Καυτό Απόρρητο - Burn After Reading (2008)

Reaction score
59
[IMGl]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/a/ae/Burn_After_Reading.jpg[/IMGl]
Καυτό Απόρρητο - Burn After Reading (2008)

Σκηνοθεσία: ΑΔΕΛΦΟΙ ΚΟΕΝ

Σενάριο: ΙΘΑΝ & ΤΖΟΕΛ ΚΟΕΝ
Ηθοποιοί: ΜΠΡΑΝΤ ΠΙΤ , ΦΡΑΝΣΙΣ ΜΑΚΝΤΟΡΜΑΝΤ , ΤΖΟΡΤΖ ΚΛΟΥΝΕΙ , ΤΖΟΝ ΜΑΛΚΟΒΙΤΣ , ΤΙΛΝΤΑ ΣΟΥΙΝΤΟΝ

Πρεμιέρα (GR): 25/09/08

Είδος ταινίας: Comedy | Crime

Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ

Βαθμολογία: 8.3/10 (817 votes)

Ο Όζμπορν Κοξ (Τζον Μάλκοβιτς) είναι υπάλληλος της CIA και αποτυχημένος σε όλους τους τομείς της ζωής του: πίνει, η δουλειά του είναι χάλια και η γυναίκα του έχει εραστή τον Χάρι Φάρερ (Τζορτζ Κλούνι).

Όταν ο Όζι απολύεται από τη δουλειά του, αποφασίζει να γράψει ένα μνημόνιο με μυστικά της επαγγελματικής του ζωής, που περιέργως φτάνει στα χέρια της άλλης ερωμένης του Χάρι, της Λίντα (Φράνσες ΜακΝτόρμαντ) και του συναδέλφου της Τσαντ (Μπραντ Πιτ).

Πεπεισμένοι ότι αυτή είναι η ευκαιρία τους για να βγάλουν καμιά πεντάρα, πηγαίνουν την …"ανακάλυψή" τους κατευθείαν στους Ρώσους. Σχέσεις και φιλίες ανατρέπονται και κανένας δεν ξέρει ποιον να εμπιστευτεί.

Reaction score
59
Η αναζήτηση μιας επικίνδυνης για τη CIA δισκέτας σε μια απολαυστική, τρελή, ταυτόχρονα μαύρη κωμωδία, παρωδία των κατασκοπικών ταινιών, αλλά και σάτιρα του κόσμου της πολιτικής της Ουάσιγκτον.

Μετά το βραβευμένο με Οσκαρ αριστούργημά τους, «Καμιά πατρίδα για τους μελλοθάνατους», οι αδερφοί Τζόελ και Ιθαν Κοέν επιστρέφουν, τη φορά αυτή με μια απολαυστική μαύρη κωμωδία. Μια ομάδα, άσχετων μεταξύ τους, ανθρώπων μπλέκεται στο κυνηγητό μιας δισκέτας που περιέχει «επικίνδυνο» υλικό για τη δράση της CIA. Υλικό από τα απομνημονεύματα που ετοιμάζει ένας αναλυτής, πράκτορα της CIA (Μάλκοβιτς), που έχει εκδιωχθεί από την υπηρεσία.

Τα πράγματα μπερδεύονται όταν η κασέτα πέφτει στα χέρια της Λίντας (Φράνσις ΜακΝτόρμαντ) και του χαζού Τσαντ (Μπραντ Πιτ), υπαλλήλων σε γυμναστήριο, οι οποίοι, πιστεύοντας πως έχουν στα χέρια τους «καυτό υλικό», προσπαθούν να την πουλήσουν στους Ρώσους για να βγάλουν χρήματα ώστε η γυναίκα να μπορέσει... να κάνει λίφτινγκ!

Η ταινία εκτυλίσσεται στην Ουάσιγκτον, χώρο της πολιτικής και της ίντριγκας, με τα διάφορα ζευγάρια να απατούν το ένα το άλλο και τους άντρες της CIA να προσπαθούν να βγάλουν άκρη από μια υπόθεση που δεν καταλαβαίνουν και στη διάρκεια της οποίας το ένα πτώμα ακολουθεί το άλλο, φέρνοντας στο νου τη «Συμμορία των πέντε δολοφόνων» -που είχαν γυρίσει σε ριμέικ οι Κοέν.

Οι ερμηνείες είναι εξαιρετικές τόσο από τους τακτικούς πρωταγωνιστές των Κοέν, Κλούνι και ΜακΝτόρμαντ, όσο και από τους νεοφερμένους στην ομάδα, Τζον Μάλκοβιτς -στον πιο κωμικό του ρόλο - και τον Μπραντ Πιτ - τέλειος στο «κοεν-ικό» πνεύμα.

Μια απολαυστική παρωδία των κατασκοπικών ταινιών, σάτιρα της παράνοιας που κυριαρχεί στη CIA και γενικά στους χώρους λήψης σημαντικών αποφάσεων, ταυτόχρονα και μια τρελή κωμωδία, βουτηγμένη σε μια κατάμαυρη ατμόσφαιρα.

Reaction score
0
Πολύ έξυπνο. Το πρώτο μισό περίπου του έργου δε λέει πολλά πράγματα αλλά όσο περνάει η ώρα τα κομμάτια του παζλ πέφτουν στη θέση τους και το τέλος είναι ξεκαρδιστικό.

Reaction score
17.373
"Intelligence is relative".......μας προιδεαζει η αφισα...

Εχθες το βραδυ στο σινεμα.....

Προκειται για την αφηγηση της ιστοριας μιας ομαδας ανθρωπων οι οποιοι ωθουμενοι απο την απληστια σε ολες τις εκφανσεις της ζωης –το κυνηγι της απολαυσης ,της προσκαιρης ευτυχιας,επιτυχιας-συμπεριφερονται βλακωδως...

Μια φαρσα,μια παρωδια των αμερικανικων μυστικων υπηρεσιων,της αφελειας που δερνει την ΣΙΑ,των απλοικων αμερικανων που βαυκαλιζονται ακολουθωντας γνωστα μονοπατια για να παρατεινουν την νεοτητα...

H ηλι8ιοτητα παρελαυνει μεγαλειωδως.....οι γνωστοι αστερες λαμπουν ....προσφερουν τερψη κι ευχαριστηση μεσα απο ρολους ασυνηθιστους....Οι αδελφοι Κοεν τους μετατρεπουν σε φιγουρες με απολυτη ελευθερια δρασης διχως να παραμονευει ο κινδυνος να χαλασει η χολλυγουντιανη εικονα τους προς τα εξω....

Ενας απολαυστικοτατος Μπρατ σας περιμενει...„Osbourne Cox? I thought you might be worried... about the security... of your shit.”

http://www.youtube.com/watch?v=wxGjvVKihmc&feature=related

Παρακολουθουμε εναν Κλουνευ που συγκατανευει να γελοιοποησει τη φημη του σαν γυναικοκατακτητης (womanizer),οπως και το ρολο του στη «Συριανα» σαν μουσατος ΣΙΑ αποστατης..... γουρλωνει συχνα τα ματια....και μετα το σεξ επαναλαμβανει τη φραση....»Ενας γυρος τζογκινγ ακομα θα μου κανε καλο»...-πολυ ελευθερη η αποδοση!!!

Τι να πει κανεις για τη συζυγο του Τζοελ Κοεν,ηθοποιο FrancesMcDormand....Χαρμα οφθαλμων και ωτων!

Ο Τζον Μαλκοβιτς....μεγιστος στο ρολο που του εχει ανατεθει...H σκηνη με την αξινη....μπρουταλ!

Φαινεται πως ολοι τους oi ηθοποιοι το διασκεδαζαν που ηταν πρωταγωνιστες –ο καθενας στον μικροκοσμο του ρολου του- σ αυτην την ψυχρη φαρσοκωμωδια, με ισχυρες δοσεις σαρκασμου και νιχιλισμου.....
H ηλιθιοτητα στο ζενιθ της…!Η αφελεια,η αγνοια κινδυνου και η εμμονη...ενιοτε θριαμβευουν...

"Report back to me when ... you know ... when it makes sense."
«Βurn the body.Get rid of it!“

«Κανεις δεν εχει δικαιωμα σ ενα Happy End“,ειπε ο Ιθαν Κοεν σε μια συνεντευξη .....

Reaction score
6
Απάντηση: Καυτό Απόρρητο - Burn After Reading (2008)

Το ειδα με τον αδερφό μου και μετα το τελος ξεσπάσαμε σε νευρικό γελιο για το άσκοπο 90λεπτο ( πράγμα που το παραδέχεται και η ιδια η ταινία στην τελευταία σκηνη)

Reaction score
17.373
ξεσπάσαμε σε νευρικό γελιο
Καταλαβαινω...:126:

Η αφελεια,η αγνοια κινδυνου και η εμμονη...ενιοτε θριαμβευουν...
Εγω αυτο εισεπραξα...σαν το "ηθικο διδαγμα" της ολης προσπαθειας....σκαζοντας ενα χαμογελο αποριας...:107:

Reaction score
164
To είδαμε χθες... Γενική άποψη: "Τσάμπα έκαψε η λάμπα"!
Στην αρχή ήταν ενδιαφέρουσα, το τέλος μου φάνηκε βιαστικό, σαν να ανακάλυψαν ξαφνικά ότι η ταινία είχε άλλη μία ώρα και είπαν να την κλείσουν σε 2 λεπτά. Δεν μπορώ να πω ότι γέλασα και καθόλου... Ούτε καν ότι χαμογέλασα... Η Μαρία μου είπε μετά "αν σε ξανααφήσω να διαλέξεις ταινία... " :138:
Καλές η ερμηνείες, αλλά δεν φτάνουν.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Το αυτό και δι εμέ... Η ταινια θα μπορουσε να βγαλει πολυ γελιο αλλα κατι ελειπε... Προσωπικα, περα απο καποιες εμπνευσμενες στιγμες (ντουλαπα, μηχανημα σεξ, αναφορα στον ανωτερο) η ταινια με ψυχοπλακωσε...

Reaction score
0
Βαρετοτατο, ανιαροτατο, δεν μου προκαλεσε ουτε το ελαχιστο ενδιαφερον ουτε για μια στιγμη. Σαν κωμωδια ουτε καν μισο χαμογελο, αλλα αποτυγχανει και σαν οποιοδηποτε αλλο ειδος. Σιγουρα οι ηθοποιοι παιζουν καλα αλλα και εγω να τους γραψω σεναριο, τετοιας κλασης ηθοποιοι θα το παιξουν καλα. Βασικα η ταινια δεν αξιζε να γυριστει ποτε. Το σεναριο ηταν για τον καλαθο των σκουπιδιων απο την πρωτη στιγμη που το "εμπνευστηκανε". Οταν βλεπεις την ταινια το μονο που σκεφτεσαι ειναι με ποιο τροπο πεισανε αυτους τους ηθοποιους να παιξουν σε αυτη την σαχλαμαρα.

Reaction score
8

Παροτι μου αρεσουν οι Κοεν αυτο δεν,με τιποτα..

Reaction score
180
Μια κωμωδία σκετη τραγωδία. Μετα και απο αυτο, δεν νομιζω πλεον να ξαναδω ταινια των αδελφων.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Re: Καυτό Απόρρητο - Burn After Reading (2008)

Βαρετο ανιαρο δεν γελασα ουτε μια στιγμη
Η προαισθηση μου :113:δεν με γελασε λοιπον - δυο μηνες το εχω κατεβασμενο και δεν μου "λεει" να το δω

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Re: Καυτό Απόρρητο - Burn After Reading (2008)

Λάκη, σβήσε το να γλυτώσεις και κανένα GB...
Και η ειρωνεια ειναι πως το΄χω σε τρεις θεσεις αποθηκευμενο (γιατι βγαινει σαν kl smart;) - οποτε υπακουω ταχιστα:138:

Reaction score
0
Εμένα η ταινία μου άρεσε.

Μπορεί να μη βγάζει γέλιο αλλά χιούμορ είχε. Ήταν πολύ ευχάριστη και ο Brad απλά απολαυστικός!!!

Το τέλος, έτσι όπως ανακεφαλαιώνουν, ήταν όλα τα λεφτά imo!!

Reaction score
59

Tελικα θα Κυκλοφορησει 23/2/2009 σε dvd απο την ΟDEON

Reaction score
7

Για να είμαι ειλικρινής είναι καλύτερο από το Nο Country For Old Men το οποίο θεωρώ πολύ υπερτιμημένο. Σαχλαμπούχλα ήταν λίγο και το burn.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss