Κατάλληλα mp3 settings για mp3 player

Reaction score
17
Καλημέρα σας! :105:
Κατέχω αυτό το 'απλό' mp3 Player
http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1171585
και προσπαθώ να το γεμίσω με τα τραγουδάκια μου. Ο χώρος του μπορεί να μην είναι τεράστιος αλλά για μένα είναι σχετικά "καλός". Υποθέτω ότι τέτοιες μικρές συσκευές δεν μπορούν να αποδώσουν την καλύτερη ποιότητα ήχου και έτσι δεν έχει νόημα να το γεμίζω με mp3 σε 320kbps ποιότητα.

Έτσι θα έκανε λίγο καλό ώστε να έριχνα την ποιότητα του ήχου μέχρ εκεί που καταλαβαίνω διαφορά (οκ προφανώς και είναι υποκειμενικό αλλά σίγουρα υπάρχει κάτι σχετικά αποδεκτό). ΘΑ ήθελα λοιπόν τη γνώμη σας με τι bit rate και ρυθμίσεις (Αναλυτικά αν μπορείτε) να έδινα στο lame encoder για να φτιάξω mp3 αποκλειστικά για το mp3 player τα οποία θα σέβονται αρκετά την έλλειψη χώρου

Reaction score
17
Re: Απάντηση: Κατάλληλα mp3 settings για mp3 player

Εγώ σκεφτόμουνα για 160 και κάτω, δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι ψείρες μπορούν να αποδώσουν κάτι καλύτερο... απλά τώρα δεν ξέρω τις ρυθμίσεις για να κερδίσω χώρο (cbr,vbr,abr)

Reaction score
4
Απάντηση: Κατάλληλα mp3 settings για mp3 player

κοιτα ευχελαιε, 160 να ειναι το μινιμουμ εκτος αν πια το μηχανακι που πηρες παιζει μπουρμπουληθρες και οχι μουσικη! :119:

πιο σημαντικο απο το bitrate σε τετοιες περιπτωσεις ειναι ο encoder που θα χρησιμοποιησεις, ψαξε στο παραπανω λινκ που εβαλε ο νικολας και πιθανον θα βρεις οτι χρειαζεται

βεβαια εχε κατα νου οτι αργοτερα μπορει να εχεις καλυτερο εξοπλισμο ηχου και να θες μεγαλυτερο bitrate και να χρειαζεται να καθεσε να τα ξαναπερνας απο την αρχη... εκτος αν δε βαριεσαι!

Reaction score
17
Ναι σωστά! Χρησιμοποιώ την τελευταία έκδοση του lame encoder! Δεν θα ήταν καλύτερο αντί για cbr 160 να χρησιμοποιήσω 128vbr? Δηλαδή με άλλα λόγια αντί για υψηλότερο cbr δεν είναι καλύτερο χαμηλότερο με vbr (ώστε το κομμάτι να μην καταλώνει αποθηκευτικό χώρο όταν δεν χρειάζεται)

Reaction score
4

κανε δοκιμες και οτι κατσει καλυτερα στα αυτια σου, εγω για κλασσικη δε θα εβαζα οτιδηποτε λιγοτερο απο 192 vbr αν και πλεον οτι κανω το βαζω ειτε 320 ειτε 256 vbr

Reaction score
17
Re: Απάντηση: Κατάλληλα mp3 settings για mp3 player

Διάβασε και εδώ.
Ευχαριστώ το είχα υπ΄όψιν μου αυτό το site
Υπολογίζω για αρχή να χρησιμοποιήσω
Switch Target Kbit/s Bitrate range kbit/s
-V 5 130 120...150
-V 6 115 100...130

Αυτή η επιλογή για το joint stereo είναι πολύ "κακή" έτσι; (Δηλαδή απειλούν τα flac αρχεία αν δεν τρώνε το φαί τους)

Reaction score
0

Εγώ προτείνω AAC 128. Πολύ καλύτερο από mp3 128. Όσο ανεβαίνουμε bitrate οι διαφορές μικραίνουν. Για μένα AAC 128 = Mp3 160

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.843
Members
38.505