Κατασκευή ηχείων... Τι μεγάφωνα;

Μηνύματα
9
Reaction score
0
Σκοπεύω να φτιάξω ηχεία δαπέδου (μάλλον 3 δρόμων) για το σαλόνι μου. Έχω διαβάσει μερικά σχετικά με το θέμα βιβλία, οπότε ξέρω περίπου τα βήματα - διαδιακασία που πρέπει να ακολουθήσω. Αυτό που δεν ξέρω και θα ήθελα τη βοήθειά σας, είναι πληροφορίες σχετικά με μεγάφωνα και το που μπορώ να τα αγοράσω. Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν ξέρω τι ακριβώς χρειάζομαι... Οπότε, αν έχετε να μου προτείνετε κάποια μεγάφωνα (μάρκα, όχι πολύ ακριβά) ή κάποιο site σχετικό που να μιλάει για συγκεκριμένα μεγάφωνα, θα είμαι ευγνώμων.
 


Μηνύματα
29
Reaction score
0
καλημερα φιλε,σημερα θα παω να αγορασω το κιτ basic bass απο την mtz audio .θα μπορουσες να ρωτησεις εκει για μεγαφωνα,αλλα και στην specom gia ποιο οικονομικα.
 

Μηνύματα
1.935
Reaction score
9
Τα στοιχεια που δινεις δεν ειναι αρκετα για να σου προταθουν συγκεκριμενα πραγματα.

Παντως θα σου προτεινα να χρησιμοποιησεις μεγαφωνα Peerless για τα χαμηλα, καποιο Vifa σαν Midbass, και ενα μεσαιο της σειρας tweeter της Scanspeak. Ολα τα παραπανω μεγαφωνα ειναι Δανεζικης προελευσης και κατασκευης, ειναι υψηλης ποιοτητας και βρισκονται στον μεσο ορο απο πλευρας κοστους.

Μπορεις να τα βρεις, εκτος απο αλλου, και στο "Κεντρο Μεγαφωνου" τηλ 210 3826 276 και 210 3825 617.

Αλλες γνωστες καλες εταιρειες μεγαφωνων οπως Focal, Dynaudio, κλπ, δυστυχως εχουν παψει να πουλανε μεγαφωνα για DIY. Σαν πιο ακριβα και καλα ειναι τα Νορβηγικα SEAS, και πιο οικονομικα τα Γερμανικα Visaton. Παιζει και η Ισραηλινη Morel, που διανεμεται απο Αγγλια.
Πολλα σχεδια/κροσοβερ θα βρεις στα Sites των κατασκευαστων και μπορεις να δεις ενδεικτικα και εδω

http://www.Audiocraftworks.gr/gr/designs.asp?Main_Id=4

Αποφυγε τα project με καποια Full range γιατι πρωτον θα παιδευτεις, και δευτερον ολο και κατι θα σου λειπει.
Τελος -γνωμη μου- μην δελεαστεις απο τις τιμες καποιων Κινεζικων μεγαφωνων και μην πας προς αυτην την κατευθυνση, γιατι σε λιγο καιρο θα ξαναρωτας το ιδιο πραγμα στα φορουμ.

Καλη επιτυχια
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.684
Μηνύματα
2.869.877
Members
37.944
Νεότερο μέλος
beetlejeans
Top