Κατασκευή και βελτίωση κολώνων ηχείων

Reaction score
0
Παιδιά καλησπέρα θέλω να κάνω μια ερώτηση
Μου έδωσαν πριν 10 χρονια κολόνες ηχεία τα οποία ήταν κατασκευή ερασιτεχνική όσον αφορά ακουστικών (προδιαγραφών) αλλά σαν κατασκευή ξηλου και πυοτητας υλικών ειναι οκ. Τα χρησιμοποιείσα κανα χρόνο και έπειτα πήρα τα roister emphasis 25 και από τότε τα είχα στην αποθήκη θέλοντας φέτος να τα πάω στο χωριό δοκιμάζοντας τα ακούω τα μπάσα μουντά εντομεταξη η καμπηνα δεν εχει τριπα για την εκτωνοση του αέρα και τα ηχεία ειναι αυτοκίνητου δεν ξέρω αν χρειάζεται να ανοίξω τριπα και να βάλω πλαστικό (εκτόνωσης δεν ξέρω πως το λένε) και θα ήθελα να ρωτήσω αν ναι και που όσον αφορά διαστάσεις ειναι η εξής
Εξωτερικά της καμπίνας 0.29 πλάτος 0.29 βάθος 1.10 υψος ειναι τριών δρόμων με δυο ηχεία στο κάτω μέρος ένα για της μεσαίες και ένα για της ψηλές σύνολο σε κάθε κολόνα εχει 4 ηχεία δεν ξέρω vat βαρέθηκα να τα ξεβιδωσω. Η καμπίνα εσωτερικά διαθέτει κροσοβερ και ειναι επικαλημενη με υαλοβάμβακα
Από ότι καταλαβενεται εχω μαύρα μεσάνυκτα και δεν με ενδιαφέρει και πολυ η ποιότητα γιατί η χρησι τους θα ειναι ελάχιστη το μόνο που θέλω να διορθώσω αυτό με το μπάσο γιατί ειναι κουραστικό

Παίδες αν ξέρετε να μου απαντιέται θα με βωηθεισεται πολλή ευχαριστώ εκτων προτέρων

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Καλώς όρισες στην παρέα μας.
Η σχεδίαση ενός ηχείου ξεκινά με την επιλογή των μεγαφώνων, βάση των στόχων που θέλεις να πετύχεις.
Βάση αυτών σχεδιάζεις την καμπίνα και τον σωλήνα συντονισμού.
Αφού συναρμολογηθεί η καμπίνα, μπαίνουν τα μεγάφωνα και μετριούνται οι αποκρίσεις και τα χαρακτηριστικά του κάθε μεγαφώνου.
Βάση αυτών των αποτελεσμάτων σχεδιάζεται το κύκλωμα διαχωρισμού (crossover).

Βλέπεις κάποια ομοιότητα στα παραπάνω με το ηχείο σου?
Δυστυχώς καμία. Τα πάντα αφέθηκαν στην τύχη στη περίπτωση σου.

Έχει συζητηθεί άπειρες φορές εδώ, ότι ένας ερασιτέχνης είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να κατασκευάσει ηχείο.
Αυτό που θα καταφέρει είναι να φτιάξει ένα κουτί με φωνή, αλλά όχι ηχείο.
Δες το παρακάτω θέμα για παράδειγμα, αλλά και άλλα στην εδώ κατηγορία που αφορούν ηχεία...
http://www.avsite.gr/forum/threads/κατασκευή-βαρέως-τύπου-monitor.156206/

Reaction score
0
Ευχαριστώ για την απάντηση σου και συγνώμη για την καθυστέρηση θα μπω να διαβάσω αυτό που έστειλες και ελπίζω να βγάλω άκρη γιατί δεν περισσεύουν για Δευτέρο σετ ηχείων

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster