Κεραία τηλεόρασης. Εγκατάσταση.

Reaction score
4
Ανεβαίνω στη ταράτσα της πολυκατοικίας για να πάρω την κεραία μου καθώς μετακομιζα την άλλη μέρα.
Αφού κατάφερα να κάνω τις βίδες να ξεκολλήσουν απο την σκουριά των 6 ετών πάνω στο κοντάρι της, την βγάζω και την πηγαίνω στο καινουριο σπίτι.

Άντε πάλι φτου απο την αρχή σκέφτηκα. Να ανεβαίνεις στην ταράτσα να τοποθετείς την κεραία, να πετάς καλώδια στον ακάλυπτο, να τα ψαρεύεις, να τρυπάς τρούπες στους τοίχους, να τοποθετεις κανάλια κτλ κτλ ΟΥΦ !!!

Για καλή μου τύχη όμως πριν ξεκινήσω να κάνω όλα αυτά σκέφτομαι να δοκιμάσω την εσωτερική κεραία. Μια μικρή εσωτερική των 20 ευρώ.
Την συνδέω και φυσικά η εικόνα είναι γεμάτη χιόνια. Δεν έπαιζε κανενα κανάλι καλά, ΑΛΛΑ ........
Όταν γυρνάω στα ψηφιακά τα παίζει άψογα !!!

Οπότε κατάλαβα πως για να παίξει τα ψηφιακά δεν θέλει κεντρική κεραία γυρισμένη στην σωστή κατεύθυνση, να είναι στη ταράτσα πανω κτλ κτλ κτλ...
Μια απλή εσωτερική κεραία κάνει την δουλειά. Είναι αρκετή για να βλέπετε τα ψηφιακά!

Σκεφτείτε το όσοι θέλετε να απφύγετε όλα αυτά που ειπα πριν με τις εγκαταστάσεις κεραιών στις ταράτσες.
(Εφοσον βέβαια ειστε καλυμμένοι με το να παρακολουθείτε μόνο τα ψηφιακά. Για τα UHF δεν το συζητώ. Θέλουμε κεραία κανονική)

Όταν λοιπόν τα περισσότερα μεγάλα κανάλια γίνουν ψηφιακά, δεν νομίζω πολυς κόσμος να αγοραζει εξωτερικές κεραίες. Βλέπω τις ταράτσες ορφανές απο κεραίες σε λίγα χρόνια...
Θα ξαναπουλήσουν οι εσωτερικές !!! (Τουλάχιστον στα σπιτια τα οποια ειναι παλια και δεν υπαρχει κεντρικη κεραια)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.517
Νεότερο μέλος
Mpermplis