Κεφαλη shure M92E

Reaction score
2
Καλησπερα σε ολους.
Ειμαι καινουριος στην παρεα και διαβαζω με προσοχη τα διαφορα θεματα περι αναλογικων πηγων κτλ Εχω ενα πικαπ stanton T60 και προσφατα του αλλαξα πρωτη φορα κεφαλοβελονα(shure m92e) και ειδα πολυ αισθητη διαφορα στον ηχο μου κι ετσι αρχισε να μου μπαινει το μικροβιο αφου ως τωρα ημουν περισσοτερο συλλεκτης δισκων(εχω γυρω στους 300). Θελω να ρωτησω λοιπον ποια ειναι η αποψη σας για την συγκεκριμενη βελονα και τι μπορω να κανω με βαση τον υπαρχοντα εξοπλισμο μου για να εχω το καλυτερο ηχητικο αποτελεσμα?
ΥΓ1 Το συστημα μου αποτελειται επισης απο 2 monitor behringer truth b2030A και τον διξαναλο μικτη της numark M2

Reaction score
715
Καλησπέρα!
Καλώς ήρθες στην παρέα!
Το μεγάλο σου πρόβλημα έχω την αίσθηση πως δεν είναι η επιλογή κεφαλής - βελόνας αλλά το ίδιο το pick up.
Για να καταλάβεις τι εννοώ αρκεί μόνο να διαβάσεις μια πάρα πολύ σημαντική παρουσίαση που έχει γίνει στο forum σχετικά με τα pick up's εδώ: http://www.avsite.gr/forum/threads/Ρυθμίστε-το-πικάπ-σας.115003/
Διαβάζοντας θα φτάσεις στο post 21 http://www.avsite.gr/forum/threads/Ρυθμίστε-το-πικάπ-σας.115003/page-2#post-1535566 όπου το παράδειγμα μιλάει για ένα μηχάνημα κατά 99% ίδιο με το δικό σου.

Θεωρώ πως εφόσον σου αρέσει η μουσική να αναπαράγεται με pick up πρέπει να επενδύσεις σε σωστό μηχάνημα πρωτίστως. Σωστό δεν σημαίνει ακριβό. Απλά σωστό.

Reaction score
5.880
Tην shure m92e την εχω σε ενα Sony PS-11 απο το καλοκαιρι. Η κεφαλη για τα χρηματα της ειναι πολυ αξιολογη. Ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο τον ηχο της. Θα συμφωνησω με τον Δημητρη. Διαβασε το θεμα στο λινκ και θα καταλαβεις.

Reaction score
1.738
Καλησπερα σε ολους.
Ειμαι καινουριος στην παρεα και διαβαζω με προσοχη τα διαφορα θεματα περι αναλογικων πηγων κτλ Εχω ενα πικαπ stanton T60 και προσφατα του αλλαξα πρωτη φορα κεφαλοβελονα(shure m92e) και ειδα πολυ αισθητη διαφορα στον ηχο μου κι ετσι αρχισε να μου μπαινει το μικροβιο αφου ως τωρα ημουν περισσοτερο συλλεκτης δισκων(εχω γυρω στους 300). Θελω να ρωτησω λοιπον ποια ειναι η αποψη σας για την συγκεκριμενη βελονα και τι μπορω να κανω με βαση τον υπαρχοντα εξοπλισμο μου για να εχω το καλυτερο ηχητικο αποτελεσμα?
ΥΓ1 Το συστημα μου αποτελειται επισης απο 2 monitor behringer truth b2030A και τον διξαναλο μικτη της numark M2
Καλημέρα!

Οπωσδήποτε πάρε ένα πλυντήριο δίσκων (Okki Nokki, Project, κλπ.) και άλλαξε τις εξωτερικές ζελατίνες PVC με άλλες PE.

Το καλύτερο δώρο για τους δίσκους σου και τεράστια βελτίωση σ'αυτό που θ'ακούς!

Μ.

Reaction score
2
Καλημερα κι ευχαριστω για τις απαντησεις!
Το ξερω πως το πικαπ ειναι για μπιμπελο οπως λεει κι ο φιλος στο αρθρο κυριως λογω βραχιωνα και πλαστικων γιατι το μοτερ του ειναι μια χαρα με βαση και της χρησης που χει φαει τοσα χρονια (+scratch djing). Απλα δεν αξιζε να του παρω κεφαλη ακριβοτερη απ το ιδιο το μηχανημα και νομιζω ηταν καλη επιλογη. Θελω δευτερο πικαπ με μπατζετ μεχρι 300 euros. Το sl1200 ειναι παιδικος ερωτας αλλα αν δεν καταφερω να βρω κατι αξιολογο μεταχειρισμενο που λετε να στραφω? Δεν προκειται να το αναγαγω σε επιστημη οπως βλεπω πολλοι απο σας. Κυνηγαω περισσοτερο γαμάτη μουσική(μαυρη για την ακριβεια) παρα τον τελειο ηχο..αλλα εχω τρελα με ολο το πακετο που λεγεται βινυλιο

Reaction score
2
Πλεον μονο ακροαση!προσπαθησα να ρυθμισω το stanton με βαση το αρθρο, σε οσα μπορουσα να επεμβω, τωρα ο θεος κι η ψυχη του αν τα κανα καλα αφου ετσι κι αλλιως δεν εχει antiskating..ειναι πολυ καλυτερα με την καινουρια κεφαλη(λογικο αφου η αλλη ηταν η μαμισια και ειχε φαει τα ψωμια της) αλλα και παλι η ποιοτητα δεν ειναι η επιθυμητη..θελω και δευτερο πικαπ για μιξη οχι για scratch

Reaction score
715
Τέλειο ήχο από pick up δεν θα πάρεις. Αξιοπρεπή και ιδιαίτερο όμως μπορείς. Κόλλησε λίγα ψιλά ακόμα στα 300 και κάνε υπομονή μέχρι να βρεθεί κάποιο sl που το έχεις και καψούρα. Κατά καιρούς εμφανίζονται προς πώληση κάποια.

ryk

Reaction score
925
Τέλειο ήχο από pick up δεν θα πάρεις. Αξιοπρεπή και ιδιαίτερο όμως μπορείς. Κόλλησε λίγα ψιλά ακόμα στα 300 και κάνε υπομονή μέχρι να βρεθεί κάποιο sl που το έχεις και καψούρα. Κατά καιρούς εμφανίζονται προς πώληση κάποια.
Αυτό θα πρότεινα και γω.

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • xfader
    Segregation supporter
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads