Κεφαλή για Rega Planar3/RB300

vag

Reaction score
0
Καλησπέρα και χρόνια πολλά,

μπορείτε να μου προτείνεται κάποια κεφαλή έως 500 ευρώ για αυτό το πικαπ; ήδη φοράει μια Denon DL-103R, και σκέφτομαι να την αντικαταστήσω σε λίγο καιρό! μου έχουν προτείνει την Sumiko Blackbird Moving Coil.
το phono που έχω είναι του αείμνηστου Μιχάλη Σπέρτου, το Phono One!
Θέλω μια κεφαλή που σε αυτά τα λεφτά να κάνει όντως διαφορά αντί της Denon, τα ακούσματά μου, αν έχει ενδιαφέρον αυτό στην επιλογή, είναι περισσότερο rock & jazz.

ευχαριστώ,

Vag:126:

Reaction score
8
Απάντηση: Κεφαλή για Rega Planar3/RB300

για το πλατω σου εγω θα σου συνιστουσα ORTOFON BRONZE η KARAT D 17 MKIII

vag

Reaction score
0

εννοείς την Ortofon Rondo Bronze Moving Coil (MC);
την Dynavector KARAT D17 MKIII που μπορω να την βρω;

vag

Reaction score
0

εννοείς την Ortofon Rondo Bronze Moving Coil (MC);
την Dynavector KARAT D17 MKIII που μπορω να την βρω;
επίσης διάβασα ότι οι Goldring κεφαλές είναι δημοφιλής με τους Rega βραχίονες!

Reaction score
8

Στην χαμηλη κατηγορια τιμης, οι Goldring ειναι εξαιρετες λυσεις, πλην ομως δεν μπορουν να συγκριθουν με τις δυο παραπανω και με την ποιο γλυκια BENZ GLIDER.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.515
Ποιο προενισχυτή πικάπ χρησιμοποιείς?
Αν και οι κεφαλές της Denon είναι σχετικά φτηνές, αν έβγαιναν από άλλη εταιρία θα κόστιζαν τα διπλάσια χρήματα τουλάχιστον.

Να υποθέσω ότι ψάχνεις ποιο ζεστό ήχο θυσιάζοντας ακρίβεια?

vag

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Κεφαλή για Rega Planar3/RB300

Ποιο προενισχυτή πικάπ χρησιμοποιείς?
Αν και οι κεφαλές της Denon είναι σχετικά φτηνές, αν έβγαιναν από άλλη εταιρία θα κόστιζαν τα διπλάσια χρήματα τουλάχιστον.

Να υποθέσω ότι ψάχνεις ποιο ζεστό ήχο θυσιάζοντας ακρίβεια?
όπως ανέφερα στην αρχή, σαν phono stage χρησιμοποιώ το Phono One κατασκευής της πρώην Audiocraftworks του αείμνηστου Μιχάλη Σπέρτου!! και οδηγεί αυτή την στιγμή την Denon dl-103R!
Ευχαριστημένος είμαι από την Denon, αλλά σκέφτομαι ότι μπορώ να πάρω περισσότερα πράγματα από μια πιο ακριβή κεφαλή, έως 500 ευρώ, ή αυτό είναι σχετικό;
Αυτό που με ενδιαφέρει σε μια κεφαλή, είναι συνολικά η εικόνα και όχι μεμονωμένα να έχει καλύτερα μεσαία ή καλύτερα πρίμα κ.ο.κ
Θέλω μια κεφαλή που να αναδείξει όσο γίνεται το συγκεκριμένο πλατώ με τον βραχίονα!! αν έγινα κατανοητός!
ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Reaction score
685

Εγω χρησιμοποιω μια Dynavector Karat D2 πανω σε Rega 300 (πλατω το Mitchell Mycro) και δε μπορω να σκεφτω καποια αλλη λυση που να παρεχει καλυτερο value for money σε κεφαλες...

vag

Reaction score
0

Μπορείς να μου αναφέρεις τις διαφορές μεταξύ των δύο;
ευχαριστώ

Reaction score
8

και οι δυο ειναι σχετικα κοντα σε ηχο, με πολυ καλες επιδοσεις στην αναλυση, τις διαστασειε της σκηνης και στ πολυ καλα δυναμικ, χανουν ενα τι στην μουσικοτητα, με την BRONZE να ειναι ενα τι ποιο ογκωδης και την KARAT λιγο ποιο γρηγορη αλλα και ποιο λεπτη στο χαμηλο της.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.559

Ρε παιδιά, πού διάολο είναι στο AVMentor εκείνο το διάγραμμα με τους συνδυασμούς ενεργού μάζας και ενδοτικότητας; Δεν το βρίσκω με τίποτα.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.515
Δες και τη Grado Platinum Reference. Έχει πολύ γεμάτη μεσαία περιοχή, άποψη στο χαμηλό-μεσοχαμηλό (δεν είναι ότι ποιο ουδέτερο) και ξεκούραστα πρίμα.
Γενικά με το βραχίονα σου δένει μια χαρά.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.559

Καλησπέρα και χρόνια πολλά,

μπορείτε να μου προτείνεται κάποια κεφαλή έως 500 ευρώ για αυτό το πικαπ; ήδη φοράει μια Denon DL-103R, και σκέφτομαι να την αντικαταστήσω σε λίγο καιρό! μου έχουν προτείνει την Sumiko Blackbird Moving Coil.
το phono που έχω είναι του αείμνηστου Μιχάλη Σπέρτου, το Phono One!
Θέλω μια κεφαλή που σε αυτά τα λεφτά να κάνει όντως διαφορά αντί της Denon, τα ακούσματά μου, αν έχει ενδιαφέρον αυτό στην επιλογή, είναι περισσότερο rock & jazz.

ευχαριστώ,

Vag:126:
Για να μη ξαναγράφω τα ίδια, σε παρακαλώ κάνε ένα κλικ εδώ.

vag

Reaction score
0

Για να μη ξαναγράφω τα ίδια, σε παρακαλώ κάνε ένα κλικ εδώ.
Με μπερδεύει το σημείο, στο πρόγραμμα, που εισάγεις την επιθυμητή ιδισυχνότητα!! Συνίσταται από 9-14!! να βάλω μια ενδιάμεση τιμή;; και κατά πόσο αλλάζει αυτό το τελικό αποτέλεσμα;
νομίζω ότι βάσει αυτής της θεωρίας, η Denon δεν ταιριάζει με τον βραχίονά μου!!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.515
Πολλοί βινυλιόφιλοι παλεύουν για 9 ακριβώς.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.559

Με μπερδεύει το σημείο, στο πρόγραμμα, που εισάγεις την επιθυμητή ιδισυχνότητα!! Συνίσταται από 9-14!! να βάλω μια ενδιάμεση τιμή;; και κατά πόσο αλλάζει αυτό το τελικό αποτέλεσμα;
νομίζω ότι βάσει αυτής της θεωρίας, η Denon δεν ταιριάζει με τον βραχίονά μου!!
Ναι, βάλε μια ενδιάμεση τιμή. (Εγώ με RB300 + Sumico Blue Point είμαι στα 12 με 13Hz, με βάρος ανάγνωσης 1,8γρ).

vag

Reaction score
0

Ναι, βάλε μια ενδιάμεση τιμή. (Εγώ με RB300 + Sumico Blue Point είμαι στα 12 με 13Hz, με βάρος ανάγνωσης 1,8γρ).
Sorry που επιμένω, με την Sumiko είσαι ευχαριστημένος; ποιά τα συν της έναντι των Dynavector & Denon αν ξέρεις;
thanks

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.187
Members
38.668
Νεότερο μέλος
Dragon