Κεφαλες με υψηλο προτεινομενο βαρος αναγνωσης

Reaction score
236
Καλησπερα,

Ξεκινησα αυτο το θεμα περισσοτερο σαν ερωτηση, εαν χρησιμοποιειτε κεφαλες ρυθμισμενες με VTF πανω απο 2,5 γραμμαρια.

Δεδομενου οτι ηταν συνηθισμενο πολλες απο τις παλαιοτερες κεφαλες να εχουν recommended VTF
2-5 γραμμαρια, αναρωτιεμαι ποσοι απο εσας εχετε τετοιες κεφαλες σημερα?

Καποιες κεφαλες με υψηλο προτεινομενο VTF, που μου ερχονται στο μυαλο ειναι:
Ortofon SPU Gold/Classic/Mono, Clearaudio Talisman, Audio Note IO, Denon DL102/103, Pickering 380, Shure M3D/SC35C, Miyajima Shilabe.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.567
- καλησπέρα επίσης , δεν τυχαίνει να χρησιμοποιώ κάποια με προτεινόμενο vtf άνω των 2,2 g αλλά δεν θα είχα πρόβλημα με κεφαλές υψηλότερου vtf , εφόσον προτείνονται έτσι από τον κατασκευαστή τους

- η ερώτησή σου έχει να κάνει με κάποια ίσως ανησυχία επί του αυξημένου βάρους ή εγκυκλοπαιδικα ;

Reaction score
236
- καλησπέρα επίσης , δεν τυχαίνει να χρησιμοποιώ κάποια με προτεινόμενο vtf άνω των 2,2 g αλλά δεν θα είχα πρόβλημα με κεφαλές υψηλότερου vtf , εφόσον προτείνονται έτσι από τον κατασκευαστή τους

- η ερώτησή σου έχει να κάνει με κάποια ίσως ανησυχία επί του αυξημένου βάρους ή εγκυκλοπαιδικα ;
Μαλλον εγκυκλοπεδικα θα ελεγα.

Εγω εχω περασει στην "αλλη πλευρα" εδω και καιρο. Χρησιμοποιω μια Pickering V15 DAC3 με recommended VTF στα 4.5 grams..
Και αρκετες αλλες που παιζουν στα 3 grams.

Απλα ηθελα να ξερω εαν υπαρχοιυν και αλλοι που εχουν περασει τα 2.5 γραμμαρια(?)!

Reaction score
236
Κάτι σχετικό (αλλά αρκετά τεχνικό) είναι εδώ.

http://www.avsite.gr/forum/threads/vtf-και-πως-να-καταστρέψετε-τα-βινύλια.122988/

'Ενα ξεσκόνισμα θα κάνει καλό
Ναι, καθαρα απο σκονες οσο γινεται!

Οταν το VTF οριζεται 3-7 γραμμαρια απο τον κατασκευαστη, εγω παιζω στα 4.5 γραμμαρια.
Οποτε μαλλον ειμαι safe.

Και στις Ortofon SPU που οριζεται 3-5 γραμμαρια, η προτεινομενη VTF ειναι τα 4 γραμμαρια απο την εταιρεια.

Reaction score
1.754
Η τελευταια μου MC (Clearaudio Titanium) στα 2.8gr
Μετα απο αυτη, τελος -και ποτε ξανα- MC

Reaction score
1.754
Γιατι?
Ηταν "φλουδα"??
Δειχνει γιαπικη παντως.
Το ταξιδι απλα ελαβε τελος.
Δεν μπορουσα να την συνηθισω. (πολυ τσιμπημενη ψηλα και αδεια πιο κατω)
Ειχα καλομαθει με VDH Colibri Platinum η οποια ομως ειχε πολυ χαμηλη εξοδο και στην προσπαθεια αντικαταστασης της, ανακαλυψα οτι ηταν καιρος να σταματησω να ξοδευω περιουσιες και να μενω ανικανοποιητος.
Οποτε ξεκινησε η γνωριμια με τις ΜΜ
Εδω να πω, πως δεν προτιμω τις ΜΜ απο τις κορυφαιες ΜC απλα ξαφνικα ξεμεινα απο λεφτα και αυτο μονιμοποιηθηκε και κατα κανονα χειροτερευει.

Reaction score
2.248
Το ταξιδι απλα ελαβε τελος.
Δεν μπορουσα να την συνηθισω. (πολυ τσιμπημενη ψηλα και αδεια πιο κατω)
Στα πόσα Ω την φόρτωνες?
[DOUBLEPOST=1490204771][/DOUBLEPOST]
Η τελευταια μου MC (Clearaudio Titanium) στα 2.8gr
Μετα απο αυτη, τελος -και ποτε ξανα- MC
Υπάρχουν αξιοπρεπέστερες MC υψηλών αποδόσεων χωρίς να ξοδέψεις περιουσία

http://benzcartridges.com/glider-s/

Reaction score
1.754
Ειναι και ακριβες οι δοκιμες με MC.
Τωρα με ποιες MM εισαι;
Περασαν οι εξης τα τελευταια 5-6 χρονια, ενω ειχα και την Titanium :
JVC Z1S / SAS
AT-150MLX
AT-440MLB
2m Black
Grace F9E
Maestro II
EPC-205 II M / SAS
EPC-205 II L / SAS
Grado XTZ
Pioneer PC-400
Shure V III HE
Pickering ---
Stanton 981S
Τωρα εχω κρατησει μονο την : JVC Z1S / neoSAS/S
(και απο την Grace F9E εχω μονο το σωμα )

Την JVC Z1S / SAS δεν θα την αλλαζα ποτε. Ενας φιλος απο το aca που την δανειστηκε απο περιεργεια, δεν την εδινε πισω με τιποτα. Οποτε την ξανα αγορασα αυτη τη φορα ομως αναγκαστικα με το νεο στελεχος απο ζαφειρι.
Δεν την εχω ακουσει ακομα γιατι μαστορευω κατι καπλαμαδες στα ηχεια και με την ευκαιρια που τα ξεμονταρισα, πεφτει και πολυ κολλητηρι σε προ και τελικους.

Reaction score
1.754
Γιωργο δυστυχως δεν προλαβα την νεα εκδοση με τη βελτιωμενη ακιδα "S"
H πρωτη εκδοση της Βenz LP ετρεξα τοτε να παρω, ηταν απογοητευτικη. Τελειως φλατ - βαρετη, σε σημειο που η DV17D2mkII μου φαινοταν πιο συναρπαστικη.
Τοτε ειχα για πολλα χρονια την Insider κι επειδη ειχε φθαρει η ακιδα, δοκιμαζα οτι υπηρχε. Κυριολεκτικα ! Σε ενα χρονο, ειχα αγορασει 7 πανακριβες MC :
Benz LP
Denon DLS-1
DRT-XV1S
Transfiguration Temper
Zyx R-1000 Airy
Koetsu Onyx
Lyra Parnassus
Και κατεληξα να κρατησω την :
Vdh "The Kolibrie" Αυτη ηταν η πρωτη εκδοση 3.5 gr (της μετεπειτα γνωστης Colibri) με χαλκινα πηνια και εξοδο 0.15mV
Kαποτε που την εστειλα ο βλακας στον VDH για service (επειδη ειχε κρεμασει και ακουμπαγε κατα καιρους το σωμα πανω στο δισκο), αυτο που μου επιστραφηκε, δεν ειχε καμια σχεση. Οποτε του παραγγειλα την Colibri Platinum. Αυτη δεν υπηρχε σε κανενα καταλογο της εταιριας. Εβγαλε μονο 60 κομματια, ολα με εξοδο 0.22mV
Ηταν σαφως υποδεεστερη της Low Weight "The Kolibrie" αλλα παρ' αυτα πολυ καλυτερη απο τις υπολοιπες που δοκιμασα, οποτε εμεινα με αυτη, μεχρι που αλλαξα κατ'αναγκη phonostage και χρειαστηκα υψηλοτερη εξοδο, κι ετσι προεκυψε η Titanium.
Aυτη ηταν χαμενη περιπτωση -καμενο χαρτι- δεν ερχοταν να γεμισει με καμια αντισταση. Την ειχα φτασει μεχρι τα 500 (ενω την VDH στα 47k)!

Reaction score
1.754
Eχασα το ενδιαφερον μου για την εταιρια (απο την πρωτη αυτη επαφη με το κορυφαιο της τοτε μοντελο).
Η μετεπειτα αλλαγη σε "S" αφορουσε εκτος της ακιδας, και ενα μπρουτζινο κομματι χωμενο στο πανω μερος του εβενου. Καποιος φιλος απο Ιταλια, χτυπιοτανε για την τεραστια αναβαθμιση, αλλα ειχα ξενερωσει κι επιπλεον υπηρχαν τοσες αλλες MC να παρω γευση ...

Last edited:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.959
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988