπές

Reaction score
54

Ακριβώς έτσι. Αντάπτορες υπήρχαν μόνο για VHSC (κόμπακτ VHS). Το σύστημα video8 είναι ασύμβατο.
Αν θες, πουλάει ένας φίλος μια sony Hi8 , που φυσικά αναπαράγει και απλό 8 , σε άψογη κατάσταση 100 ευρώ.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας