Καταστήματα ελαστικών για ευθυγράμμιση ζυγοσταθμιση στην Θεσσαλονίκη.

Reaction score
70
Παρακαλώ θα ήθελα την βοήθεια σας. Έχω ένα mazda 2 το οποίο μετά από κάποιες λακούβες στρίβει λίγο προς τα δεξιά.

Έχω κάνει 2 φορές ζυγοστάθμιση και ευθυγράμμιση τα τελευταία 2 χρόνια γιατί έχω πέσει σε ισάριθμες λακούβες με αποτέλεσμα να στραβώσουν οι ζάντες.

Την πρώτη φορά που έπεσα στράβωσε η μπροστά δεξιά ζάντα άλλα το "φτιάξαμε" αλλάζοντας τα εμπρος με τα πίσω λάστιχα.

Την δεύτερη φορά πάλι η μπροστά δεξιά ζάντα στράβωσε.

Την πρώτη φορά είχα πάει σε έναν λαστιχά στην Θεσσαλονίκη και μου είχε πει ότι στράβωσε ελαφρώς το ψαλίδι και το αμορτισερ(δεν τον εμπιστευοόμουν γιαυτό δεν έκανα κάτι). Άλλα δεν το έδωσα σημασία γιατί δεν έστριβε πολύ.

Την δεύτερη φορά έγινε η ζυγοστάθμιση σε άλλο κατάστημα που μου ότι δεν είναι στραβό το ψαλίδι και ότι αν ήταν στραβό δεν θα ευθυγραμμιζόταν. Επίσης μετά τα 130χλμ τρέμει το τιμόνι και συνεχίζει και σε μεγαλύτερες ταχύτητες.

Υπάρχεις κάποιος στην Θεσσαλονίκη που μπορώ να εμπιστευτώ και να μου πει τι ακριβώς έχει το αυτοκίνητο σε πρώτη φάση???

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Απάντηση: Καταστήματα ελαστικών για ευθυγράμμιση ζυγοσταθμιση στην Θεσσαλονίκη.

Αρχικά μάλλον συνεργείο θέλεις για τη διάγνωση... στο κατάστημα ελαστικών μπορεί να σου πούνε για ψαλίδια και αμορτισέρ λόγω της εμπειρίας τους πάνω στα αυτοκίνητα, αλλά δεν είναι και ακριβώς η δουλειά τους. Από τη στιγμή που υπάρχει αμφισβήτηση, ένας λέει έτσι κι ένας αλλιώς, τη λύση από πλευράς διάγνωσης δεν θα σου τη δώσει ο λαστιχάς.

Αν είσαι ανατολικά και δεν έχεις δικό σου συνεργείο, στείλε μου pm αν θέλεις. Δεν πάω σε καμιά σπουδαία μονάδα, αλλά εμπιστεύομαι το μηχανικό μου, και το κατάστημα ελαστικών της περιοχής το ίδιο. Αν είσαι δυτικά μάλλον δεν σε συμφέρει, όλο και κάποιος συνφορουμίτης θα βρεθεί προς τα κει να σου συστήσει κάτι :)

Reaction score
70
Re: Απάντηση: Καταστήματα ελαστικών για ευθυγράμμιση ζυγοσταθμιση στην Θεσσαλονίκη.

Αρχικά μάλλον συνεργείο θέλεις για τη διάγνωση... στο κατάστημα ελαστικών μπορεί να σου πούνε για ψαλίδια και αμορτισέρ λόγω της εμπειρίας τους πάνω στα αυτοκίνητα, αλλά δεν είναι και ακριβώς η δουλειά τους. Από τη στιγμή που υπάρχει αμφισβήτηση, ένας λέει έτσι κι ένας αλλιώς, τη λύση από πλευράς διάγνωσης δεν θα σου τη δώσει ο λαστιχάς.

Αν είσαι ανατολικά και δεν έχεις δικό σου συνεργείο, στείλε μου pm αν θέλεις. Δεν πάω σε καμιά σπουδαία μονάδα, αλλά εμπιστεύομαι το μηχανικό μου, και το κατάστημα ελαστικών της περιοχής το ίδιο. Αν είσαι δυτικά μάλλον δεν σε συμφέρει, όλο και κάποιος συνφορουμίτης θα βρεθεί προς τα κει να σου συστήσει κάτι :)
Μα τα συνεργεία ελαστικών συνήθως έχουν και αμορτισερ και διάφορα άλλα. Στο πρώτο κατάστημα ελαστικών που έκανα ευθυγράμμιση μου είχε πει για στράβωσα του ψαλιδιού 0,5 της μοίρας. Δηλαδή δεν φαίνεται με το μάτι άλλα επηρεάζει την οδηγική συμπεριφορά του αυτοκινήτου.

Το συνεργείο χωρίς μηχανήματα πως θα δει αν στράβωσε το ψαλίδι??Με το μάτι δεν φαίνεται και πάνω απόλα δεν ισιάζεται..

Υ.Γ Αν είναι κάποιος πολύ καλός δεν με νοιάζει αν είναι δυτικά ή ανατολικά..

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Απάντηση: Re: Απάντηση: Καταστήματα ελαστικών για ευθυγράμμιση ζυγοσταθμιση στην Θεσσ

Αν τα καταστήματα ελαστικών έχουν και αμορτισέρ και κάνουν και τις σχετικές εργασίες, τότε έχουν και τον εξοπλισμό οπότε όντως μπορούν να σου πουν και τι έχει. Δεν ασχολούνται όμως όλοι (και κατά τη γνώμη μου καλά κάνουν, γιατί η ανάρτηση είναι ίσως το πιο περίπλοκο σύστημα του αυτοκινήτου και είναι αμφίβολο αν έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση και εμπειρία πέρα από τα σεμινάρια του μηχανήματος). Και ούτως ή άλλως, εσύ αυτήν τη στιγμή φαίνεται ότι δεν έχεις βέβαιη τη διάγνωση, οπότε καλύτερα πήγαινε να δούνε το αυτοκίνητο εκεί που το πας για σέρβις - εκτός κι αν πηγαίνεις στην αντιπροσωπεία και σε... απαλλάσσουν από τα ρούχα σου... οπότε δικαιολογημένα προσπαθείς να το αποφύγεις.

Αν δεν βγάλεις άκρη, πες μου να δούμε προς τα εδώ (για Περαία μιλάμε).

Reaction score
26.752

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΘΕΜΑ ΖΥΓΟΣΤΑΘΜΙΣΗΣ.

ΤΟ "ΠΑΡΣΙΜΟ" ΑΡΙΣΤΕΡΑ Η ΔΕΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΥΘΥΓΡΑΜΙΣΗΣ.
ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΕΥΘΥΓΡΑΜΙΣΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΜΟΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΙΣΩ.
ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ (ΒΟΛΑΝ) ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΥΘΕΙΑ ΘΕΣΗ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΗΣ ΕΥΘΕΙΑ?
ΚΟΝΤΟΛΟΓΙΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΥΘΥΓΡΑΜΙΣΗ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΜΑΣΤΟΡΑ/ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ.
ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΠΛΑΙΝΗ ΕΥΘΥΓΡΑΜΙΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΕΜΠΡΟΣ/ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ Η ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΜΠΕΛΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΚΤΕΟ ΣΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΠΑΝΤΑ!

Reaction score
15

Να πας σε εξειδικευμένο μαγαζί που επιδιορθώνει ζάντες (δηλαδή ασχολείται αποκλειστικά με αυτό- δεν τις κοπανάει με βαριά για να τις φέρει αλλά τις επιδιορθωνει) ΚΑΙ ΝΑ ΙΣΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΤΙΣ ΔΕΞΙΕΣ.

Έγραψες ότι το πρώτο χτύπημα "το διορθωσες" με τοποθετηση της ζαντας πισω(!). Αυτό δεν είναι σωστό - η στραβή ζάντα προκαλεί με τα χιλιόμετρα φθορες σε οποιονδηποτε αξονα και αν τοποθετηθει.

Αφού ισιώσεις σε εξειδικευμενο καταστημα τις ζαντες, μετά πηγαίνεις σε καλό ευθυγραμμισά για να τελειωσει το θεμα με την ευθυγραμμιση.

ΥΓ1. Για Θεσσαλλονικη δεν ξέρω, αν ήσουν Αθήνα θα πήγαινες στον Στεργιο στην Λ. Καβαλας για ισιωμα και μετά στον Ηλιόπουλο στην Π. Τσαλδάρη για ευθυγράμμιση και τέλος το πρόβλημα.

ΥΓ2. Εκεί που είχες τη στραβή ζάντα για καιρό, έλεγξε και το ρουλεμαν του τροχου...

ΥΓ3. Στην ευθυγράμμιση οι σωστοί επαγγελματίες τοποθετούν΄ένα ειδικό αλφάδι στο τιμόνι για να δείχνει ευθεία κατά την ευθυγράμμιση (εναλλακτικά μείνε μέσα στο αμάξι και κράτα το τιμόνι εκεί που θες εσύ να είναι η θέση ευθείας)

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.899
πανε μια βολτα αν θελεις απ τον Διονυση ,. στο Tuning Club, στην Καραολη κ Δημητριου στην Ηλιουπολη, απεναντι απ το παλιο Αγνο, ειναι ψιλοκαλος μαστορας να το δει...

ειχα εναν παππου φοβερο στη Σινδο , παπαδες εκανε, αλλα εκλεισε πλεον...κριμα...κι εγω εχω καποια ψιλοθεματακια, αλλα δεν μπορω να βρω καποιον σπεσιαλ, να στηριχτω πανω του τελικα...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.750

Δημ. Χόχολης

εγγυημένα. αποκλείεται να βρεις καλύτερο στη σαλόνικα. 6972841052

είναι πάνω στην όλγας, αριστερά, λίγο πριν τη συνδίκα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.750
Απάντηση: Re: Καταστήματα ελαστικών για ευθυγράμμιση ζυγοσταθμιση στην Θεσσαλονίκη.

Β. Όλγας 120 Α

είναι μηχανικός (και οδηγός με άπειρα κύπελλα) αγώνων, όπως μπορείς να δεις εδώ:

http://www.facebook.com/xoxolisdim

http://www.vrisko.gr/details/_k77da4bb0d3_02_3d0a3h547h6ic7dc?what=Ελαστικά Ζάντες&where=Θεσσαλονίκη

δώστου χαιρετίσματα από μένα...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.750

προσωπική εκτίμηση: οι ζάντες που στραβώνουν, είναι για πέταμα.

τελικά: κάνε ΑΚΡΙΒΩΣ ότι σου πει ο Χόχολης. Δυστυχώς ή ευτυχώς, ότι και να πει, δίκιο έχει. ΠΑΝΤΑ.

Reaction score
1.830

Δημ. Χόχολης

εγγυημένα. αποκλείεται να βρεις καλύτερο στη σαλόνικα. 6972841052

είναι πάνω στην όλγας, αριστερά, λίγο πριν τη συνδίκα.
Πριν καμιά δεκαριά χρόνια είχα το peugeot 106 gti.
Είχε καταπληκτική μανίσια ανάρτηση αλλά όσοι το είχαμε έπρεπε να το χαμηλώσουμε.
Όλοι θέλαμε την αισθητική βελτίωση και δε νοιαζόμασταν για την ποιότητα της ανάρτησης.
Δε ξέραμε ότι όταν "πειράζεις" ένα αυτοκίνητο με αυτό τον τρόπο το πιθανότερο είναι να καταστρέψεις τη συμπεριφορά του.
Μετά από 2 αποτυχημένες προσπάθειες "χαμηλώματος" σε "ειδικούς" επάνω στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, βρέθηκα στο Χοχολή.

Είναι cult φυσιογνωμία ο άνθρωπος, τον έβλεπα πρώτη φορά, σκύβει στο αυτοκίνητο και μου λέει: "τι μαλακίες είν'αυτές που σου βάλανε? οδηγάς και φοβάσαι μη σπάσεις τ'αυγά?" (το αυτοκίνητο "κοπανούσε" με αυτά που μου είχανε βάλει).

Μου λέει: "θα βάλεις bilstein group N και ελατήρια ΗR κόκκινα τάδε λίμπρες".

-Group N? με το παχύ έμβολο? κούτσουρο δε θα γίνει το αμάξι?

-.......

Λοιπόν, τα παραγγέλνουμε, και σε μερικές μέρες ξαναπάω για να τα βάλει στο αμάξι.

Η πλάκα είναι ότι το άτομο δε μιλάει. Καθόλου. Πρέπει να τον πιέσεις για να του βγάλεις κουβέντα.

Φτάνω εκεί, "καφέ θες?". "όχι" του λέω. Αυτή ήταν η συζήτηση μας για κανα 20λεπτο.

Τον βλέπω, βγάζει κάτι ολοκαίνουργια bilstein, τα χώνει στη μόρσα και αρχίζει και τα βαράει.

"θα είναι ελαττωματικά" σκέφτηκα, "να δούμε πότε θα ασχοληθεί με τα δικά μου..."

-"σε λίγο θα είναι έτοιμα" μου λέει.

-"αυτά που έχεις στη μόρσα είναι τα δικά μου καινούργια bilstein που χρυσοπλήρωσα με τα καημένα μου ευρουλάκια????" ΦΡΙΚΑΡΑ.

"ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΕΙ?" του λέω.

-"χαλάρωσε ρε φιλαράκι, τα Group N έχουν μικρή ενεργή διαδρομή, είναι για πίστα, για χρήση σε δρόμο θέλουν "φτιάξιμο". Τα ανοίγω για να κόψω τα bump stops στη μέση, να μη σου κοπανάει παντού το αμάξι"

-"......."

Τες πα, μετά από λίγο έφυγα απο εκεί με ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, το αμάξι ήταν χαμηλό μεν, αλλά είχε προοδευτικότητα, δε κοπανούσε, έστριβε σαν τραίνο....

Τι μου θύμησες ρε Doc....

Reaction score
14

Εγω προσωπικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο τον Καλυβιδη στο παλιο αγνο! οικογενειακη επειχηρηση που οσες φορες χρειαστηκε με βγαλανε ασπροπροσωπο

Reaction score
70
Θέλω πρώτα να ελέγξω τις ζάντες ,αν έχουν κάποιο πρόβλημα και στην συνέχεια να δω την ευθυγράμμιση και ζυγοστάθμιση.

Πάρτε υπόψιν σας ότι έκανα ζυγοστάθμιση και ευθυγράμμιση σε έναν στην καυτατζόγλου πριν καμία εβδομάδα. Και το αυτοκίνητο τρέμει πάλι και στρίβει δεξιά....

Την πρώτη φορά που είχα πέσει σε λακούβα είχα πάει σε έναν άλλον στην καυτατζόγλου που μου είχε πει ότι στράβωσε το ψαλίδι και η μποτίλια λίγο και θέλουν φτιάξιμο. Μετά ήθελε να μου αλλάξει τα λάστιχα,τις αναρτήσεις κτλ κτλ οπότε έφυγα όπου φύγει φύγει..

Το αυτοκίνητο πέρασε κτεο πριν μερικές μέρες(μετά την ευθυγράμμιση και ζυγοστάθμιση) και δεν μου είπαν τίποτα για πρόβλημα .

Πήρα τηλέφωνα σε καταστήματα που επισκευάζουν ζάντες και ο καθένας έλεγε τα δικά του.

Άντε βγάλε άκρη μετά..

Υ.Γ Δεν θέλω καν να σκέφτομαι τις θείες που πάνε να τους φτιάξουν τα αυτοκίνητα τους αυτοί οι τύποι του κλάδου..

Reaction score
180

Μη παιρνετε και ορκους οτι φταιει παντα η αζυγιστη ζαντα για το τρεμουλο στο τιμονι,
μετα απο λακουβα η πεζοδρομιο.

Σαφως φταιει τις περισσοτερες φορες, αλλα οταν δεν φταιει, την εβαψες.

Πρεπει να αρχισεις να αλλαζεις ολο το συστημα διευθυνσης και αναρτησης στα κουτουρού,
γιατι αντε να βρεις "μαστορα" να κανει εγκυρες μετρησεις και να σου πει τι φταιει ακριβως.

Ασε δλδ που μερικες φορες το προβλημα δημιουργειται και απο το συστημα των πισω τροχων.

Ειμαι παθων και δεν μπορω να βρω αλλη αποδεκτη λυση εκτος απο την δυναμικη ζυγοσταθμιση
"on car" που κανω κατα καιρους, αλλα και αυτη αφηνει ενα πολυ ψιλο τρεμουλο σε καποιες ταχυτητες.

Στα ΚΤΕΟ μου βρισκουν συνεχεια μικρη αποκλιση στην ευθυγραμμιση, (ανευ οδηγικης σημασιας),
την διορθωνω, (σε φιλο εμπειροτατο επαγγελματια) και στο επομενο ΚΤΕΟ την ξαναβρισκουν ακριβως την ιδια.
Τρεις φορες εγινε αυτο το πραγμα.

Αν παντως αποφασιζα να κανω δραστικες αλλαγες, το πρωτο πραγμα που θα εκανα
θα ηταν να αλλαξω ολες τις ζαντες, η για οικονομια να βαλω σιδερενιες αντι για αλουμινιου
που ειναι πολυ ευαισθητες.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.750

Τι μου θύμησες ρε Doc....
με το Χόχολη έχω να πω άπειρες ιστορίες...

εκεί που όλοι κολλάνε, αυτός λύνει το πρόβλημα έτσι, για πλάκα.

το κατέχει το σπορ...

είναι ολίγον τι αντικοινωνικός, (χαχαχαχαχα) αλλά το αυτοκίνητο τρέχει στις φλέβες του, το νιώθει, το ξέρει.

χρόνια τώρα μόνο σε αυτόν πάω τα αυτοκίνητά μου. εύχομαι να είναι πάντα καλά ο άνθρωπος, να μας εξυπηρετεί με τις γνώσεις του και την επιδεξιότητά του.

Reaction score
70
Re: Απάντηση: Καταστήματα ελαστικών για ευθυγράμμιση ζυγοσταθμιση στην Θεσσαλονίκη.

με το Χόχολη έχω να πω άπειρες ιστορίες...

εκεί που όλοι κολλάνε, αυτός λύνει το πρόβλημα έτσι, για πλάκα.

το κατέχει το σπορ...

είναι ολίγον τι αντικοινωνικός, (χαχαχαχαχα) αλλά το αυτοκίνητο τρέχει στις φλέβες του, το νιώθει, το ξέρει.

χρόνια τώρα μόνο σε αυτόν πάω τα αυτοκίνητά μου. εύχομαι να είναι πάντα καλά ο άνθρωπος, να μας εξυπηρετεί με τις γνώσεις του και την επιδεξιότητά του.
Θα πάω μια βόλτα από αυτόν να δω τι θα πεί.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.588
Members
38.463
Νεότερο μέλος
panos22