Κατασκευή οθόνης diy...

Reaction score
0
Θελω να φτιάξω μια οθόνη προβολής για εξωτερικό χώρο, διαστάσεων 4μ x 2,5μ μαξιμουμ (ίσως και κάτι λιγότερο)...
Διάβασα ότι καλό υλικό για οθόνη diy είναι το blackout...είναι τύπος υφάσματος για τέντα από ό,τι εχω κατάλαβει.
Εκτός από το ύφασμα θα φτιαχτεί ένα πλαίσιο (τελαρο)...
για το κομματι του υφλασματος-πανιού έχετε να προτείνετε κάποιο υλικό ή καποια επίστρωση;
αρκεί να ζητήσω blackout λευκό ή χρειάζεται παραπάνω στοιχεία;

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.872
Το blackout είναι πανί που βάζουν στα ρολά συσκότισης.

Δεν νομίζω να είναι αρκετά ανακλαστικό. Μουσαμάς χρειάζεται.

Reaction score
15.548
Απάντηση: Κατασκευή οθόνης diy...

ποιος προβολεας θα δειξει σε αυτη την οθονη και με ποιες συνθηκες φωτεινοτητας χωρου......?

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.872
Το blackout είναι πανί που βάζουν στα ρολά συσκότισης.

Δεν νομίζω να είναι αρκετά ανακλαστικό. Μουσαμάς χρειάζεται.

Το θυμήθηκα το απόγευμα, και πήγα και γύρισα ένα ρολό στο σπίτι. Μιά χαρά ανακλαστικό είναι απ' την πίσω πλευρά.

Reaction score
15.548
Απάντηση: Re: Κατασκευή οθόνης diy...

Το θυμήθηκα το απόγευμα, και πήγα και γύρισα ένα ρολό στο σπίτι. Μιά χαρά ανακλαστικό είναι απ' την πίσω πλευρά.
:142:

Reaction score
0
infocus sp8604...σε εξωτερικό χωρο...πολυκατοικιες γυρω γυρω...χαμηλός αλλά όχι μηδενικός φωτισμός...

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Κατασκευή οθόνης diy...

αρα προτείνεις καλύτερα blackout από μουσαμά;

Reaction score
0
Αρα δεν παίζει ρόλο τι χρώμα είναι η μπροστά πλευρά; η πίσω είναι πάντα λευκή;

Reaction score
0
Σε ευχαριστώ...
Από μουσαμά ή blackout ποιο εχει καλύτερο gain; αν επιλέξουμε μουσαμά να επιλεξουμε λευκό ματ καλύτερα ή γυαλιστερό;

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.872
Gain δε θα έχει καμιά, θα είναι μάλλον 1.0. Ματ θα διάλεγα γιά εσωτερικό χώρο, είχα κάποτε μιά οθόνη Screenline που φαινόταν απλός ματ μουσαμάς. Γιά εξωτερικό χώρο δεν ξέρω, υποθέτω εξαρτάται από το πόσο φωτεινό είναι το περιβάλλον αλλά το γυαλιστερό λογικά θα ανακλά με γωνία ίση με αυτή της πρόσπτωσης.

Reaction score
0
Τελικά αγοράσαμε μουσαμά. Το πλαίσιο-τελάρο της οθόνης έχει διαστάσεις 4 x 2,25...εχει 2 οριζόντια ξυλα και 3 καθετα (ενα στο κέντρο). Υπάρχει κάποια συμβουλή στο τέντωμα πριν το συρράψουμε ωστε να μην κάνει κοιλιές το πανί; βαλαμε την ματ πλευρά απέξω σε ενα τελάρο 5 x 2,70 και έκανε "νερα" σε κάποια σημεία...
"επαιζε" δηλαδή το πανί, ίσως και λίγο λόγω αέρα αλλά αυτό ηταν εμφανές και επηρέαζε την προβολή.

Επίσης προτείνετε να κανουμε ενα μαυρο καδρο με μπογια; αρκεί οποιοδήποτε πλαστικό χρώμα μαύρο ή θελει καποιο ειδικό;

Reaction score
0
Επειδή η οθόνη θα είναι σε εξωτερικό χώρο μήπως να δοκιμάσουμε και τη γυαλιστερή πλευρά;

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
105.287

Δοκιμάστε το, και τεντώστε το πανί όσο περισσότερο γίνεται. Θα χρειαστούν τουλάχιστον 2 άτομα γι' αυτό.

Reaction score
0
ημασταν 6 ατομα...ο,τι και να κανουμε στο τελος με λιγο αερακι τα "νερα" δημιουργουνται...
ο μουσαμας λογω βαρους ειναι ακατάλληλος για τετοιες κατασκευες εκτος κι αν υπαρχει μηχανημα που τον τεντωνει... 2 μερες το παλεύουμε και δε γίνεται όπως το θελουμε...
θα δω μηπως βαλουμε καραβοπανο ή γυψοσανίδες τις οποίες θα βάψουμε...

Reaction score
11

Γιατι δεν βάσεις ενα MDF και να το βάψεις ή μία μελαμίνη λευκή ματ ; Εγώ έχω χρησιμοποιήσει mdf για την δική μου οθόνη και το έβαψα άσπρο με λίγες σταγόνες μαύρου.Έφτιαξα και λωρίδες 10 cm τις οποίες εβαψα μαύρο ματ χρώμα για το περίγραμμα.Η διασταση είναι 183*366 .Είναι μία πολύ καλή και οικονομική λύση.

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.893

Έφτιαξα και λωρίδες 10 cm τις οποίες εβαψα μαύρο ματ χρώμα για το περίγραμμα.Η διασταση είναι 183*366 .Είναι μία πολύ καλή και οικονομική λύση.
...καθαρό;περίεργη διάσταση:116:αν είναι 16/9 είναι 165 ίντσες με πλάτος τα 366cm,αλλά το ύψος έπρεπε να ήταν 205cm:121:...ποιο προβολέα χρησιμοποιείς για αυτήν την διάσταση;

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
112.499

Λάθος είναι σίγουρα!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.690
Members