Κεντρική σελίδα - φωτογραφίες/γίγας

Defkalion

Administrator
Reaction score
913
Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο.

Ξέρω ξέρω, πάλι εξαφανίστηκα. Όχι όχι δεν έφυγα μόνιμα ΝΥ. Ακόμα. :crazy_3:

Στο θέμα μας: είμαι μέλος τόσο καιρό, ξέρω αρκετούς προσωπικά, και μπαίνω στο φόρουμ σχεδόν καθημερινά άσχετα αν δε συμμετέχω στις συζητήσεις τον περισσότερο καιρό. Πριν λίγες μέρες που είπα σε ένα φίλο να μπει για κάτι πληροφορίες που έψαχνε, κόντεψε να πάθει εγκεφαλικό με την κεντρική σελίδα, αφού είδε φάτσα - κάρτα μία από αυτές τις τεράστιες φωτογραφίες που μπαίνουν μερικές φορές στα ποστ που παρουσιάζονται εκεί.

Πολλές φορές όταν είμαστε καιρό σε ένα σάιτ, παρακάμπτουμε πολλά πράγματα κυρίως από τη συνήθειά μας, αλλά και επειδή μας ενδιαφέρει περισσότερο κάτι άλλο - πχ εμένα μου είναι αδιάφορη η πρώτη σελίδα, γιατί μπαίνω και ευχαριστιέμαι τις κουβέντες και την παρέα εδώ. Όμως ένας επισκέπτης που θα μπει πρώτη φορά ή ένα νέο μέλος, θα ξινίσει τα μούτρα του βλέποντας μια φωτο-γίγα (σαν τα σουβλάκια ένα πράμα, ή και τις πίτσες- Αντρέα μη γελάς :happy_9: ) να πιάνει όλη την οθόνη, και πολλές φορές να την "ξεχειλώνει" κιόλας.

Θα πρότεινα, εάν φυσικά αξιολογηθεί θετικά η πρόταση αυτή, να γίνει ένα modification στο σάιτ ώστε οι φωτογραφίες να μικραίνουν αυτόματα όταν εμφανίζονται στην πρώτη σελίδα. Δείτε τις κεντρικές σελίδες σε δύο από τα σάιτ μου, στο www.TravelStories.gr (κάτω από το χάρτη) και στο www.MovieTalk.gr και δείτε πώς το έχω ρυθμίσει. Η φωτογραφία υπάρχει, αλλά σε σμίκρυνση. Με ένα κλικ, τη βλέπουμε και ολόκληρη, και με έναν -πιστεύω- όμορφο και πιασάρικο τρόπο. Φαντάζομαι θα συμφωνείτε ότι η εμφάνιση της πρώτης σελίδας είναι πιο ικανοποιητική κατ'αυτόν τον τρόπο.

Αν το team του Avsite είναι θετικό σε κάτι τέτοιο, ευχαρίστως να βοηθήσω στο τεχνικό κομμάτι να υλοποιηθεί και εδώ. Πιστεύω θα δώσει στο σάιτ μια πολύ πιο όμορφη κεντρική σελίδα. :cool_4:

Τι λέτε;

ΥΓ. Η ανωτέρω βοήθεια προς το σάιτ θα χρεωθεί 2 nautilus+φπα και τον Αντρέα να μου τα παραδίδει αυτοπροσώπως ντυμένος άγιος βασίλης. :crazy_3:

Reaction score
6
Απάντηση: Κεντρική σελίδα - φωτογραφίες/γίγας

Μεχρι να ανέβεις εσυ εγω θα εχω κατεβεί 10 φορες.

Παρεμπιπτόντως την Παρασκευή θα είμαι κάτω :happy_8:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Στην κεντρικη σελιδα τα θεματα αλλαζουν σχεδον καθημερινα και αφορουν "νηματα" που ξεκινουν διαφορα μελη του φορουμ.
Εαν οι φωτογραφιες σε αυτα τα νηματα ειναι μεγαλες , δυστυχως μεγαλες βγαινουν και στην κεντρικη σελιδα.
Παντως προσπαθουμε οσο μπορουμε να αποφυγουμε τις τεραστιες...:sad:

Υ.Γ. Θελεις Ναυτιλους Δακη μου?
Περνα, περνα, να συζητησουμε το...χρωμα:cool_11:

Defkalion

Administrator
Reaction score
913
Αντρέα, επειδή ακριβώς τα θέματα αλλάζουν συνέχεια, και έτσι πρέπει να γίνεται για να υπάρχει η αίσθηση της ανανέωσης του σάιτ, είναι αναγκαίο να μην "πιέζονται" τα μέλη να βρίσκουν φωτογραφίες συγκεκριμένων μεγεθών, αλλά να εμφανίζονται οι φωτογραφίες σε σμίκρυνση, όσο μεγάλες και αν είναι. Γι'αυτό έκανα αυτήν την πρόταση, που η σμίκρυνση θα γίνεται με αυτόματο τρόπο.

Προσοχή. Θα περάσω. Και θάχουμε θύματα :crazy_3:

Reaction score
14
Απάντηση: Κεντρική σελίδα - φωτογραφίες/γίγας

offtopic.

Δάκη πάω στις Άλπεις για ξεκούραση στις 17. Λες να είναι καλά τέτοια εποχή;...

Reaction score
17.061
Δάκη πάω στις Άλπεις για ξεκούραση στις 17. Λες να είναι καλά τέτοια εποχή;...

Δεν ειναι....Δεν θα ειμαστε εμεις εκει...:happy_4:

Αλλα παλι,αν θες να πας για ξεκουραση....:lol:

Ανεβα - κατεβα....φορεσε - βγαλε...κουβαλησε - κρατησε...προσεχε - περιμενε!:crazy_3:

Reaction score
1.213
Εγω παλι φτιαχνομαι οταν βλεπω πρωτη μουρη το συκαλακι και το σεμεδακι του Κογια....τι σμικρυνση...γιγαντοσελιδα επρεπε να ηταν...:cool_11: :cool_11:

Σοβαρα τωρα..υπαρχει ανθρωπος (ακομα και νεος...στο φορουμ βρε)που δεν θα ανοιξει αυτο το θεμα απο περιεργεια ? "happy_1"

Reaction score
19
Συμφωνώ απολύτως...

Ποια είναι όμως η λύση αγαπητέ Γιώργη;
Σε πρώτη φάση καλό θα ήταν οι φωτογραφίες να μη μικρένουν με html tags αλλά να γίνονται on the fly resize: http://gr.php.net/manual/en/function.imagecopyresampled.php

Έπειτα on the fly compression:
http://gr.php.net/manual/en/function.imagejpeg.php

Βέβαια με αυτό τον τρόπο από κόστος bandwidth, περνάμε σε κόστος cpu.

GTX

Reaction score
39
Συμφωνώ απολύτως...

Ποια είναι όμως η λύση αγαπητέ Γιώργη;

Η πιο άμεση λύση νομίζω είναι αυτός που διαλέγει πιο Post θα μπεί στο home να μάθει να κάνει και resize τη φώτο αναγκαστικά. Δεν ξέρω φαντάζομαι ότι κάποιος διαλέγει το Post έτσι δεν είναι? Μέχρι τουλάχιστον να εφαρμοστεί αν είναι δυνατόν κάποιο αυτοματοποιημένο resize.

Reaction score
1
Σε πρώτη φάση καλό θα ήταν οι φωτογραφίες να μη μικρένουν με html tags αλλά να γίνονται on the fly resize: http://gr.php.net/manual/en/function.imagecopyresampled.php

Έπειτα on the fly compression:
http://gr.php.net/manual/en/function.imagejpeg.php

Βέβαια με αυτό τον τρόπο από κόστος bandwidth, περνάμε σε κόστος cpu.
Εξυπνάδες χωρίς αντίκρυσμα...

Defkalion

Administrator
Reaction score
913
Παιδιά η λύση είναι αυτό που προτείνω στο πρώτο μου ποστ. Δείτε το. Στην πράξη δεν αλλάζει τίποτα για τα μέλη που θα βάζουν τα θέματα.

Θα μπαίνουν τα θέματα με οποιουδήποτε μεγέθους φωτογραφίες, και το συγκεκριμένο modification αναλαμβάνει να φτιάξει αυτόματα thumbnails και να τα προβάλει όμορφα στην κεντρική σελίδα, όπως και στα δικά μου σάιτ. Δείτε τα παραδείγματα στο πρώτο ποστ. :)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.546
Members
38.460
Νεότερο μέλος
the saint