Κατά πόσο αυτό που βλέπουμε είναι " Live "

Reaction score
1.337
Καλημέρα,
Κάποια στιγμή η ομάδα μου έπαιζε έναν αγώνα κεκλεισμένων των θυρών , είχα πάει να το δω έξω από το γήπεδο σε cafe με μετάδοση από τη Νova.
Κάποια στιγμή μπαίνει γκολ , ακούμε μέσα από το γήπεδο πανηγυρισμούς ενώ εμείς στο "live" της Nova είδαμε το γκολ σχεδόν 20 + δευτερόλεπτα μετά .
Στο σπίτι έχω ιντερνετικό ΟΤΕ ΤV , έχω παρατηρήσει ότι είναι άλλα 20 δευτερόλεπτα πίσω από το τηλεοπτικό δορυφορικό σήμα .
Σύνολο δηλαδή περίπου ένα λεπτό πίσω από το πραγματικό γεγονός .
Όσο δε το ήξερα και δε το σκεφτόμουν ήταν όλα καλά , τώρα μου έχει καρφωθεί στο μυαλό ότι , οτιδήποτε βλέπω έχει γίνει ήδη ένα λεπτό πριν .

Το αποκορύφωμα ήταν με το Euroleague tv , έβλεπα το f4 σπίτι το σκορ ήταν π.χ 14-12 , όταν με καλούσε φίλος με βιντεοκλήση μέσα από το γήπεδο έβλεπα ότι ήταν 18-20. Τεράστιες χρονικές διαφορές.
Υπάρχει κάποιος τεχνικός περιορισμός που κάνει τις διαφορές τόσο μεγάλες ή δεν ασχολούνται οι συνδρομητικές να βελτιώσουν την αμεσότητα του σήματος ;

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.386
Φυσικά και υπάρχουν τεχνικοί περιορισμοί.
Το δορυφορικό έχει και θα έχει το μικρότερο delay υπό τις ίδιες συνθήκες γιατί στο internetικό (IPTV) θέτουν μεγαλύτερα όρια buffering (πόσα δευτερόλεπτα μπροστά να είναι η ροή δεδομένων) για να έχει "καβάτζα" σε περίπτωση που κάτι γίνει στο ιντερνετ σου και για κάποια δευτερόλεπτα δεν λάβεις τα πακέτα δεδομένων που ακολουθούν.
Σε έναν "ιδανικά" πλασμένο κόσμο θα μπορούσε το buffering του ιντερνετικού να είναι μόλις 2s και έτσι να έρθει πολύ κοντά στο δορυφορικό, αλλά επειδή υπάρχει αρκετός κόσμος δίχως καλές συνδέσεις, αυτό δεν θα συμβεί.

Τα delay προκύπτουν από την όλη διαδρομή.
Τις περισσότερες φορές η παραγωγή είναι εξωτερική.
Ας το πούμε απλοϊκά, από το γήπεδο, από το media room φεύγει η ροή εικόνας/ήχου, αυτή ταξιδεύει (με διάφορους τρόπους, είτε over the air, είτε μέσω internet, είτε μέσω δορυφορικού uplink), υπάρχει φυσικά ήδη από αυτό ένα delay (ταξίδι του σήματος μέχρι να φτάσει στον "αναμεταδότη"), από εκεί συνήθως με δορυφορικό feed παίρνει η Nova π.χ. την εικόνα/ήχο, τα περνάει στο κέντρο της όπου γίνεται το voice over του Έλληνα εκφωνητή, εκεί υπεισέρχεται ένα ακόμα delay, έπειτα φεύγει πάλι από την Nova πρός τον δορυφόρο, και από τον δορυφόρο έρχεται σε εσένα.

Έτσι απλοϊκά (απλοϊκά γιατί υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μεγαλώνουν την καθυστέρηση και δεν ανέφερα, όπως π.χ. ο audio/video encoder) προκύπτει το delay που αντιλήφθηκες.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.436
Members
38.559
Νεότερο μέλος
Fotis A.