Καταψύκτης

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Ερώτηση για όποιον γνωρίζει:

Θέλω να πάρω έναν καταψύκτη-μπαούλο. Επειδή όμως κάνει αρκετό θόρυβο και οι χώροι που μπορώ να τον τοποθετήσω μέσα στο σπίτι είναι ενιαίοι με χώρους διαβίωσης και αν τον βάλω εκεί, σύντομα πιστεύω ότι θα βρεθούμε με τη βαριοπούλα στο χέρι ωσάν κουκουλοφόροι, θέλω να τον τοποθετήσω έξω, φυσικά σε προστατευμένο χώρο (ημιυπαίθριο που δεν έχει κλειστεί - ναι, υπάρχουν και τέτοιοι :114:). Θα έχει πρόβλημα με τη χαμηλή ή και την υψηλή (αλλά χωρίς να χτυπάει ο ήλιος - υπάρχει τέντα) εξωτερική θερμοκρασία; Έχω ρωτήσει πωλητές κι έχω πάρει διάφορες απαντήσεις. Κάποιοι γείτονες τους έχουν έξω και δεν έχουν πάθει τίποτα, αλλά πρακτικά αυτό μπορεί να οφείλεται και σε σύμπτωση ή σε ιδιαίτερη αντοχή συγκεκριμένου μοντέλου. Μήπως ξέρει κανείς ποιος είναι ο κανόνας; Και αν μπορούν να τοποθετηθούν έξω, επηρεάζει αυτό σε κάτι την διατηρησιμότητα των τροφίμων ή και την αυτονομία του καταψύκτη σε περίπτωση διακοπής ρεύματος; (Προβλέπονται απεργίες...)

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.238
Απάντηση: Καταψύκτης...

Με τη χαμηλή θερμοκρασία δεν πιστεύω να έχει πρόβλημα, αλλά με τη ζέστη κάποιο προβληματάκι πιστεύω θα υπάρχει.

Ίσως να μην μπορεί να κατεβαίνει στη σωστή θερμοκρασία.

Πάντως το σίγουρο είναι ότι θα καταναλώνει παραπάνω ρεύμα, αφού θα δουλεύει περισσότερο

για να φθάσει στη σωστή θερμοκρασία.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.135

Μαρία, αν κρίνω από τους καταψύκτες που έχουν στα περίπτερα για τα παγωτά, δεν έχουν κάποιο πρόβλημα με τις εξωτερικές θερμοκρασίες. Όσο για την αυτονομία, εξαρτάται από τις ώρες της διακοπής ρεύματος, αλλά και τις εξωτερικές θερμοκρασίες.

Reaction score
34

το άλλο θέμα που μπορεί να έχεις είναι ο θόρυβος και η ενόχληση σε παρακείμενα διαμερίσματα, ειδικά το βράδυ. Σε σπίτι φίλου το βράδυ απο το βουητό στο υπνοδωμάτιο δεν κοιμάται άνθρωπος. Οι χαμηλές συχνότητες ενοχλούν πολυ πιο μακρυά απο ό.τι φανταζόμαστε. Τώρα, αν έχουν και αυτοί, τί να πώ, προχώρα άφοβα.....

abcd

Super Moderator
Reaction score
107.238

...αν κρίνω από τους καταψύκτες που έχουν στα περίπτερα για τα παγωτά, δεν έχουν κάποιο πρόβλημα με τις εξωτερικές θερμοκρασίες.
Αυτοί όμως Γιάννη είναι επαγγελματικοί και έχουν υπολογίσει ότι θα είναι σε εξωτερικό χώρο.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.135

Αυτοί όμως Γιάννη είναι επαγγελματικοί και έχουν υπολογίσει ότι θα είναι σε εξωτερικό χώρο.
Ε, ας πάρει τότε η Μαρία έναν της Algida. :136::116:

Reaction score
29

Εχω πάρει εναν αρκετά μεγάλο (αμα θέλετε σας λέω και μάρκα), τον οποίο εχω κανα χρόνο και ο θόρυβος είναι, τουλάχιστον, ο ίδιος με αυτόν ενος κανονικού ψυγείου.

Νομίζω οτι σε εξωτερικό χώρο, εκτεθειμένος στα στοιχεία της φύσης (υγρασία, σκόνη, υψηλές θερμοκρασίες), θα φθαρεί αρκετά γρήγορα.

Επι προσθέτως οι υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι θα τον αναγκάσουν να δουλεύει περισσότερο, αρα μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος.

Reaction score
119

O κλασσικος λευκος τυφλος καταψυκτης οντως δε κανει παραπανω θορυβο απο ενα ψυγειο.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344

Σας ευχαριστώ όλους που προθυμοποιηθήκατε να βοηθήσετε!

@arislimp, καλώς το επισημαίνεις το περί όχλησης των γειτόνων, αλλά δεν είμαι σε διαμέρισμα... αν είχα σκοπό να βγάλω τον καταψύκτη έξω για να ενοχλεί... άλλους :142: τουλάχιστον δεν θα το έγραφα δημοσίως :126:

@johnkok, αν μπορείς να μου πεις μάρκα για τον αθόρυβο, με ενδιαφέρει. Δεν νομίζω να υπάρχει κανένα πρόβλημα να το πεις, δεν είσαι πωλητής, εγώ έκανα ερώτηση...

Απ' ότι είδα στην αγορά, αρκετοί διαφημίζονται ως "χαμηλού θορύβου" με στάθμη 40-41dB. Πόσα είναι τα 40 dB, δηλ. σαν τι περίπου; (συγχωρήστε μου την άγνοια). Ρωτάω γιατί οι περισσότεροι που τους έχουν έξω ή σε αποθήκες, τους έχουν γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, και έναν καταψύκτη που είχα κι εγώ πριν από χρόνια τον είχαμε παροπλίσει γιατί ήταν αδύνατον να δεις τηλεόραση, να ακούσεις μουσική, να συγκεντρωθείς, ο θόρυβός του χωνόταν παντού... @#$&^ τις σαλοκουζίνες τους...

Εναλλακτικά, μια και σας βρήκα πρόθυμους :107:, ο τελευταίος χώρος που μπορώ να τον βάλω είναι σε μια αποθήκη κάτω από την (εξωτερική) σκάλα, που είναι κλειστή μεν, αλλά επειδή είναι ασοβάτιστη και είμαι και κοντά στη θάλασσα έχει φρικτή υγρασία. (Μη μου πείτε να τη σοβατίσω/μονώσω, γιατί είναι μεγάλη και δεν έχετε ιδέα τι πρέπει να βγει από κει μέσα για να δουλέψει άνθρωπος :140:). Θα τον καταστρέψει η υγρασία, ή μήπως επειδή δουλεύει μοτέρ παράγει θερμότητα και την εξουδετερώνει όσον αφορά το μηχανισμό του; (πάλι βλακεία είπα;;;;)

abcd

Super Moderator
Reaction score
107.238

Απ' ότι είδα στην αγορά, αρκετοί διαφημίζονται ως "χαμηλού θορύβου" με στάθμη 40-41dB. Πόσα είναι τα 40 dB, δηλ. σαν τι περίπου;
Περίπου όσο ο θόρυβος που κάνει το κλιματιστικό(μέσα μηχάνημα) στη μεγάλη ''σκάλα'' του αέρα.

Θα τον καταστρέψει η υγρασία, ή μήπως επειδή δουλεύει μοτέρ παράγει θερμότητα και την εξουδετερώνει όσον αφορά το μηχανισμό του; (πάλι βλακεία είπα;;;;)
Σίγουρα θα έχουν γρηγορότερη φθορά (σκουριά)τα μεταλλικά μέρη του.

Το μοτέρ δεν βγάζει τόση θερμότητα για να εξουδετερώσει την υγρασία.

Reaction score
29

Αυτος που πήρα, είναι ΖΑNUSSI.To μοντέλο ήταν το 330WB, αλλά ίσως εχει αντικατασταθει απο άλλο πλέον.

Για να μην παρεξηγηθώ.Δεν είναι εντελώς αθόρυβο.Απλά κάνει τόσο θόρυβο, οσο ενα κανονικό ψυγείο.Φυσικά οσο πιο ψηλή θερμοκρασία έχει εκεί που θα τοποθετηθεί, οσο πιο πολλά πράγματα βάζεις μέσα, και οσο πιο χαμηλή θερμοκρασία το έχεις ρυθμίσει να πιάνει, τόσο πιο έντονα το αναγκάζεις να δουλέψει, οπότε ο θόρυβος ίσως να αυξηθει λίγο.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344

Σας ευχαριστώ και πάλι! Τώρα μπορώ να καταλήξω κάπου όντας πιο "κατατοπισμένη".

(Επειδή πάντως είμαι και λίγο νευρικούλα, τον βλέπω να κάνει μεγάλους περιπάτους μέχρι να βρεθει το σημείο που δεν θα ενοχλεί... :142:)

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Οι γονείς μου έχουν,εδω και χρόνια , τον καταψύκτη μέσα στην κουζίνα.
Ποτέ δεν τον άκουσα.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.150

Οπότε Μαρία, αγόρασε τον καταψύκτη και βάλτον στο σπίτι του Νίκου για να μην ενοχλεί. :105:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.916

Οι καραψύκτες κατατάσσονται σε τέσσερις κατηγορίες, αναλόγως του κλίματος του τόπου για τον οποίο προορίζονται, βασικά της μέγιστης διακύμανσης θερμοκρασίας. Οι κατηγορίες αναγράφονται εδώ (στο τέλος της σελίδας).

Μάλιστα το ίδιο βασικό μοντέλο συνήθως παράγεται σε διάφορες εκδόσεις, αναλόγως της κατηγορίας στην οποία θα ανήκει. Για το κλίμα της Θεσσαλονίκης, θα έλεγα πως ταιριάζει περισσότερο η κατηγορία SN, αν πρόκειται να τοποθετηθεί σε χώρο που δεν θερμαίνεται το χειμώνα, ή σε εξωτερικό και οπωσδήποτε σκιασμένο χώρο.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας