Κεφαλη για Technics 1200 mk2 με phono stage της VLPS της MF

Reaction score
208
Παιδια προσφατα απεκτησα ενα (μεταχειρισμενο) 1200 μκ2, ειμαι σε αναζητηση κεφαλης max 250E (εκτος αν αξιζει κατι παραπανω εδω). Το phono stage ειναι το ταπεινο μεν αλλα τιμιο VLPS της MF. Επισης δεχομαι και προτασεις για αναβαθμιση του phono stage σε κατι προς λαμπα αργοτερα. Θοδωρης.

p.x.

1) Benz silver MC

2) Ortofon Concorde ARKIV

Reaction score
3.967
Απάντηση: Κεφαλη για Technics 1200 mk2 με phono stage της VLPS της MF

Φίλε μου στο πικάπ αυτό έχω φορέσει:
Stanton 881S
Shure V15
Denon 160
Denon 304
Tώρα θα του κάτσω μία Benz Glider.
Me όλες μια χαρά έπαιξε για "επαγγελματικό" εργαλείο, δηλαδή "έβγαλε" τα χαρακτηριστικά των κεφαλών διακριτότατα.

Τώρα:
Το τι μουσική ακούς, πόσα βινύλια έχεις, ποιό το υπόλοιπο σύστημα σου, είναι κάποιοι παράγοντες που λαμβάνουμε υπόψιν, πέραν του ταιριάσματος των ηλεκτρικών χαρακτηριστικών κεφαλής-φόνο.

Reaction score
208
Πολλα βυνηλια δεν εχω (περιπου 30), αλλα σκοπευω να εμπλουτισω την συλλογη σταδιακα, πιο πολυ προς τζαζ.

Reaction score
3.967

...οπότε κάνε μιά οικονομική επιλογή κεφαλής (τα μισά απ΄ότι υπολόγιζες) και ευχαριστήσου τη μουσική (τα ρέστα πάρτα βινύλια)!

Όταν γίνεις μηχανηματάκιας θα αλλάξεις κ το φόνο κ την κεφαλή (σίγουρα), το πλατώ θα το κρατήσεις.

Έχεις τον τύπο συχνότητας συντονισμού βραχίωνα - κεφαλής?

Reaction score
208
Παιδια τις γενικες συμβουλες τις γνωριζω θα ηθελα κατι ομως ποιο συγκεκριμενο στο ερωτημα. Οσο για συχνοτητες συντονισμου εχω μαυρα μεσανυχτα.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Με 30 βινυλια μονο ξανασκεψου το

Προτεινω μια Deηon 160(την εχω).Πολυ καλη για τα λεφτα της

Reaction score
3.967

Στείλε πμ στον Παππά ή στον geovaz με την κεφαλή που σε αρέσει να σου τα πουν χαρτι+καλαμάρι!!

Reaction score
460

Στείλε πμ στον Παππά ή στον geovaz με την κεφαλή που σε αρέσει να σου τα πουν χαρτι+καλαμάρι!!
Kατι ξερεις εσυ....:121:

Reaction score
460

Παιδια προσφατα απεκτησα ενα (μεταχειρισμενο) 1200 μκ2, ειμαι σε αναζητηση κεφαλης max 250E (εκτος αν αξιζει κατι παραπανω εδω). Το phono stage ειναι το ταπεινο μεν αλλα τιμιο VLPS της MF. Επισης δεχομαι και προτασεις για αναβαθμιση του phono stage σε κατι προς λαμπα αργοτερα. Θοδωρης.

p.x.

1) Benz silver MC

2) Ortofon Concorde ARKIV
Δωσε καποια στοιχεια για το phono,τι εξοδο(db) εχει και ποσα ωμ υποστηριζει.Ενας βασικος παραγοντας ειναι αυτος,ο βασικοτερος ομως ειναι η συχνοτητα ιδιοσυντονισμου,ριξε πμ στον Κωστα Παππα,η στον Γιωργο τον Geovaz (οπως σε συμβουλεψε ο Γιωργος,geomiat)και αυτοι θα σου πουν ποια ματσαρει καλυτερα.
Παντως η benz ειναι.....λουκουμακι!!!
Καλη επιτυχια σε οτι κανεις.
Να ξερεις παντως οτι οσο καλυτερη κεφαλη βαλεις στο μκ2 τοσο καλυτερο αποτελεσμα θα εχεις,κατι ξερουμε πλεον και εμεις....:116:

Reaction score
208
Ειμαι μεταξυ Ortofon Concorde ARKIV, Benz-Micro MC20E2-L και Benz silver MC. Η Denon απο οτι ξερω ειναι χαμηλοεξοδη θα κατση στο VLPS?.

Reaction score
2.248

Το phono stage σου με ευαισθησία εισόδου 3.5mV θα ακουστεί καλύτερα με μία υψηλοέξοδη ΜΜ.
Οπότε στις επιλογές σου να έχεις Orfofon red (5.5mV), Grado black (5.0mV), AT 120E (5.0mV).
Κοντά στα 80-100ευρό ΙΜΗΟ είναι καλά.

Καλοάκουστο

Reaction score
460

Γιωργο και η benz ειναι μια χαρα απο εξοδο.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Θα ιδρωσει μεχρι να την παρει................Ιουλιο μηνα:623::414:

Reaction score
208
Συμφωνειται ολοι να ξεκινησω με μια απο τις: Orfofon red / Benz-Micro MC20E2-L / Benz silver MC ?. Η τελευταια ξεφευγει λιγο σε τιμη αλλα ισως μπορει να βρεθει καποιο καλυτερο phono stage τελος του χρονου. Θοδωρης.

Reaction score
460

Μανο εφερε κεφαλες ο Παντελης(ο αντιπροσωπος) αρκετες,τωρα οποιος προλαβει προλαβε.Εχει και αυτην που θελει ο φιλος μας.
Κατ εμενα να παρεις την BENZ!!!Εχει απιστευτο ηχο!!!!!

Reaction score
3.967

και πλυντήριο!!

Reaction score
2.248

Gyger S ακίδα και πλυντήριο πάνε πακέτο. :116:
Αρχισε να ψάχνεις Γιώργο από τώρα :138:

Reaction score
2.248
Απάντηση: Re: Κεφαλη για Technics 1200 mk2 με phono stage της VLPS της MF

Συμφωνειται ολοι να ξεκινησω με μια απο τις: Orfofon red / Benz-Micro MC20E2-L / Benz silver MC ?. Η τελευταια ξεφευγει λιγο σε τιμη αλλα ισως μπορει να βρεθει καποιο καλυτερο phono stage τελος του χρονου. Θοδωρης.
Με αυτό το stage μην κοιτάς καμιά χαμηλοέξοδη MC (τις φορτώνει στα 100Ω, ντεν έχει υψηλομεσαίες πάπαλα :105:) Ιδικά τις Benz που τις φορτώνουμε στα 1000Ω... δράμα....
Επίσης καμιά ΜΜ με έξοδο κάτω από 2.5mV (Θα σου βγάλει θόρυβο)

Κατά τα άλλα οι Benz είναι μια χαρά. (Αλήθεια που βρήκες την MC20E2-L ?) αλλά ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΕΙΣ με αυτό το stage. Oi λύσεις που σου έδωσα είναι οι ιδανικές για σήμερα.... Αύριο που θα αναβαθμίσεις και θα έχεις και πιο πολλά δισκάκια πας για τις Benz και η "φτηνή" θα σου μείνει back up.

Εαν θες Benz...... εεεε να σου δανείσω την Gold μου να την ακούσεις να πάρεις μία ιδέα πριν πας για αγορά. Στείλε μου το τηλ σου να το κανονίσουμε εάν θες

Reaction score
2.215
Re: Απάντηση: Re: Κεφαλη για Technics 1200 mk2 με phono stage της VLPS της MF

Η ίδια BENZ δε βγαίνει και σε ψηλοέξοδη (ΜC20Ε2Η);

Reaction score
2.248

Νομίζω ότι η σειρά MC20E2 είναι discontinued και έχει κρατήσει την silver στα 2.0mV / 120Ω και την Gold στα 0.5mV / 20Ω με τις ελλειπτικές. Από εκεί και πάνω πάει στις Gyger S type (από ACE έως LP)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss