- Reaction score
- 11.631
Την προηγούμενη βδομάδα χρειάστηκε να πάω Φιλιππούπολη , στη Βουλγαρία. Σα να λέμε Αθήνα- Θεσσαλονίκη. Πήγα ήρθα αυθημερόν. Έφυγα 5πμ, γύρισα 8μμ.
Αυτό και αν ήταν ταξίδι σφηνάκι.
Είχα βενζίνη τόσο όσο να φούλάρω στα σύνορα.
εβαλα βενζίνη 95οκτ. , πρώτη έκπληξη , ο υπολογιστής έβγαλε 540 χλμ, συνήθως βγάζει 470-480 !
Δε το σχόλιάζω (μέσα μου)
Ξεκινάω στην σούπερ αουτομπαν με κρουιζ κοντρόλ αυστηρά 120, παρότι δίνει το navi 140, και χαρτογράφηση στο eco και στα στενά της Κρέσνας με 60-70 αυστηρά με χαρτογράφηση normal, δεν επιτρέπονται πλέον προσπεράσεις (ουφ επιτέλους), έχουν βάλει πλαστικά κολόνάκια πάνω στη διαχωριστική γραμμή και όλοι πάνε σα τρένο ( αυτοκίνητα, νταλίκες όλοι). Επιλεξα διαδρομή μέσω Σόφιας (περιφερειακός).
Φτάνω στον προορισμό ( κάνουν κ έργα , σχετικό μποτιλιάρισμα και παρκάρω.
Αναχώρηση και αντίστροφη διαδρομή , μικρός ανεφοδιασμός μετά την Κρεσνα και φουλάρισμα πριν την έξοδο απο Βουλγαρία.
Στο δια ταύτα τωρα
Το προσπέκτους του αυτοκινήτου δίνει :
Κατανάλωση μεικτή 6,1 λιτ/100χλμ (NEDC 2.0) και 7,3 κατά WLTP.
Εγω στους 14 μήνες που έχω το αυτοκίνητο δεν έχω δει νούμερο (μέσης κατανάλωσης) κάτω απο τα 8λιτ/100 χλμ !!! (Σπάνια)!, συνήθως 8,5-9 ( στην εθνική θεςσαλονικης-Αθήνας ή στην Εγνατια, με ίδιες ρυθμίσεις και ταχύτητα και κρουζ κοντρόλ. ) , ακόμη και όταν βγήκε απο την αντιπροσωπεία δεν είχα δει μικρά νούμερα κοντά στα εργοστασιακά !!! Σε ερώτημα μου , το πριζωσαν στο ετήσιο σέρβις και μου λένε δεν έχει κανένα πρόβλημα.
Ε λοιπόν , ΑΛΛΟ αυτοκίνητο
Κατανάλωση κάτω απο 7 λιτ/100 ,
Μην τα πολυλογώ , στιγμιαία είδα και 6,4
Φωτογράφισα το 6,5 και για παρά πολλά χλμ. Που να έβαζα και 100άρα βενζίνη.
χαρτογραφηση στο νορμαλ.
Συνεχίζεται
Αυτό και αν ήταν ταξίδι σφηνάκι.
Είχα βενζίνη τόσο όσο να φούλάρω στα σύνορα.
εβαλα βενζίνη 95οκτ. , πρώτη έκπληξη , ο υπολογιστής έβγαλε 540 χλμ, συνήθως βγάζει 470-480 !
Δε το σχόλιάζω (μέσα μου)
Ξεκινάω στην σούπερ αουτομπαν με κρουιζ κοντρόλ αυστηρά 120, παρότι δίνει το navi 140, και χαρτογράφηση στο eco και στα στενά της Κρέσνας με 60-70 αυστηρά με χαρτογράφηση normal, δεν επιτρέπονται πλέον προσπεράσεις (ουφ επιτέλους), έχουν βάλει πλαστικά κολόνάκια πάνω στη διαχωριστική γραμμή και όλοι πάνε σα τρένο ( αυτοκίνητα, νταλίκες όλοι). Επιλεξα διαδρομή μέσω Σόφιας (περιφερειακός).
Φτάνω στον προορισμό ( κάνουν κ έργα , σχετικό μποτιλιάρισμα και παρκάρω.
Αναχώρηση και αντίστροφη διαδρομή , μικρός ανεφοδιασμός μετά την Κρεσνα και φουλάρισμα πριν την έξοδο απο Βουλγαρία.
Στο δια ταύτα τωρα
Το προσπέκτους του αυτοκινήτου δίνει :
Κατανάλωση μεικτή 6,1 λιτ/100χλμ (NEDC 2.0) και 7,3 κατά WLTP.
Εγω στους 14 μήνες που έχω το αυτοκίνητο δεν έχω δει νούμερο (μέσης κατανάλωσης) κάτω απο τα 8λιτ/100 χλμ !!! (Σπάνια)!, συνήθως 8,5-9 ( στην εθνική θεςσαλονικης-Αθήνας ή στην Εγνατια, με ίδιες ρυθμίσεις και ταχύτητα και κρουζ κοντρόλ. ) , ακόμη και όταν βγήκε απο την αντιπροσωπεία δεν είχα δει μικρά νούμερα κοντά στα εργοστασιακά !!! Σε ερώτημα μου , το πριζωσαν στο ετήσιο σέρβις και μου λένε δεν έχει κανένα πρόβλημα.
Ε λοιπόν , ΑΛΛΟ αυτοκίνητο
Κατανάλωση κάτω απο 7 λιτ/100 ,
Μην τα πολυλογώ , στιγμιαία είδα και 6,4
Φωτογράφισα το 6,5 και για παρά πολλά χλμ. Που να έβαζα και 100άρα βενζίνη.

χαρτογραφηση στο νορμαλ.
Συνεχίζεται