Κεφαλή / Βελόνα, ενισχυτής / ηχεία

Reaction score
0
Καλησπέρα σας

Είμαι καινούριος εδώ και θα ήθελα τα φώτα σας.

Πριν από κάμποσο καιρό είχα αγοράσει ένα πικάπ BST PR 200, περίπου 180-190 ευρώ. Δυστυχώς δεν έχω κανένα από τα συνοδευτικά εγχειρίδιά του και θα ήθελα να μου υποδείξετε πού μπορώ να βρω πληροφορίες για την κεφαλή και τη βελόνα που φοράει καθώς και αν αξίζει να δώσω χρήματα για την αντικατάσταση των παραπάνω (βελόνας / κεφαλής) για το συγκεκριμένο πικάπ ή να προτιμήσω να αγοράσω κάποιο άλλο πικάπ.

Ο ενισχυτής μου είναι αρκετά παλιός (φοιτητικός - Technics V500 Mark II) και το cd player που αγόρασα σχετικά πρόσφατα είναι ένα Marantz CD5001.

Σκοπεύω να αγοράσω έναν ενισχυτή αλλά δεν ξέρω τι και θέλω τη συμβουλή σας (από αυτά που έχω διαβάσει εδώ μάλλον προσανατολίζομαι στη λύση του NAD C320 BEE) καθώς και ένα ζεύγος ηχείων (Wharfedale Diamond 9.4 ίσως;)

Ο χώρος μου είναι περίπου 30 τ.μ. και το μπάτζετ περιορίζεται περίπου στα 1000 ευρώ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας,
Μανόλης Πατεράκης

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Nad C352 τα 500 και κατι ευρω
Mission m33i στα 350 ευρω περιπου

τα υπολοιπα σε καλωδια και εισαι τουλαχιστον κυριος :)

Reaction score
0
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Σε μια έρευνα που έκανα δυστυχώς δεν κατάφερα να βρω μεγάλη φωτογραφία οπότε από τη στιγμή που -όπως διάβασα σε διάφορα reviews- διαθέτει 7 slots να φανταστώ ότι διαθέτει και phono για το πικάπ, ε;

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
ριξε ματια στο site της NAD: www.nadelectronics.com και κοιτα τα features του 352 να δεις αν εχει phono.

αν δεν εχει μπορεις να παρεις εξωτερικο stage, το Nad PP-1 στα 80E περιπου ή το αντιστοιχο της Cambridge Audio που ειναι λιγακι φθηνοτερο

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.077

Χωρίς να έχω έλθει ποτέ σε άμεση επαφή με το συγκεκριμένο μοντέλο, απ' ό,τι βλέπω, πρόκειται για ένα τυπικό, φθηνό πικάπ για DJs, με βραχίονα αρχιτεκτονικής ίδιας με τον υπέρ 30ετή πρώτο διδάξαντα. Λύσεις:
1. Ξεβιδώνεις το κέλυφος και το παίρνεις μαζί, οπότε διαλέγεις συμβατή βελόνα επί τόπου, σε κάποιο κατάστημα.
2. Παίρνεις μια κεφαλή για Technics SL1200, όπως ας πούμε αυτές της Ortofon, με την ενσωματωμένη υποδοχή σύνδεσης IEC.

Πρέπει όμως να εξακριβώσεις ότι ταιριάζει καθ' ύψος, κάτι για το οποίο καλό είναι να ρωτήσεις στο κατάστημα. :D

Reaction score
25.535
ειδικα για ενισχυτη νομιζω εχει ενδιαφερον να κοιταξεις σε μεταχειρισμενα.
μπορεις να βρεις και στα 400 ευρω αντιστοιχο η καλυτερο.
για ηχειο ειμια της αποψης οτι για 30τμ θα ηταν καλο να βρεις κατι σε δαπεδου , να μπορει να σου δωσει και λιγο μπασο.
νομιζω οτι με 1000 σε μτχ κανεις καλη δουλεια ...

Reaction score
0
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές / οδηγίες.

Θα ξεκινήσω με κεφαλή / βελόνα και θα σας πω. Επειδή λόγω δουλειάς μετακόμισα πρόσφατα Αθήνα, από ποια μαγαζιά να ξεκινήσω;

Reaction score
298
Κοίτα να κάνεις κάτι με τη στήριξη, διότι μου φαίνεται η χαρά της ακουστικής ανάδρασης το μηχανηματάκι.

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
357
Patmanx said:
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές / οδηγίες.

Θα ξεκινήσω με κεφαλή / βελόνα και θα σας πω. Επειδή λόγω δουλειάς μετακόμισα πρόσφατα Αθήνα, από ποια μαγαζιά να ξεκινήσω;
Καλησπέρα εγώ θα σου προτείνω κάτι που κατά την προσωπική μου άποψη δεν συγκρίνεται με άλλα αντίστοιχης κατηγορίας,advance acoustic MAP-103 ενυσχητής,ηχεία audio spectrum avs-3 ,πρέπει μάζι να κάνουν περίπου 1000ε

Reaction score
0
RDoherty said:
Κοίτα να κάνεις κάτι με τη στήριξη, διότι μου φαίνεται η χαρά της ακουστικής ανάδρασης το μηχανηματάκι.
Εχω τοποθετήσει ένα φύλλο ηχομονωτικού υλικού (αυτό που μοιάζει με αφρολέξ αυγοθήκη) στο κάτω μέρος, από πάνω μία λεπτή αλλά βαριά φέτα μάρμαρο και από πάνω το πικάπ.

Ολα αυτά πάνω σε πολύ βαρύ έπιπλο - βιβλιοθήκη.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.956
Members
38.523
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988