Καταραμένο hum

Reaction score
2.657
Έχω αυτό το σπαστικό hmmmmmmm από το sub.
Τους άλλους δεν τους ενοχλεί αλλά εμένα μου την ψιλοσπάει.
Δοκίμασα διάφορους τρόπους να το λύσω αλλά δε βγάζω άκρη.
Αρχικά γίνεται μόνο όταν είναι συνδεδεμένο το καλώδιο με τον av.
Έχω δοκιμάσει ακριβότερα καλώδια που αγόρασα χθες και δεν έκαναν τίποτα. Συγκεκριμμένα το inakustik premium y που πήρα έκανε πολύ πολύ περισσότερο θόρυβο από το directkabel που είχα κι ας ήταν διπλάσια η τιμή του.
Μεγάλη απογοήτευση. Επίσης αγόρασα και ένα καλώδιο ρεύματος pangea ac14se αλλά αυτό το έκανα για ψυχολογικούς λόγους κυρίως μιάς και ούτε αυτό άλλαξε κάτι.
Κράτησα το καλώδιο συνδεδεμένο στον av και στο sub και έβγαλα το ρεύμα από τον av.
Πάλι ακούγεται. Έκλεισα το πολύμπριζο από τον διακόπτη του για να μην πηγαίνει ρεύμα στα διάφορα συνδεδεμένα μαραφέτια που έχω και πάλι ακούγεται.
Βγάζω το πολύμπριζο από την πρίζα και ωπ, σταματάει το hum.
Τί διάολο να κάνω για να σταματήσει;
Θα βγάλω άκρη ή να μείνω όπως είναι τώρα και να το συνηθίσω;
Επίσης να σας πω πως το sub είναι σε ξεχωριστή πρίζα από όλα τα υπόλοιπα.

Ευχαριστώ :)

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.914
1. Απο πού κι ως πού θα το εξαφανίσει/μειώσει η αλλαγή interconnect αν δεν παρεμβληθεί φίλτρο;
2. Δοκίμασε την ίδια πρίζα, άλλη πρίζα, αντιστροφή του φις στις πρίζες, αφαίρεση της μίας γείωσης ή της άλλης αφού πρώτα βγάλεις όλες τις υπόλοιπες συσκευές απο το ρεύμα. Αν το πολύπριζο δεν έχει θέμα στις γειώσεις, δε φταίει.

Προσωπικά συμβιβάστηκα με το hum. :(

Reaction score
60
Να και μία ενδιαφέρουσα ιστορία:
Με τον bonepeeler "γνωριζόμαστε" γιατί πρόσφατα αγόρασα το παλιό του sub (ο ίδιος αναβάθμησε αγοράζοντας το αμέσως μεγαλύτερο "αδερφακι" της εταιρείας το 12" δηλαδή earthquake supernova). Μετά από κάμποση αναμονή παρέλαβα το sub και με περίσσεια χαρά σαν παιδί τα Χριστούγεννα έσπευσα να το συνδέσω στον. AV
[DOUBLEPOST=1485016585][/DOUBLEPOST]Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το υπερβολικό hum. Ο bonepeeler με ενημέρωσε πως ποτέ δεν είχε τέτοιο πρόβλημα. Σαν αθεράπευτος κατσαβιδακιας το άνοιξα και εντόπισα μία αδέσποτη βίδα που προφανώς είχε φύγει από κάπου κατά τη μεταφορά και βολόδερνε στα ενισχυτικά του ηχείου βραχυκυκλώνοντας τις γειώσεις. Οπότε αν έχεις εμπιστοσύνη στα χέρια σου το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το κάνεις βίδες να δεις αν με την πρώτη φαίνεται κάτι λάθος.

Reaction score
2.657
1. Απο πού κι ως πού θα το εξαφανίσει/μειώσει η αλλαγή interconnect αν δεν παρεμβληθεί φίλτρο;
2. Δοκίμασε την ίδια πρίζα, άλλη πρίζα, αντιστροφή του φις στις πρίζες, αφαίρεση της μίας γείωσης ή της άλλης αφού πρώτα βγάλεις όλες τις υπόλοιπες συσκευές απο το ρεύμα. Αν το πολύπριζο δεν έχει θέμα στις γειώσεις, δε φταίει.

Προσωπικά συμβιβάστηκα με το hum. :(
Αλλαξα interconnect με τη σκεψη πως οσο πιο ακριβο, τοσο καλυτερη προστασια θα ειχε απο τα γυρω καλωδια απο παρεμβολη σηματων. Αναποδογυρισα και το φις. Και το παλιο αλλα και το καινουργιο.
Κι εγω εχω συμβιβαστει με το hum δυστυχως αλλα ελεγα μηπως υπηρχε λυση.

το sub ποιο είναι ;
Earthquake Supernova MKV 12

Να και μία ενδιαφέρουσα ιστορία:
Με τον bonepeeler "γνωριζόμαστε" γιατί πρόσφατα αγόρασα το παλιό του sub (ο ίδιος αναβάθμησε αγοράζοντας το αμέσως μεγαλύτερο "αδερφακι" της εταιρείας το 12" δηλαδή earthquake supernova). Μετά από κάμποση αναμονή παρέλαβα το sub και με περίσσεια χαρά σαν παιδί τα Χριστούγεννα έσπευσα να το συνδέσω στον. AV
[DOUBLEPOST=1485016585][/DOUBLEPOST]Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το υπερβολικό hum. Ο bonepeeler με ενημέρωσε πως ποτέ δεν είχε τέτοιο πρόβλημα. Σαν αθεράπευτος κατσαβιδακιας το άνοιξα και εντόπισα μία αδέσποτη βίδα που προφανώς είχε φύγει από κάπου κατά τη μεταφορά και βολόδερνε στα ενισχυτικά του ηχείου βραχυκυκλώνοντας τις γειώσεις. Οπότε αν έχεις εμπιστοσύνη στα χέρια σου το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το κάνεις βίδες να δεις αν με την πρώτη φαίνεται κάτι λάθος.
Κι ομως εμενα δε μου εκανε ποτε hmmmm το συγκεκριμμενο. Δεν ξερω τι διαολο παιζει. Το ανοιξα για να δω τι γινεται μεσα αλλα δε βρηκα κατι.

Εχω διαβασει και για κατι φιλτρα φεριτη που πανε πανω στο καλωδιο και διορθωνουν τετοια προβληματα αλλα δε δινω 400 ευρω για κατι τετοιο επειδη ειναι απο καταστημα ηχου και για audiophile. Που αλλου θα μπορουσα να βρω;

Reaction score
2.482
Λοιπόν. Το καλώδιο τροφοδοσίας που χρησιμοποιείς στο sub είναι το δικό του ή έχεις βάλει κάποιο άλλο; Δες αν η υποδοχή έχει 2 ή 3 pin. Αν έχει 2, τότε πρέπει να βάλεις καλώδιο IEC C17 (με δύο pin) και όχι IEC C13 (με τα 3 pin). Δεν ξέρω αν σε βοηθήσει αυτό, αλλά στο αμερικάνικο φορουμ είχαν προβληματα με το νέο SVS PB16 και ήταν επειδη έβαζαν καλώδιο με 3 pin (πιθανά από προηγουμενη εγκατάσταση).

Μάκαρι να σε βοηθήσει

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.255
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale