Κατέβασμα οθόνης (elite) με διακόπτη τοιχου

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
203
παιδια καλησπερα,μεστη βδομαδα θα εγκαταστήσει σε ψευδοροφή τη νεα μου elite saker 120".
Ηθελα να την ανεβοκατεβαζω απο διακόπτη τοίχου γιαυτο και αγόρασα εναν και ο ηλεκτρολόγος μια άφησε αναμονή στο ταβάνι με το καλωδιο.
Το θεμα ειναι οτι η οθονη ειχε μεσα στη συσκευασία ενα τετοιο διακόπτη ο οποιος ομως εχει καλωδιο rj45(ή rj11 δε θυμαμαι σιγουρα) για να συνδεθεί στην οθονη.
Πως θα συνδεσω τον διακόπτη το δικο μου με την οθονη??? Πρεπει να του κανω καποια πατέντα για να βγάλει καλωδιο rj45/11?

stampol

Οι θυσίες...
Reaction score
5.412
παιδια καλησπερα,μεστη βδομαδα θα εγκαταστήσει σε ψευδοροφή τη νεα μου elite saker 120".
Ηθελα να την ανεβοκατεβαζω απο διακόπτη τοίχου γιαυτο και αγόρασα εναν και ο ηλεκτρολόγος μια άφησε αναμονή στο ταβάνι με το καλωδιο.
Το θεμα ειναι οτι η οθονη ειχε μεσα στη συσκευασία ενα τετοιο διακόπτη ο οποιος ομως εχει καλωδιο rj45(ή rj11 δε θυμαμαι σιγουρα) για να συνδεθεί στην οθονη.
Πως θα συνδεσω τον διακόπτη το δικο μου με την οθονη??? Πρεπει να του κανω καποια πατέντα για να βγάλει καλωδιο rj45/11?
οπως το πες! πατεντα-τροποποιηση θα κανεις! δεν ειναι κατι το δυσκολο.

Μανώλης Κ.

Calibrator! Επαγγελματίας
Reaction score
2.065
Καλημέρα,
εαν θυμάμαι καλά μέσα στην συσκευασία πέρα από 2 τηλεχειρηστήρια που έχει έχει και καλώδιο δικτύου.
Η καλωδίωση για την τροφοδοσία του μηχανισμού με ρεύμα βρίσκεται στην δεξια πλευρά όπως βλέπουμε την οθόνη. Ειναι ενα καλώδιο 3χ1,5 και όχι 4χ1,5 που χρειάζεται ο διακόπτης σου για να λειτουργήσει το up.down. Το μικρό καλωδιάκι rg45 νομίζω ότι το χρησιμοποιείς σαν είδος επέκτασης κεραίας για τέτοιες περιπτώσεις.

Δες και ενημερωσέ με .

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
203
Το έχω στο.αλλο σπίτι όταν πάω θα το δω.παντως απτό ίντερνετ διαβάζω το εξής
  • Includes infrared (IR) & radio frequency (RF) remotes, 3-way wall switch, wireless 5-12 volt trigger, built-in RJ45 port, and wall/ceiling installation brackets that permit the case to slide for in-line installation on wood studs.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
203
Καλημέρα,
εαν θυμάμαι καλά μέσα στην συσκευασία πέρα από 2 τηλεχειρηστήρια που έχει έχει και καλώδιο δικτύου.
Η καλωδίωση για την τροφοδοσία του μηχανισμού με ρεύμα βρίσκεται στην δεξια πλευρά όπως βλέπουμε την οθόνη. Ειναι ενα καλώδιο 3χ1,5 και όχι 4χ1,5 που χρειάζεται ο διακόπτης σου για να λειτουργήσει το up.down. Το μικρό καλωδιάκι rg45 νομίζω ότι το χρησιμοποιείς σαν είδος επέκτασης κεραίας για τέτοιες περιπτώσεις.

Δες και ενημερωσέ με .

Screenshot_20161016-131142.png

[DOUBLEPOST=1476612956][/DOUBLEPOST]
Screenshot_20161016-131502.png

Μανώλης Κ.

Reaction score
2.065
Από ότι βλέπεις είναι ότι σου είπα με μόνο λάθος ότι το ρεύμα βγαίνει από την αριστερή και όχι από την δεξιά πλευρα της οθόνης.
Ακόμη και μέσα σε γυψοσανίδα να την κρύψεις κάνοντας χρήση του RF control δεν θα έχεις θέμα επικονωνίας ενω με το IR control θα χρειαστείς την προέκταση της φωτογραφίας "Ε".
Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις καλώδιο RJ45. Μεγάλη προσοσχή θα πρέπει να δώσεις στην σημέιωση ότι αυτός ο διακόπτης δεν έχει ενσωματωμένο IR sensor ώστε να ¨"στοχεύεις" αυτό με το Τ/Χ.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
203
Βασικά θέλω να.ανεβοκατεβαζω την οθόνη με έναν διακόπτη ρόλων της legrand που θα αγοράσω εγώ.
Δεδομενου αυτου,θα πρέπει ο διακόπτης που λέει με.πατεντα να πάρει rj45 καλώδιο;

Μανώλης Κ.

Reaction score
2.065
Βασικά θέλω να.ανεβοκατεβαζω την οθόνη με έναν διακόπτη ρόλων της legrand που θα αγοράσω εγώ.
Δεδομενου αυτου,θα πρέπει ο διακόπτης που λέει με.πατεντα να πάρει rj45 καλώδιο;
Ναι αλλά δεν καταλαβαίνω τον λόγο που το θέλεις αυτό.
Πάντως θα είναι εύκολο για τον ηλεκτρολόγο σου να περάσει ένα τόσο λεπτό καλώδιο και να το τερματίσει.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
203
Ναι αλλά δεν καταλαβαίνω τον λόγο που το θέλεις αυτό.
Πάντως θα είναι εύκολο για τον ηλεκτρολόγο σου να περάσει ένα τόσο λεπτό καλώδιο και να το τερματίσει.
Βασικά επειδή έχω βάλει δεξιά κ αριστερά της οθόνης μεχρι τον καναπέ μαύρα ρόλερ που θα κατεβαίνουν με διακόπτη απτον τοίχο, έλεγα μαζί με αυτά να έχω κ άλλον ενα διακόπτη για την οθόνη.
Να τα ανεβοκατεβαζω και τα τρεία με διακόπτες απτον τοίχο.
Μη βασίζεσαι στη λογική, με έχει πιάσει μία κρίση παράνοιας ,όπως πάντα όταν αλλαζω χώρο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.138
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead